Butchersista uusi mestari

09.09.2023, 20:09

Crocodiles v Butchers 7-27 (0-7)


Onneksi olkoon Lasse Voipion Porvoo Butchers! Joukkue otti seurahistorian seitsemännen mestaruutensa vakuuttavalla tavalla Seinäjoen OmaSp Stadionilla.

Kotijoukkue Crocodiles joutui jo yhdeksännen kerran seurahistoriansa aikana tyytymään hopeamitaliin hävittyään jälleen kerran sen kauden olennaisimman ottelun, finaalin.

Kaikilla tarinoilla ei suinkaan ole onnellinen loppu. Crocodilesin upeasti sujuneen kauden lopusta tuli katastrofaalinen pettymys niin huikealle kannattajajoukolle kuin pelaajistolle ja taustaryhmällekin. Viime kauden finaalitappion jälkeen joukkue lähti kirkastamaan mitaliaan, etenkin kun pelattiin Seinäjoella.

Niin ei tällä kertaa käynyt. Crocodiles ei saanut missään kohtaa omaa hyökkäyspeliään sujumaan sillä tavoin kun se runkosarjan ja semifinaalin aikana nähtiin toimivan. Asiassa on parikin juttua. Ihan ensiksi Crocodilesin hyökkäys pelasi luultavasti kauden huonoimman ottelunsa ja sen lisäksi Butchersin puolustus pelasi aivan huikean matsin. Kun tällaiset asiat yhdistää, voi lopputulos olla vain nähdyn kaltainen.

Kun asiaa katsoo vielä hiukan pidemmälle, yleensä se joukkue joka pitää pallosta paremmin huolta, eli ei rähmää, ei tiputtele ja pitää pallon hyppysissään myös menestyy. Ei tarvitse kuin kurkata Crocodilesin pallonmenetyssaraketta. Neljä. Neljä on täysin käsittämätön määrä kauden tärkeimmässä ottelussa.

Ottelu ei ratkennut varmaankaan yhteen yksittäiseen virheeseen, vaan sumaan virheitä. Toki, Crocodilesin tultua tasoihin kolmannella neljänneksellä Christian Powellin juoksumaalilla momentum siirtyi kotijoukkueelle. Seuraavan porvoolaisten hyökkäysvuoron Crocodiles nimittäin pysäytti ja pakotti Butchersin lentopotkuun… joka kuitenkin päätyi Butchersin haltuun pallon osuttua kotijoukkueena esiintyneen Crocodilesin pelaajaan jääden irralliseksi ja vapaasti poimittavasti.

Sen jälkeen Butchers iski kipeästi, eikä Crocodiles oikein toipunut tuosta teurastajan kirveen heilahduksesta enää missään vaiheessa.

Moni sanoo, ettei hopea ole häpeä. Ei kai. Kaikki joukkueet lähtivät tavoittelemaan ykkössijaa, mutta vain yksi siellä lopulta tuulettaa. Tällä kertaa Butchers.

Onnea Porvooseen, te ansaitsitte voittonne.