Botnia Bowl palasi kotiin

12.05.2023, 13:55

Crocodiles v Royals 35-14 (14-7)

Vaahteraliiga starttasi kauteen 2023 Wirokit Stadionilla juuri niin jännittävällä ottelulla kuin ennakkoon saattoi odottaa. Botnia Bowlista taisteltiin todella vahvasti, reilusti ja kovaa.

Sarjanousija Wasa Royals yllätti Crocodilesin nopeatempoisella hyökkäyksellään etenkin ensimmäisellä neljänneksellä. Vaikka Crocodiles menikin tauolle johtoasemassa, hyökkäys yski vielä himpun verran, eikä puolustuskaan ihan tervävimmillään ollut.

Siinäpä se kritiikki mitä kannattaa suoltaa, sillä yleensähän virheitä tulee ensimmäisessä matsissa huomattavasti enemmän kuin kauden edetessä. Toisaalta, ei niitä järin paljon tullut nytkään. Kriittinen katselija ehkä haluaa nähdä parempaa aina.

Ja sitten kun hetken vetää henkeä saattaa oikeasti ollakin niin, että kumpikin joukkue pelasi varsin mukiinmenevän matsin. Joka tapauksessa itse ottelu oli erittäin viihdyttävä ja kohtuullisen laadukas jefuottelu kauden avauspeliksi.

Ilahduttavaa oli myös se, että Wirokit Stadionin pääkatsomo oli ääriään myöten täynnä. Harvoin suomalaisessa jenkkifutiksessa nähdään, että yleisöä jonottaa matsiin vielä pelin startattua. Tällä kertaa niin kuitenkin kävi. Kaikki oli kohdillaan: paikallispeli, liigan avausmatsi, komean kesäinen kevätilta ja luvassa trilleri vailla vertaa.

Tilastoja vilkaistessa voisi hiukan ihmetellä, että Crocodilesin jokaisen mahdollisen taistelun ruumiillistuma, Christian Powell, jäi alle 100 juoksujaardin. Kannattaa kuitenkin katsoa pintaa syvemmälle, sillä CP oli kuin se kuuluisa Rapalan viehe. Royalsin puolustus haukkasi sen ihan kiduksiin asti ja kappas vain, samaan aikaan Zach Whitehead napsi juoksujaardeja nimiinsä. Eihän se nyt Powelliltakaan ihan pieleen mennyt jos kokonaisjaardit huitelivat 150 tietämillä.

Vierasjoukkueen Tom Suoste oli kuitenkin illan juoksukone. Jaardeja äijämäisesti rynnivä pelimies saalisti 163. Sen sijaan rajusti hehkutettu Alpha Jalloh jäi totaalisesti Crocodilesin kulmapuolustaja Heikki Toivolan takataskuun. WR nappasi kokonaiset kolme koppia, rähmäsi kertaalleen ja oli kuin varjo entisestään. Sen ei pidä kuitenkaan antaa hämätä. Mies tulee taatusti parantamaan. Niin kuin koko Royalsin joukkue.

Crocodilesin puolustuksesta muuten säväyttivät lentopotkun blokannut Eric Irvin ja vahvasti linjassa pelannut Elijah Watson. Ei siellä nyt kauheasti heikkoja lenkkejä ollut. Tietenkin joidenkin pelaajien kohdalla asettaa suoritusriman automaattisesti kovin korkealle.
Luonnollisesti Seinäjoen suunnassa toivotaan, että myös Crocodiles parantaa. Eihän tämä nyt vielä niin silmiä hivelevän kaunista ollut, mutta parempaa kuin vuosi sitten näihin aikoihin ja joka tapauksessa voittosarakkeessa on nyt yksi merkintä.

Kehissä nähtiin useitakin debytantteja vesipetojen leirissä. Hattu päästä samaan aikaan myös Royalsille. Siellä on moinen kattaus uusia kuninkaallisia kasvamassa liigaan ja se, jos mikä on hienoa.
On mahtavaa taistella Botnia Bowlista niin kuin tänään jälleen nähtiin. Crocodilesille on luonnollisestikin iso juttu se, että meillä on rakas vihollinen samassa sarjassa. Olihan se nyt ontto olo viime kaudella, kun ei päästy kolistelemaan kypäriä vastakkain Royalsin kanssa.

Pisteitä kirjattiin muuten kotijoukkueesta ottelun Vakuuttavimmaksi pelaajaksi valitulle Offensive MVP:lle, Janne Särkelälle kahden TD:n verran, Christian Powellille, Zach Whiteheadille ja Tuomas Järvenpäälle kullekin yhden TD:n verran ja Eetu Mäki-Maunukselle viiden lisäpisteen verran.

Tervetuloa takaisin. Näillä askelmerkeillä tilannetta tarkkaillessa tästä tulee hyvä kausi. Toivottavasti meille molemmille!