Ahmasta ei jäänyt nahkaakaan

16.06.2023, 22:55


Crocodiles v Wolverines 69-0 (48-0)


Kauden kolmas kotiottelu Crocodilesin osalta meni oikeastaan ihan täydellisesti vastuuvalmentaja Keary Iarussin laatiman käsikirjoituksen mukaan.

Vaikka ottelu alkoi kovin nihkeästi, oli kentällä lopulta vain yksi joukkue, joka oikeasti kannattaa mainita. Puoliaikaan mennessä Crocodiles oli kuitenkin ehtinyt hankkiutua jo 48-0 –johtoon, eikä toisella jaksolla enää nyljetty sen enempää ahmoja, vaan loppu kruisailtiin todella helteisessä kesäillassa antaen peliaikaa kaikille pelaajille.

Hyvän treeniviikon läpi käynyt kotijoukkue ehosteli tilastojaan monella saralla. Aivan erinomainen juttu oli se, että rangaistuksia oli saatu siivottua isolla luudalla roskiin. Nyt keltainen liina lensi kotijoukkueelle vain kolmeen otteeseen.

Suurimmat aplodit kotijoukkueelta ansaitsi ehdottomasti nollan pitänyt puolustus. Vieraiden hyökkäys pystyi etenemään koko ottelussa kokonaista kuusi jaardia kotijoukkueen hyökkäyksen saldon oltua peräti 430 jaardia, jotka jakautuivat tasaisesti juoksun ja heiton kesken.

Ottelussa kotijoukkueen hyökkäyksen parhaana palkittu pelinrakentaja Zach Whitehead löysi heitoillaan viisi eri vastaanottajaa 192 jaardin ja kolmen TD:n edestä. Kaksi muutakin pelaajaa pääsi vesipedoista heittämään maalin. Ensin Christian Powell pisti oivallisen pallon Janne Särkelälle ja lopussa Whiteheadin korvannut Heikki Toivola viskasi TD:n Kasper Harjulle.

Juoksupuolella Powellia säästeltiin toisella puoliajalla, mutta silti mies ehti tehdä kolme maalia ja kerätä 92 juoksujaardia, 18 heittojaardia ja 25 kiinniottojaardia. Ei lainkaan pöllömpi perjantai-ilta.

Vielä kun vilkaistaan juoksupelejä hiukan tarkemmin, voi ilolla pistää merkille, että palloa kantoi peräti viisi eri miestä. Rune Nilsenin saldo oli kuusi kantoa ja 61 jaardia, Timi Hietalan puolestaan seitsemän kantoa ja 26 jaardia. Juosten joukkue eteni yhteensä 204 jaardia, eli hyökkäyksen tasapaino oli taas kerran mainio.

Puolustuksen sankareita oli niin pitkä lista, että sen kirjoittaminen on turhaa. Mainitaan nyt silti niitä onnistujia. Paha sanoa, miten usein kaksi puolustuksen linjamiestä nappaa tililleen samassa ottelussa syötönkatkot, mutta tänään se nähtiin. Ensin Seth Zins nappasi Rasmus Laalon heittämän pallon palauttaen sen touchdowniksi ja toisella puoliajalla Luka Hietala toisti tempun napaten pallon hyppysiinsä. Vielä kun listalle lisätään Aatu Tuokon ja Heikki Toivolan poimimat pickit ja pari rähmäystä, joista toisen Eric Irvin palautti maaliin saakka viime kauden joukkuettaan vastaan.

Jos nyt tilastoita tonkii antaumuksella, löytyy sieltä sellainenkin mielenkiintoinen detalji, että kotijoukkue taklasi Wolverinesin pallonkantajia peräti kymmenen kertaa aloituslinjan takana. Ei se siis mikään ihme, ole, että vierasjoukkueen saldoksi juosten muodostui -52 jaardia.

Crocodiles lähtee juhannustauolle, joka on hieman pidempi kuin monella muulla joukkueella, sillä myös Provinssi juhlitaan ilman ottelua.

Puolivälissä kautta sarjan ykköspaikka on hallussa Crocodilesilla. Runkosarjassa on jäljellä kotiottelut Crusadersia, Roostersia ja Steelersiä vastaan. Luvassa ei ole ainuttakaan helppoa matsia. Vieraissa käydään hurjaan vireeseen päässeen Porvoon Butchersin, Wasa Royalsin ja illan vastustajan, Wolverinesin luona. Eiköhän noista peleistä nyt ainakin sen verran saada raavittua, että pleijareihin mennään.