Otteluraportti: Onnistunut revanssi petojunnuista U15 SM-Sarjassa

29.08.2020, 20:00

Lähtökohta tähän lauantain aurinkoiseen peliin oli kutkuttavan jännittävä. Vieraspelaajat, kun saapuivat vesipetojen kotisuolle Jouppilanvuoren tekonurmelle, alkoi pelaajien välinen kuulumisten vaihto. Hienoa nähdä, että pelaajat kykenevät olemaan ystäviä ennen peliä ja pelin jälkeen. Sitten, kun mennään kentälle ja tuomarin pilli soi aloituksen merkiksi, niin pelataan fyysisesti kovaa peliä. Vastustajaa kunnioittaen. Tässäkään pelissä ei ihan kaikilta kolhuilta pelaajat säästyneet vaan välillä tarvittiin ottelutapahtuman lääkäriä Pihlajamäen Minnaa kentälle. Ilo oli kuitenkin nähdä, että pelihalut pelaajilla olivat niin korkealla, että hymyssä suin mentiin takaisin kentälle kovankin kolahduksen jälkeen.

Peli oli erittäin tasaista vääntöä, missä puoliajalle mentiin Crocodilesin hienoisessa yhden maalin johdossa 14 – 8. Jaguars pedothan voitti elokuun alkupuolella Jyväskylässä otetun ottelun aika selvin numeroin. Tähän peliin oli selkeästi Crocodiles valmennuspuoli löytänyt monipuolisuutta pelikuvioihin. Ihan kaikkeen ei pedot alussa päässeet vastaamaan. Peli kuitenkin tasaväkistyi edetessään. Nopeita ovat Jaguars pedot oppimaan pelikirjojen salat.

Puoliajan jälkeen Jaguars meni pitkillä heittopeleillä hetkellisesti johtoonkin. Selvästi oli pelikirjaa tarkasteltu uusin silmin. Viimeinen neljännes pelattiin pitkään 22 – 22 tasatilanteessa. Huikean jännittävä peli ratkesi vasta viimeisellä sekunnilla. Vesipedot pääsivät hyviin kenttäasetelmiin ja voitontahto oli äärimäisen korkealla.

Sekuntti peliaikaa ja Crocodiles oli yhden jaardin päässä maalialueesta. Pelinrakentaja #13 Tomi Soinin kylmäpäinen ratkaisu pitää pallo omassa kainalossa yllätti petolauman puolustuksen. Odottivat linjan keskeltä isokokoisten hyökkäyksen linjamiesten tukemana. Toisin kävi. Peli päättyi 28 – 22 vihreäpaitaisten juhliessa pitkään voittoaan. Jälkikäteen sanottuna peli oli niin tasainen, että kumpi tahansa olisi voinut voittaa. Tämä on junioriurheilua parhaimmillaan. Runsaslukuinen katsojamääräkin kiitti auringon helliessä heitä. Tasaväkiset ottelut kehittävät pelaajia eniten.

Nostot Jaguars

#13 Sebastian Ahonen on kyllä rautainen jätkä ja nopea laitahyökkääjä

#9 Emil Mannermaan pelinrakennustyön lisäksi omat rohkeat ratkaisut ja pitkät juoksut               

Puoliajan käyttö hyödyksi ja oman pelin parantuminen toisella jaksolla

Nostot Crocodiles

#65 Jarno Lahtisen linjatyöskentely ja piiruntarkka työ centterinä

#28 Justus Järvelän esiintulo tärkeimmillä hetkillä puolustuksessa

Pelikellon käyttö ja taktisesti oikeat ratkaisut oikeisiin aikoihin

– CITIUS, ALTIUS, FORTIUS – YHDESSÄ –