Lahjakkaiden urheilijoiden joukkue suomenmestaruushopeaan päättyneellä kaudella

23.09.2021, 13:28

Onhan meillä hieno joukkue. Kahdenkymmenen viiden pelaajan, usean valmentajan, huoltajien ja muiden taustalla häärivien toimesta on tehty pitkä kausi töitä. Töitä on tehty suurella vihreällä sydämellä ja se näkyy myös tuloksessa. Olemme suomen toiseksi parhaita ikäluokassamme. Siitä pitää olla todellakin tyytyväinen.

Lähtökohdat kauteen ei todellakaan olleet helpot. Koronaviruksen vaikutukset näkyivät ja marraskuussa, kun alettiin uutta kautta rakentamaan, niin huomattiin, että osa pelaajista ei kuukauden tauon jälkeen palanneetkaan kentälle. Pelaamisesta kyllä tykätään, mutta pitkän talvikauden vieminen jälleen läpi lähtien liikenteeseen perusasioista ei tuntunut motivoivan riittävästi näitä teinitestohirviöitä. Pelaajia lopetti aivan liikaa. Myös lahjakkuuksia! Pelejä oli edellisellä kaudella aivan liian vähän.

Kuin ihmeen kaupalla pitkin talvikautta lopettaneiden tilalle löytyi 7 uutta pelaajaa. Pari näistä tuli loppukesästä eikä perusteita ehditty vielä kaikkea opettamaan, mutta pelaamaan hekin pääsivät. Joukkueen lähtökohta on aina ollut, että jokainen pelaa. Oli tilanne mikä tahansa. Tämä ikäluokka on pitkään aikaan krokotiilien lahjakkain ikäluokka. Se on kuultu jo monesta suunnasta. Lahjakkaat nuoret pelaajamme, kun saadaan tekemään töitä kehittymisen eteen, niin näistä pojista ja tytöistä kuullaan. Uskomme, että osa pelaa vaahteraliigaa jo kahden vuoden päästä. On siellä pelaajia käyty katsastamassa jo crocodilesin päävalmentajankin toimesta. Nimiä on pistetty ruutuvihon kulmaan ylös. Näin paljastaa sisäpiiritiedot.

Kuva: Kaksintaistelu finaalipeli Helsingin Myllypuron urheilupuisto 19.9.2021

Useat pelaajat ovat jo maajoukkuekamaa U17-ikäluokkaan. Osa näistä lahjakkaista pelaajista pelasi tämän tynkäkauden kahdessa ikäluokassa ja se valitettavasti alkoi näkymään. Pelit oli reilu kahden kuukauden ajanjaksoon sullottu. Yhden pojan sanoin. Nyt en halua kuulla pariin kuukauteen mitään jefusta. Takki on tyhjä. Tämä teki nyt sitten sen ongelman, ettei kukaan vihreäpaitaisista lähtenyt Vaasaan maajoukkueleirille tästä ikäluokasta, vaikka osaa erikseen sinne kysyttiinkin. Takki oli tyhjä tekemiseen ja se nyt vaan pitää hyväksyä. Pojilla on muutakin elämää kuin jenkkifutis. Liiton suuntaan tästä terveiset lähetettiinkin, että ehdottomasti kausi pitää päättyä kaikissa juniorisarjoissakin vaahteramaljaan. Kauden voi aloittaa jo huhtikuun puolessa välissä ja kesällä ei taukoja tarvita. Tämä lyhentäisi samalla myös pitkää talvikautta. Pelejä tulisi olla ripoteltuna koko kauden ajalle 15 – 20 peliä pelaajaa kohden. Äkkiä laskettuna tällöinkin tulee useampana viikonloppuna taukoa.  Pelejä varten nämä pojat treenaa. Mitäs muuta varten? Liitolle miettimisen paikka. Jos me haluamme kehittää pelaajia ja nostaa harrastajamääriä, niin jotain pitää tehdä ja nopeasti.

Seinäjoella näkyy tekemisen meininki junioritoiminnassa tällä hetkellä. Tässä joukkueessa on mukana toiminnassa myös pelaajien vanhemmat. Ei ole kesän aikana tarvinnut paljon kysellä kioskiin tai muihin toimihenkilötehtäviin väkeä. Vapaaehtoisia on ilmoittautunut jonoksi asti. Tällä ikäluokalla on perinteeksi myös tullut kotipelitapahtumien järjestäminen. Tapahtuma järjestetään niin että siellä viihdytään. Se vie tätä lajia eteenpäin. Välieräottelussa oli katsojia useampi sata. Rokki soi ja tunnelma oli korkealla. Kiitosta tuli vastustajajoukkeen johdosta lähtien. Finaaliin faniryhmä tuli bussilla Helsinkiin asti. Muutamasta kymmenestä isästä ja äitistä lähti sellainen meteli, että kyllä se oikeasti oli se kuuluista 12-pelaaja kentällä. Joukkue haluaakin kiittää jokaista äitiä, isää, isovanhempaa, sisarusta ja muita ketkä tässä matkan varrella on mukana ollut. Teitä tarvitaan jatkossakin. Jatketaan samaa yhteisöllistä toimintaa ja pidetään hauskaa pelaajien mukana.

Kuva: Fanikatsomo finaalipeli Helsingin Myllypuron urheilupuisto 19.9.2021

Päävalmentaja Ari Havulehto kiittelee pelaajia kaudesta, johon mahtui paljon jos jotakin. Todella paljon oikeasti hyvää. Kauemman pelanneet menivät eteenpäin ja viime syksynä aloittaneet pääsi tähän todella taktiseen lajiin kiinni hyvin. Ne jotka tulivat keskellä kesää mukaan, niin ei voi muuta sanoa kun kiitos kun jaksoitte olla. Ilman perustekemistä suoraan pelikirjan opettelemiseen on todella haasteellinen tulla. Se on kuin hypätä suoraan liikkuvaan pendoliinoon. Nyt syksystä eteenpäin näistäkin aloitetaan tekemään pelaajia isolla p:llä. Kaikki pelaajat ovat hienoja nuoria miehiä ja naisia. Ihan jokainen. Nyt käytetään muutama viikko lepoon ja nautitaan viime kauden menestyksestä. Meillä oli mahtava finaalipeli ja -matka Helsinkiin. Muistoja mitä varmaan jokainen muistaa siellä kuuluisassa kiikkustuolissakin.

Kuva: Joukkuekuva krokotiilikidan edestä kotipeli 1.8.2021

Koitetaan kaikki pysyä terveenä ja hoitaa omat koulumme, työmme ja muun elämämme kunnolla. Levon jälkeen aloitetaan sitten kunnon tekeminen ja ensi vuonna otetaan se suomenmestaruus. Me olemme sen ansainneet. Sen verran nälkäinen krokotiililauma on, että jos annat pikkusormen niin syömme koko käden.

Vihree iskee. Kiitos kaudesta kaikille. Crocodiles TEAM U15.

Kuvat (niin ikään joukkueeseen kuuluva J-P Peltokangas): @ruutuja_by_jp
Lisää kuvia kaudesta 2021 löydät: https://kuvat.crocodiles.fi/kuvat/Juniorit/2021/U15/