Crocojunnut täydellä arsenaalilla junnusarjoihin

12.02.2021, 20:06

Pikku crokot tekee seurahistoriaa lähtee tulevaan kauteen sm-sarjaan kaikissa ikäluokissa.
U20 ja U17 sarjoissa pelataan dragons nimen alla yhteisjoukkueena Jyväskylä jaguarsin kanssa, U15 pelaa 11vs11 sm-sarjaa ja U13 osallistuu 9vs9 sm-sarjaan, nuorimmat crokot osallistuvat turnausmuotoiseen 5vs5 sarjaan.
Kyseessä on on ensimmäinen kerta kun crokoista on joukkue kaikilla sm-sarjatasoilla.

Seuran puheenjohtaja Jari Jalava kertookin junioripuolen menestyksen olevan monen tekijän summa, asioita on tehty oikein ja juuri nyt ei näy syytä miksi niitä ei tehtäisi jatkossakin.
”Ensimmäisenä todella isona juttuna oli tietysti junnuprojektin aloitus 2000 luvun alkupuolella Ari Havulehdon johdolla. Tähän erittäin hyvä jatkumo oli Tuokon Timon vetämä seuraava ikäluokka, molemmat olivat hyvin johdettuja/valmenettuja joukkueita jotka myös menestyivät hyvin. Näillä ikäluokilla luotiin pohja ja toimintamalli koko junnuorganisaatiolle. Toinen valtava juttu oli halliprojekti joka on taannut loistavat olosuhteet ja vakiovuorot junnuille jo vuosikaudet. Ennen omaa hallia varsinkin junnupuolelle vuorojen saaminen talviaikaan oli työlästä hommaa.

Tämän päivän junioritoiminnassa meillä joukkueet ovat hyvin johdettuja, seura-aktiivien, valmentajien tai juniorien löytäminen ei ole maailman helpointa duunia. Ainakin crokojen ”jojo” ryhmä on hyvähenkinen porukka joka etsii ratkaisuja mahdollisiin ongelmiin koko seura tai junnutasolla, vain omaan napaan tai ikäluokkaan tuijottelua”

U20/U17 päävalmentaja toimii Marko tuominiemi, joka johtaa yhteisjoukkuetta jyväskylän kanssa.
Marko on valmentanut 04/05 ikäisiä jo seitsemän vuotta, apuvalmentajia markolla jyväskyläläiset Reo Landen, Aki Ollenberg, Akumatti Leskinen, sekä Benjamin Jensem. Seinäjokisista avustavat koordinaattorit Mikko Mäenpää ja Vesa Jalava.

Joukkueet treenaavat talven omillaan ja aloittavat yhteisleirit helmikuussa, crokojoukkue kuuluu edustuksen harjoitusryhmään, jossa harjoittelevat 3 kertaa viikossa.

Ikäluokan tavoitteet

Ikäluokan tavoitteista Marko Tuominiemi kertoo:
U20 sarja lähtee varmasti ensimmäisenä matkaan ja tulee olemaan loistava haaste meidän pojille, meillä on alle 10 ns. Oikean ikäistä miehenalkua ja näistäkin puolet on armeijan leivissä, mutta u17 ikäisille paikka on mitä otollisin harjoitella itsensä ylittämistä ja voittamaan oppimista.
Viime syksyn u20 divaripelit olivat tekivät erittäin hyvää poikien itsetunnolle, moni havahtui huomaamaan vastustajan eron u17 sarjaan olevan huomattavasti pienempi kuin olettivat. Sarjaan ei lähdetä nöyristelemään vaan jokainen peli lähdetään voittamaan.
U17 sarjaan taas lähdetään parantamaan viimevuotista sijoitusta (hopea) ja yhteisjoukkueen tekemistä yritetään hioa paremmaksi, varsinkin koulujen alkamisen jälkeinen jakso oli haasteellinen viime vuonna.
Yhteisjoukkueen Marko ja Jaguarsin Reo Landen näkivät onnistuneeksi kokeiluksi, jota päätetettiin jatkaa.
Reon mielestä kaikista haasteista huolimatta päätavoitteessa eli pelaajien kehittymisessä onnistuttiin viime kaudella, isoimmat hyödyt yhteisjoukkueesta tulevat kilpailuasetelman saamisesta, sekä leirityksistä missä päästään joukkuepelaamisen malliin jo talvella, myös valmentajia löytyy jokaiselle pelipaikalle.
Marko lisää vielä pelipaikkakohtaisen erikoistumisen helpottumisen, kun tarvitsee keskittyä vain yhteen pelipaikkaan. Lisäksi polku aina liigaan asti on välittömästi auki, jos rahkeet tuntuu riittävän.
molempien mielestä loppukauden harjoitusten koordinointi on tälle kaudelle se isoin haaste.

Junnusarjan seuraavassa jutussa on tarkoitus avata vanhojen junnukoutsien kuulumisia, sekä käydä U15/U13 tulevan kauden kuulumisia.