Crocodilesille Tähtiseuramerkit!

29.01.2022, 18:51

”Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjenseurojen laatuohjelma. Tähtimerkki on lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille. Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä, vastuullisesta ja inhimillisestä toimintatavasta. Se vastaa erilaisten liikkujien tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan.”

Näin kerrotaan onnittelukirjeessä, joka lähetettiin Seinäjoki Crocodilesille myönnettyjen Tähtimerkkien johdosta. Crocodilesin tie Tähtiseuraksi on alkanut jo vuonna 2018. Pandemiatilanne ja sen aiheuttamat haasteet ovat viivästyttäneet projektin valmistumista, mutta nyt viimein se on saanut arvoisensa päätöksen. Crocodilesin palkkalistoille vuonna 2021 siirtynyt Anna-Liisa Hirvilammi sai yhdeksi tehtäväkseen saattaa Tähtiseuraprojektin loppuun ja joulukuussa 2021 suoritetun auditoinnin päätteeksi Crocodilesille myönnettiin Tähtiseuramerkit. Auditointiin osallistuivat Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto (SAJL) ja Suomen Cheerleadingliiton (SCL). Crocodilesille myönnettiin lasten ja nuorten sekä aikuisten Tähtiseuramerkki amerikkalaisessa jalkapallossa ja lasten ja nuorten Tähtiseuramerkki cheerleadingissa.

Suomalaisista urheiluseuroista lähes 600 seuraa on saavuttanut aikuisissa tai lapsissa ja nuorissa, mutta vain noin 100 seuraa on saavuttanut Tähtiseuramerkit molemmissa. Crocodilesin puheenjohtaja Jari Jalava kertoo olevansa ylpeä siitä, että seuralle myönnettiin edellä mainitut tunnustukset mutta toteaa myös, että nyt seuraa tulee hoitaa ja kehittää Tähtimerkin arvoisesti. Tähtiseuramerkki takaa seuratoiminnan laadukkuuden mutta erityisesti se velvoittaa parantamaan toimintaa jatkossakin.

Crocodiles tulee järjestämään avoimen kehitys- ja kuulemistilaisuuden tämän kevään aikana, jossa halukkaat pääsevät vaikuttamaan seuratoiminnan tulevaisuuteen. Samalla juhlistetaan myönnettyjä Tähtiseuramerkkejä ja tarjotaan mahdollisuus keskustella tai esittää kysymyksiä asiaan liittyen. Lue lisää Tähtiseura-ohjelmasta:

https://www.olympiakomitea.fi/seuratoiminta/tahtiseura-ohjelma/

Lue Jari Jalavan kommentit ja lisää Crocodilesin auditointitilaisuudesta:

https://www.olympiakomitea.fi/2022/01/21/tahtiseura-ohjelman-auditointi-on-seuran-tahtihetki-auditointitilaisuus-on-ennen-kaikkea-vuoropuhelua-seuran-kanssa/