Crocodiles palkittiin vuoden 2020 nuorisoseurana

22.11.2020, 10:15

Crocodilesin nuorisotyö amerikkalaisen jalkapallon parissa on palkittu 14.11.2020 Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry:n lasten ja nuorten toimialakokouksessa vuoden 2020 nuorisoseurana.

SAJL:n vuosittainen nuorisoseurapalkinto todetaan tarkalla nuorisoseuramittarilla, jonka yhtenä pisteytyksen kriteerinä on se, että Crocoissa oli kaudella 2020 juniorijoukkueet kaikissa nuorten ikäryhmissä, joita kaudella 2020 pelattiin. Uuttera työ on johtanut ansiokkaaseen menestykseen jenkkifutiksen nuorten SM-tasoilla jo vuosikymmenten ajan.
– Kyllä tämän palkkion takana on raaka määrä työtä. Meillä on ollut onni, että jokaiseen juniorijoukkueeseen on löytynyt vähintään kaksi sitoutunutta valmentajaa ja huoltajaa, ja osassa vielä enemmänkin, Crocodilesin hallituksen jäsen ja u17-joukkueenjohtaja Janne Hietala toteaa tyytyväisenä.
Hietalan mukaan Crocojen junioreita viedään määrätietoisesti kohti aikuisten edustusjoukkuetta.
– Ehkä joitakin myös Jenkkeihin ja isoihin kuvioihin. Teemme työtä junioreille, heidän harrastamisellensa ja sen jatkuvuudelle, Hietala painottaa.
Vaikka seuratyö on vapaaehtoistyötä, se on myös hyvin ammattimaista. Crocojen nuorten valmennuksessa on mukana myös miesten edustusjoukkueen voimia, kuten tulevana talvena nuorten valmennuksessa toimiva Christian Powell.
– Osaamme hyödyntää edustuksen taustaa ja valmennusta junioripuolella.
Yksi vahva tekijä Etelä-Pohjanmaalla on Kuortaneen urheiluopisto, jonka rooli kasvaa koko ajan amerikkalaisen jalkapallon suhteen Kuortaneen urheilulukiolinjan myötä.
– Myös maajoukkueasiat ovat nuorillamme hyvillä tolalla, vuodenvaihteen jälkeen ainakin seitsemän u15 ja u17- kaveria on lähdössä maajoukkueleireille.

Juniorit toivat SM-mitaleja

Crocodilesin juniorijoukkueet jatkoivat vahvaa työtään tällä kaudella, ja tuloksena oli kolme SM-mitalia eli yksi hopea ja kaksi pronssia. U17-joukkue pelasi 11 vastaan 11 pelaajan SM-sarjaa yhdistelmäjoukkeella Jyväskylän kanssa. Yhdistelmäjoukkueen nimi oli Dragons, ja se saavutti SM-hopeaa finaalissa Roostersia vastaan ottelussa, joka pelattiin 20. syyskuuta Helsingin Velodromilla.
U15-ikäluokassa 11 vastaan 11 pelaajan SM-sarjassa Crocodiles sijoittui sekä runkosarjassa että kokonaisuudessa kolmanneksi, ja se tiesi joukkueelle SM-pronssia.
Samaan pronssitulokseen pääsi myös Crocojen U13-joukkue, joka ylsi runkosarjassaan kolmanteen sijaan yhdeksällä pelaajalla yhdeksää pelaajaa vastaan käydyssä SM-sarjassa.
U11-joukkue osallistui kahteen turnaukseen, ja he pääsivät maistamaan sekä voiton että tappion tunteesta, mutta ennen kaikkea pelaamisen riemusta.
Vanhimmassa nuorten ikäluokassa U20-nuoret osallistuivat myös kahteen 7 vastaan 7 pelaajan turnaukseen, ja tuloksena oli myös voiton tunnetta ja tappion karvasta kalkkia.
Kokonaisuudessaan lyhyt, haastava ja erilainen kausi 2020 oli Crocodilesin amerikkalaisen jalkapallon juniorijoukkueille kiitettävä suoritus, ja tästä on hyvä lähteä rakentamaan uusia kuvioita tuleville vuosille.

Crocodiles-perhe onnittelee lämpimästi kaikkia juniorijoukkueita, niiden pelaajia, taustajoukkoja ja valmentajia SAJL:n vuoden 2020 nuorisoseurapalkinnosta ja toivottaa menestyksekästä tulevaa kautta 2021.

Teksti: Jussi Mustikkamaa