Cheerleading tulevaisuus näyttää Crocoissa hyvältä

04.03.2021, 13:59

Cheerleading tulevaisuus näyttää Crocoissa hyvältä 

Crocodiles on vahva tekijä suomalaisessa Cheer-kentässä. Kysyimme Neea Hjeltiltä ja Salla Leinoselta mitä kuuluu Crocojen Cheerleadingille tällä hetkellä. 

Mitä kuuluu Crocojen Cheer-toiminnalle keväällä 2021?

– Keväällä 2021 cheer-puolella kisoihin treenaa Level 2-mini joukkue Felines sekä Level 1 mini joukkue Fireflies. Muut joukkueet keskittyvät treenaamaan kevätnäytökseen. joka toteutetaan korona tilanteen mukaisesti. Kesällä cheerleadereitä saattaa myös bongata kentän laidalta jenkkifutispeleistä, Neea Hjelt kertoo.

Cheerleaders osallisuu myös Street Art Festival tapahtumaan toukokuulla, joten meidät saattaa löytää sieltä näyttämästä taitojamme,

– Cheerjoukkueita meillä on tällä hetkellä mikroista junioreihin eli ikähaarukka noin 4-15 vuotiaat. Onneksi ollaan päästy treenaamaan normaalisti koko kevään ilman koronataukoja. Juuri nyt meillä ei ole aikusten joukkuetta, joten aikuisten harrastustoimintaa koskevat rajoitukset eivät ole vaikuttaneet meidän toimintaan, Salla Leinonen kertoo.

Miten vuosi 2020 meni?

– Korona antoi omat haasteensa treenaamiseen, mutta saatiin silti järjestettyä onnistunut joulunäytös. Joulunäytöksen videon löytääkin YouTubesta SCC joulunäytös nimellä. Myös etätreeniaika onnistui yllättävän hyvin ja ryhmähenkeä saatiin pidettyä yllä. Uusia taitoja opittiin ja joka joukkueet saivat uusia harrastajia mukaan, Neea Hjelt sanoo.

Salla Leinonen lisää, että kevään pakollisen treenitauon ja kilpailukauden peruutuksen vuoksi harrastajien ja tekijöiden motivaatio oli välillä kovilla. 

– Omatoimisten etätreenien avulla tsempattiin kuitenkin eteenpäin ja kesällä päästiinkin pitämään taas pihatreenejä jonkin verran. Syksyllä uuden kauden jo alkaessa harmaita hiuksia aiheutti yllättäen tullut tieto, että koulujen salivuoroja ei annettukaan vielä elokuussa urheiluseurojen käyttöön. Korvaavien tilojen etsiminen tuotti onneksi tulosta ja päästiin harjoittelemaan kauden ensimmäiset treenit Urheilutalolla. Syyskausi saatiin treenattua suht normaalisti ja joulukuussa pidettiin onnistunut joulunäytös digitaalisesti. Positiivinen asia viime vuodelta oli se, että saimme mukavasti uusia tekijöitä jojoporukkaan, Leinonen kertoo.

Miltä tulevaisuus harjoitusten, esitysten ja kilpailujen osalta näyttää?

Tulevaisuus näyttää hyvältä. Kaikki on tietysti epävarmaa koronatilanteen vuoksi eikä ikinä tiedä mitä seuraavat viikot tuo tullessaan. 

– Tällä hetkellä kuitenkin tähdätään kisoihin ja näytöksiin ja niihin mennään ellei muutoksia tule. Syksyllä yritetään kasata uusia joukkueita, jos vaan uusia innokkaita harrastajia riittää, Neea Hjelt kertoo.

Nyt treenataan kovasti kevään kilpailuja ja seuran kevätnäytöstä silmällä pitäen. Tänä vuonna cheerleading kilpailujärjestelmä uudistui ja korona aiheuttaa omat muutoksensa, joten kilpailukausikin tulee olemaan ihan erilainen aikaisempaan verrattuna. 

– Kisoja tullaan järjestämään etänä ja diginä. Meidän kevätnäytöksen toteutustapa riippuu loppukevään koronatilanteesta. Kesällä olisi tarkoitus esiintyä myös Crocodilesin jenkkifutispeleissä, Salla Leinonen sanoo.

Miten voi tulla mukaan toimintaan ja minkä ikäisenä?

Neea Hjeltin mukaan toimintaan voi tulla mukaan oikeastaan minkä ikäisenä vaan, neljävuotiaista ylöspäin. Mukaan pääsee laittamalla esimerkiksi sähköpostia joukkueelle ja sieltä ohjataan eteenpäin. 

– Osa joukkueista ottaa koko kauden väkeä lisää, mutta kilpajoukkueet yleensä vain kauden alussa. Tällä hetkellä uusia harrastajia ottaa mukaan vielä mikrojoukkueemme Exotic, Level 1-kilpajoukkue Fireflies sekä Level 2-kilpajoukkue Babacos, Hjelt sanoo.

– Tsemppiä kaikille vuoteen 2021 ja jos cheerleading kiinnostaa, meiltä löytyy sinulle sopiva joukkue. Laita sähköpostia cheerleaders@crocodiles.fi ja etsitään sinun tasoisesi joukkue. Hyvää kevättä kaikille! 

Linkki:  https://crocodiles.fi/cheerleaderit/

Teksti: Crocodiles-Media