Kesä on jefukiirettä

28.08.2020, 15:12

Kun vihdoin päästiin jefupeleihin ja kaudet alkamaan huomasi taas, kuinka paljon hommaa riittää, että saadaan ottelut pelattua.

Joukkueet pitää tietenkin olla. sitten tuomarit vähintään 4 henkeä/ottelu. Näin tynkäkaudellakin otteluita tulee Seinäjoella pitkälle toistakymmentä. Ketjujengit pitää olla joka otteluun, 4 henkeä. Pallopojat 2 henkeä. Kunnon tapahtumassa on kioski/myyntitoimintaa, siihen riittää 2 henkeä, jos joku on hoitanut myytävät valmiiksi ja paikat kuntoon. Selostaja pitää olla myös.Otteluissa pitää olla lääkintähenkilöstöä valmiina, jos jotakin sattuu.

Äkkiseltään sanoisin, että otteluissa pitää olla toistakymmentä vapaaehtoista tekijää, jotta ne voidaan edes pelata. Liigaottelut on sitten ihan eri juttu, siellä organisaatiossa on helposti yli 30 henkeä.

Tuomarinakin olen kerennyt olemaan tänä kesänä muutamaan otteeseen. Erään ottelun tuoksinassa tapahtui pahannäköinen loukkaantuminen. Nuori pelaaja valitti niskaansa ja lääkäri totesi, että on parempi kutsua ambulanssi paikalle viemään pelaaja jatkotutkimuksiin. Peli oli keskeytettynä yli 30 minuuttia. Sinä aikana tuli mieleen monia asioita elämän ja urheilun merkityksestä.

Peli jatkui ja loppuikin aikanaan. pelin päätyttyä ei lopputuloksella ollut niin suurta merkitystä. Kentältä pois kävellessä tuli vierasjoukkueen huoltohenkilö, joka lähti pelaajan mukaan sairaalaan, vastaan ja kerkesin kysymään pojan vointia. Vastaus oli että kaikki kunnossa ei mitään vakavaa. Hiukan myöhemmin tajusin, että se oli kyllä paras uutinen pitkään aikaan. Monia asioita arvostaa vasta sitten kun ne melkein viedään pois.

Tsemppiä ja terveyttä kaikille