Urheilu ja musiikki

05.08.2019, 13:37

Kattelin Yleltä ”Dokumenttia” Pearl Jamin Lets Play Two -taltiointia ja mikä huikea kaksituntinen tuo olikin. Urheilussa ja varsinkin joukkueurheilussa tietynlainen rytmitaju on eduksi. Joukkue tekee asioita tietyllä rytmillä, hitaasti nopeasti tai muuten vaan, mutta aina siinä on rytmi. Ja jos ei ole, homma ei toimi.


Miettikää bändiä, jolla ei ole rytmiä, basso tai rummut sekä komppi. Voisi olla kamalaa tai sitten jazzia, no leikki leikkinä.


Tuossa Pearl Jamin leffassa oli aivan mahtavasti otettu huomioon vanhoja Chicago Cubs sankareita ja toimijoita.Eddie Wedder oli fanittanut Cubsia jo lapsesta saakka. Eddie totesi 10-vuotiaana , että kyllä se mestaruus Cubsille vielä tulee. Cubs voitti mestaruuden vuonna 1908 ja tuon leffan teon aikaan oli kulunut yli sata vuotta mestaruudesta. Pearl Jam teki myös biisin All the way Cubsille https://www.youtube.com/watch?v=Q-W8gw11GhU


Tarinaan tulee paljon lisää väriä kun kerrotaan Cubs organisaatiosta ja faneista. Muutoksista, joita oli tehty 2010-luvulla. Stadionin tiloja oli muutettu vaikka Wrigley stadion on yksi USAn historiallisimmista urheilupyhätöistä vuodesta 1916 lähtien.


Vaikkei Pearl Jamista tykkäisikään dokumentti on katsomisen arvoinen. Minäkään en ole baseballin suurin katsoja, mutta tarina ja aihe on hieno https://areena.yle.fi/1-4349317

Ehkä isoin opetus mitä tuossa Eddie Wedderkin kertoo on, että matka on hieno, mestaruuteen tai maaliin päästään kyllä joskus.


Itse keikalla, joka oli 2016 Wrigley stadionilla on monia vanhoja pelaajia ja Entinen NFL-pelaaja Steve Gleason vieraana. Steve pelasi New Orleans Saintsissa vuoteen 2008 asti ja hänellä todettiin ALS-sairaus vuonna 2011. Siitä asti Steve on taistellut ja tehnyt tunnetuksi tätä tautia. https://www.youtube.com/watch?v=B85SIjDZ_Jw (Keikka traileri)
Entistä pelaajista lavalla kävi mm. Ernie Banks, joka on lausahtanut tämän ’Lets play two’ joskus muinoin.

Katoin sitte myös Hurrikaani Katrinan tuhoista tehtyä dokumenttia, ja kuinka musiikki auttoi jälleenrakennuksessa, huikea tarina tuokin https://areena.yle.fi/1-4305194?fbclid=IwAR0sd0ytMjKyqOfH6YB2gLeffFe1R8Yi3ht_1cX39nYlG2WbtqIQAuGmGmY
(Saints are coming)

Crocodilesin miesten liigajoukkueeella tuo rytmi on välillä ollut jo päällä, mutta ei vielä täydellisesti.


Kasvun tarinaa tässä rakennetaan ja opitaan kokoajan nuorella joukkueella.


Nyt joukkueella on 3 ottelun kotiotteluputki, jossa ratkaistaan playoff-paikka tälle vuodelle.


Meillä Crocoissa Miilumäen Asseri sanoi joskus, kun kysyttiin kumman joukkueen hän kohtaisi mieluummin playoffeissa, ” kohtaisin mieluummin molemmat” tokaisi Asseri.

Nyt tarvitaan myös yleisön rytmiä ja kannustusta kotimatseihin. Tervetuloa meidän keskarille!

Ps spoileri: Eddie sanoo leffan lopussa, ”mähän sanoin”