Offseason

15.11.2019, 13:29

Kaudet on jefupuolella ohi tältä erää.

Juniorien 2 SM hopeamitalia oli hienoja saavutuksia tälle kaudelle, sekä Edustusjoukkueen playoffeihin pääsy muutaman vuoden jälkeen. Nykypäivänä juniorienkin menestys rakennetaan jo offseasonilla, kun toiminta on lähes ympärivuotista. Kaudet loppuu yleensä syys-lokakuun vaihteessa ja uutta matoa aletaan laittaa koukkuun marraskuun alussa. Tuo kuukauden tauko on taustoille kovaa jälleenrakennuksen ja uudenkin rakentamista.

Toivoa sopii, että valmennus jatkaa ja näin joukkueelle pystytään rakentamaan menestystä siitä, mihin syksyllä jäätiin. Nuorten osalla vanhemmissa ikäluokissa syksy on haasteellista, kun pelaajien opiskelupaikat ja työt saattavat viedä pois kotipaikkakunnalta ja joukkueen vaihtokin saattaa olla edessä. Crocoissa voin ilokseni todeta, että joukkueenjohtajat on erittäin osaavia ja kaikkien joukkueiden osalta homma toimii sikäli hyvin.

Valmentajia ok saisi olla enemmänkin, ja tuki sille osastolle on aina tarpeellista. Valmentaminen kun vie yleensä enemmän aikaa kuin pelaaminen.

Edustusjoukkueen offseason alkaa jo heinä-elokuussa taustojen osalta kun seuraavan kauden joukkuetta ja taustoja aletaan kartoittaa. Valmennuksen varmistaminen mahdollisimman nopeasti on avain siihen, että myös pelaajat sitoutuu. Liigalle pitää ilmoittaa 25 sopimuspelaajan nimet ja kotikenttä lokakuun loppuun mennessä. Myös taloudellisten olosuhteiden selvitys liigajoukkueen osalta täytyy olla liigallla lokakuun lopussa. Seuraavan kauden yhteistyökumppanien ja varojen keruu täytyy aloitta jo hyvissä ajoin, jotta yleensä on mahdolllista viedä kausi läpi.

Eli tähän aikaan vuodesta rakennetaan pohja seuraavan kauden pelilliselle menestykselle. Onnea, jaksamista ja uskoa tekemiseen kaikille taustahenkilöille. Tehdään töitä, niin kyllä siitä hyvä tulee.