Kausi kääntyy finaaleihin

23.08.2019, 13:36

Loppukesä on hienoa aikaa kun monen joukkueen kausi alkaa lähestyä loppua. Taistelu playoff- ja finaalipaikoista on kovaa ja joukkueita ”vahvistetaan” monella tapaa ihan viime hetkillä siirtoaikojen puitteissa.

Vahvistukset on joskus jopa pakonomaisia hankintoja, ja ne eivät välttämättä auta joukkuetta. Saattaa jopa rikkoa joukkueen kemiaa jos tietylle pelipaikalle tuodaan vahvistusta ja tarve ei ole ihan selvillä.

Suomessa Jefu markkinoilla on alkanut viime vuosina tapa jossa Euroopan loppuneista sarjoista tuodaan pelaajia Suomeen ennen siirtoajan umpeutumista. Tavallaan olen vapaan siirtymisen kannalla, mutta tämä uusi tapa saattaa muuttaa voimasuhteita huomattavasti loppukautta kohden. No ne piirtää joilla liitua on.

Kun noita pelimiehen unelmia, eli finaaleja, alkaa lähestymään niin mukava todeta, että Crocodiles näyttäisi tänä vuonna olevan miesten joukkueellakin playoffeissa. Kaksi vuotta sitten käytiin aika syvissä vesissä ja nousun siemenet kylvettiin viime kaudella. Myös Gators kehitysjoukkue on pelaamassa 3. divisioonan playoffeissa tänä vuonna.

Juniori puolella U13 ja U15 joukkueet ovat playoff kahinoissa, tosin U15 ikäisten 11vs 11 SM sarja on joukkuemäärältä niin kapea, että siellä finaaliin menee suoraan kaksi parasta.

Playoff-muistoissa on jäänyt mieleen erään puolustuksen linja miehen huudahdus playoff-ottelussa 1990 luvulla: ”Kaikki peliin jätkät, tää on viimeinen ottelu”. Olishan siinä ollut vielä finaali ja silloin taidettiin pelata vielä pronssiottelutkin.

Playoffit on henkimaailman juttuja. Eräs kaveri tuumas kesken pelin , että ”en jaksa enää” ja lähti juosten kohti pukukoppia.

Onnea kaikille loppukauden peleihin ja pidetään henkinen kantti kovana. Ensimmäinen päivä se on hirressäkin vaikein.