Arvot, mitä ne on

18.04.2020, 12:13

Tämä on taas niitä henkimaailman juttuja. Arvot on jokaisella, vaikkei niitä ääneen kuuluttaisikaan.

Arvot on niitä asioita joita kuuntelee sisimmässään, kun tekee päätöksiä tai ratkaisuja.Yrityksillä on arvoja. Näinä haastavina aikoina punnitaan ihmisten ja yritysten arvoja sekä niissä pysymistä.Usein tuntuu siltä että arvot on kirjattu johonkin vain siksi, että on jotain hienoa henkistä johon nojata. Kun tulee vaikeuksia arvot joutaa romukoppaan, ja päätöksiä ohjaa aivan joku muu. Monesti se joku muu on selviytyminen ja talous. Totta on, että ilman taloudellista vakautta toimiminen on paljon haastavampaa. Mutta miksi ne arvot on edes kirjattu, jos ne heitetään heti pois kun tulee tiukka paikka.Mun mielestä arvojen pitäisi olla aina mielessä aina kun tehdään  päätöksiä. Sopiiko tehtävä päätös meidän arvomaailmaan.

Crocodilesin arvoista poimin tähän ”muiden huomioimisen”.
Aika laaja käsite, mutta sopii moneen asiaan. Esimerkiksi kun päädyimme keskeyttämään harjoitustoiminnan
Crocodilesissa hallituksen ja joukkueiden kanssa, oli yhtenä isona asiana toisten huomioiminen.
Terveet nuoret olisivat voineet ehkä jatkaa treenejä kohtuu pienellä riskillä, mutta mitä se olisi tarkoittanut riskiryhmille. 

Arvoja tulee usein mietittyä kaupassakin. Kotimaista-ulkomaista. Luomua-muuta. tuleeko jätettä enemmän vai vähemmän. Ostanko, vai pärjäänkö ilman. Tottakai arvojenkin kohdalla pitää kunnioittaa sitä kuuluisaa maalaisjärkeä.

Pidetään Arvoista kiinni ja huolta.

David Bowie – Heroes