Helppoa ja kivaa

17.08.2024, 09:42

Royals v Crocodiles 20-49 (7-28)

Crocodilesin ja Wasa Royalsin väliset Botnia Bowl –kamppailut ovat yleensä olleet melkoisia trillereitä. Tällä kertaa ei näin todellakaan ollut. Rampana peliin lähtenyt kotijoukkue jäi melko tavalla statistin osaan vieraiden vyörytettyä mukavasti toimivaa hyökkäyspeliään yli, ohi ja läpi isäntien vuotavan puolustuksen.

Toisaalta Crocodiles suhtautui otteluun sen vaatimalla hartaudella ja vakavuudella, eikä lähtenyt matsiin ulsterin napit tukevasti auki. Se omalla laillaan koitui myös pari todella erinomaista ottelua Steelersiä ja Butchersia vastaan pelanneen Royalsin kohtaloksi.

Vaikka kotijoukkue pystyikin pysäyttämään vieraiden ensimmäisen hyökkäysvuoron, siihen ilon aiheet sitten oikeastaan rajoittuivatkin. Tuon hyökkäysvuoron jälkeen vieraiden juoksuhyökkäys jyräsi 220 jaardia juosseen ja 36 jaardia kiinni ottaneen Christian Powellin johdolla suvereeniin voittoon. Powell lisäsi touchdown-saldoaan kolmella maalilla. Nyt lukema kirjataan numeroin 122 kappaletta ja lisää lie tulossa.

Lisäksi Powell on muuten ainoa pelaaja, joka on ylittänyt 1000 juoksujaardin rajan tällä kaudella ollen nyt lukemassa 1094. Powellilla on myös eniten juostua maaleja kuluvalla kaudella hänen tehtyään maita myöten 17 touchdownia.

Powell juoksi ottelun ensimmäisen maalin, jonka jälkeen vieraat nappasivat pallon heti aloituspotkun jälkeen kotijoukkueen Ami Lindforsin räpellettyä pahemman kerran aloituspotkun vastaanoton kanssa. Justus Virtanen nappasi pallon haltuunsa ja saman tien vieraat iskivät Christian Arrambiden löydettyä Janne Särkelän TD:n arvoisesti. Näin oltiin numeroissa 14-0 vieraille hyvin varhaisessa vaiheessa.

Toisella neljänneksellä vieraat lisäsivät johtonsa numeroihin 28-0 Powellin päivän toisella ja Christian Arrambiden juoksulla. Eetu Mäki-Maunus potki kaikki lisäpisteet haarukkaan.

Isäntien paras urheilija, Alpha Jalloh, pystyi kaventamaan ja tekemään toisella puolella suoraan aloituspotkusta toisenkin touchdownin, mutta esittelipä turhautunut pelimies vähemmän mairitteleviakin otteita iskemällä maassa ollutta pelinrakentaja Arrambidea armottoman myöhässä. Yleensä moisesta törkeilystä seurauksena on jopa ulosajo. Tällä kertaa tuomaristo kuitenkin armahti Jallohin.

Vaikka Arrambiden heittojaardit eivät tänään nousseetkaan muutaman aiemman ottelun kaltaisiin lukemiin, heitti mies jälleen neljä maalia. Arrambiden saldo on nyt 31 heitettyä touchdownia, eli eniten Vaahteraliigassa. Hän on myös ykkönen heittojaardeissa 2735 jaardillaan. Yksi ottelun heitetyistä maaleista osui Justus Virtasen hyppysiin. Näin turkulaisveijari nousi Crusadersissa pelaavan veljensä kanssa tasoihin kuluvalla kaudella.

Jos on Crocodilesin hyökkäyspeli ajoittain sakannut, nyt se näyttäisi kulkevan ihan kohtuullisen mukavasti. Juoksuhyökkäys sai uutta virtaa sentteri LaQuinston Sharpin liityttyä joukkueeseen tällä viikolla. Missisippi Statessa yliopistopelinsä pelannut Green Bay Packersin leirillä ollut iso Amerikan apu osoitti heti olevansa arvokas lisä linjapeliin. Eipä ihme, että mies palkittiin vieraiden parhaana pelaajana.

Aivan huikeita otteita jatkoi myös puolustuksesta palkittu tukimies Mattias Eriksson, joka jatkoi siitä, mihin Wolverinesia vastaan päätti keräten nyt peräti 10.5 taklausta. Miehen kahden pelin saldo on 20 taklausta.

Listaa onnistujista voisi jatkaa miltei loputtomiin. On ihan hyvä, että peli alkaa kulkea mitä lähemmäs kauden loppu tulee. Runkosarjahan loppuu ensi lauantaina Butchersin ja Crocodilesin väliseen kamppailuun. Vielä ei tiedä, miten ja missä Crocodiles pudotuspelejään jatkaa. Ainoa toivo kotiottelun saamiseksi on Steelrsin kompastuminen joko Wolverinesiin ja Crusadersiin. Jokainen, joka on liigaa seurannut kuitenkin tietää, että moinen lienee mahdoton ajatus.

Ottelun jälkeen Crocodiles sai jälleen hyppysiinsä Botnia Bowlin, eli tuon 1700-luvun upean kirnun, josta pohjalaisjoukkueet ovat kamppailleet jo reilut 20 kertaa. Voitoissa vesipedot ovat selkeästi vahvempia voitettuaan 17 ottelua 22 ottelusta vaasalaisia vastaan.

Ensi viikolla sitten uudet kujeet ja neljäs peräkkäinen vierasreissu, joka vie sillä erää itäiselle Uudellemaalle ja Porvooseen.