Hyväkään taistelu ei riittänyt

03.08.2024, 21:35

Roosters v Crocodiles 42-35 (14-17)

Crocodilesin kauden kolmas vierasottelu Käpylän legendaarisella olympialaisten pyöräilyyn rakennetulla Velodromilla päättyi hyvän taistelun jälkeen sarjajohtaja Helsinki Roostersin niukkaan voittoon. Sarjan kärkikamppailu oli arvoisensa matsi, jossa todellakin sattui ja tapahtui.

Vaikka ottelussa tehtiinkin lopulta 77 pistettä yhteensä, molempien joukkueiden puolustukset olivat myös vahvoja. Saattaa kuulostaa kornilta sanoa näin, mutta ottelussa nähtiin kummankin joukkueen parasta osaamista pallon molemmin puolin.

Isoja iskuja ottanut nuori vierasjoukkue pystyi haastamaan sarjan suurimman suosikin ihan kelpoisasti avaten Janne Särkelän touchdownilla pisteiden tekemisen ensimmäisellä neljänneksellä.

Crocodiles joutui antamaan ikävästi tasoitusta hyökkäyksen linjamiehen, Morgan Mooren kadottua kotiinsa, Filip Zacokin huilattua matsin pikkuvamman takia, epäonnen soturi Felix N’Twan otettua nipun tikkejä kasvoihinsa pelin tiimellyksessä, Charles Akannon kärsittyä pikkuvammasta pelin aikana ja Wiljami Koskelan olkapään mentyä sijoiltaan.

Kontaktilajissa tulee mustelmia ja muuta, siitä ei pääse mihinkään. Joukkueiden materiaaleissa on kuitenkin hiukan eroa, mutta ihan pää pystyssä sai Crocodilesin joukkuekin kentältä lähteä.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasaista taistelua. Ethan Greenfield ja Johannes Jauhiainen käänsivät maaleillaan pelin Roostersin johdoksi, mutta Eetu Mäki-Maunuksen kenttämaali ja Christian Powellin uran 116. touchdown veivät vieraat kolmen pisteen taukojohtoon.

Heti toisen puoliajan ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan Roosters käänsi taas pelin eduksen Greenfieldin ottelun toisella touchdownilla. Mäki-Maunus kavensi toisella kenttämaalillaan ja oltiin numeroissa 21-20.

Greenfieldin kolmannen touchdownin jälkeen kotijoukkue otti ohjat ottelussa, mutta Crocodiles ei suostunut antautumaan ja myymään nahkaansa edullisesti, vaan joukkue jätti kyllä kentälle ihan kaiken, mikä oli annettavissa.

Huikean ottelun entistä seuraansa vastaan pelanneen Verneri Rainion ilta oli komea. Touchdownin lisäksi mies poimi yhteensä 12 koppia ja komeat 140 jaardia ollen laitahyökkääjien paras kummatkin joukkueet huomioiden. J’Kobi Reddickin napattua kiinni kahden pisteen suorituksen Crocodiles nousi maalin päähän ja kellossa oli jäljellä 1.26. Maalinsa jälkeen Crocodiles suoritti onnistuneen onside -potkun saaden pallon uudelleen haltuunsa.

Vaikka iskun saaneen Christian Arrambiden heitto päätyi Ville Valastin hyppysiin ja maaliksi, vieraat tulivat vielä kerran. Kellossa oli alle minuutti kun Arrambide löysi heitollaan Christian Powellin, joka teki uransa 117. touchdownin. Toinen onside-potku ei sentään onnistunut, vaan isännät saivat laittaa polven maahan voittonsa merkiksi.

Kokonaisjaardeissa Crocodiles oli vahvempi onnistuttuaan saalistamaan 463 jaardia Roostersin 386 vastaan. Pelinrakentaja Christian Arrambide heitti yli 350 jaardia ja kolme maalia ollen todella erinomainen tälläkin kertaa.

Parempi joukkue vei ottelun ansaitusti nimiinsä, mutta se nähtiin, että Roostersin kaltainenkin joukkue on kuitenkin haavoittuvainen. Pudotuspelikuvion kannalta tappio oli hankala, sillä nyt ei enää edes pelkkä oma tekeminen riitä kotiedun saavuttamiseen.

Illan sankareihin kuului ilman muuta Christian Powell. Mies jakaa nyt kaikkien aikojen touhcdown-tilaston piikkipaikan yhdessä Stpehen Stokesin kanssa. Powellilla on tällä kaudella vielä kolme mahdollisuutta siirtyä yksinään tilaston kärkeen. Voisi kuvitella, että näin myös tulee tapahtumaan.

Seuraavan kerran Crocodiles on tulessa jo perjantaina matkatessaan uudelleen Veldoromille Wolverinesia vastaan.