U17 SM Royals vs Dragons

29.05.2022 Kickoff klo 14:00 Botniahalli ulkotekonurmi, Vaasa

Lopputulos: 26 - 18 (6 - 12)


Otteluennakko

https://crocodiles.fi/uutiset/jenkkifutis/juniorit/u17-joukkue-dragonsin-kausi-alkaa-viikonloppuna-vaasassa/


Otteluraportti

Dragonssilla kiivas kauden avaustaistelu Vaasassa.

Kylmän viileä tuulenvire puhalsi mereltä, kun Dragons lähti Junior Botnia Bowl kirnun metsästykseen. Huippufiiliksellä rakennettu joukkue aloitti vahvasti halliten ensimmäistä puoliaikaa mennen tullen. Ainoastaan Royalssin pelinrakentaja #31 Anttonio Garcia Carme ja keskushyökkääjä #91 Raul Khalifa väläytteli pari kertaa, jolloin Vaasalaiset pääsi uusiin yrityksiin.

Dragonssin peli rullasi ja hyökkäyksen linja teki armottoman työn tehden aukkoja Royalssin puolustukseen. Samalla tarjoten riittävän ajan pelinrakentajana toimineelle #9 Emil Mannermaalle. Emil heittikin ensimmäisellä neljänneksellä maalialueelle livahtaneelle #45 Atte Peltolalle yli 30 jaardisen heiton. Attehan kiitti ja nappasi siitä kopin, jolloin tuomarin kädet oli pystyssä maalin merkiksi. Reikä löytyi toisella puoliskolla keskushyökkääjä #21 Joona Sarvikkaalle, joka juoksikin helponnäköisesti maalialueelle ja Joonamainen tuuletus alkoi maalin merkiksi.

Vähän ennen puoliaikaa Royals pääsikin sitten sekoittamaan vihreäpaitaisten pelin kokonaan. Välillä ei tiennyt pelikentällä kukaan, että mitä tapahtuu. Tuomarit komensivat pelaajat jo puoliajalle, mutta kymmenen minuutin jälkeen tultiinkin hakemaan Dragons puolustus takaisin. Osa oli jo kerennyt metsänlaitaan päästämään enimpiä nesteitä kropasta. Jonkinlainen puolustuskokoonpano sinne kuitenkin saatiin. Puoliajalle mentiinkin sitten tilanteessa 6 – 12. Tunteet oli kaikilla kuumina niin kuin usein Vaasalaisten ja Seinäjokisten pelissä. Tuomareilla olikin tekeminen, että saa pidettyä pelin kasassa.

Toinen puoliaika olikin sitten vaasalaisten juhlaa. Pukukopissa oli saatu pelaajat rauhoitettua ja pohdittua lääkkeet Dragons puolustuksen lyömiseen. Sen jälkeen alkoikin vasta 15-vuotiaan #91 Raul Khalifan näytös. Toki täytyy antaa myös tunnustus Royalssin linjamiehille, jotka ahkeroivat molempiin suuntiin ja saivat käännettyä linjatyöskentelyn voitoksi. Khalifa juoksikin kolme TD:tä kolmannella neljänneksellä rikoten lukuisia taklauksia matkallaan kohti maalia.

Dragons jatkoi vielä taistelua, vaikka pelikello alkoi kulumaan vähiin. #29 Eemil Vainionpää nappasi syötönkatkon, kun Vaasalaiset lähtivät kokeilemaan yllättäen heittohyökkäystä. Toisella puoliajalla #11 Aleksi Hirvonen vaihtoi välillä laitahyökkääjän ja keskushyökkääjän paikkaa ja tarjoilikin viimeisellä neljänneksellä maalin. Aika ei kuitenkaan riittänyt takaa jahdissa ja peli päättyi lukemiin 26 – 18.

Kirnu jäi siis Vaasaan. Nyt Dragons parantelee haavat ja mustelmat, opettelee pelikirjan ja treenaa kuviot kuntoon. Äärimmäisen kova taistelu, josta ei ilman mustelmia säästytty. Parin viikon päästä kotiottelu pelataankin Jyväskylässä Helsingin Wolverines U17 joukkuetta vastaan.

Pisteiden tekijät:
Royals:
#91 Raul Khalifa 24 pistettä,
#41 Abdallah Mohamed 2 pistettä.

Dragons:
#45 Atte Peltola 6 pistettä,
#21 Joona Sarvikas 6 pistettä,
#11 Aleksi Hirvonen 6 pistettä.