U15-SM Välierät Seinäjoki Crocodiles vs Turku Trojans

11.09.2021. klo:14.00 Jouppilanvuoren tekonurmi, Seinäjoki

Lopputulos: 46 - 6 (19 - 6)Hei me mennään finaaliin!

Vaikea ottelu oli odotettavissa Crocodiles U15-pelaajille. Yli kuukauden mittaiseksi venynyt ottelutauko teki lähtökohdat tähän matsiin haastavaksi. Ottelutauko alkoi valitettavasti näkymään myös treenimotivaatiossa. Valmentajat joutuivatkin tekemään ihmetekoja pelaajia motivoidakseen. Nämä junnut ovat syntyneet taistelemaan viheriöllä ja elävät otteluilla. Niitä nyt vaan on ollut liian vähän. Laitetaanko nyt vaikka sitten koronan piikkiin tämäkin. Jokainen peli on junnuille tärkeä ja viime viikonlopun Porvoon Butcherssin luovutusta ei Seinäjoella edelleenkään ymmärretä. Tämä joukkue kuin ihmekaupalla kokosi itsensä sellaiseen myrskyyn, että jopa päävalmentaja oli yllättynyt tekemisestä. Oliko sitten nälkä kasvanut ottelutauon aikana, joten vaikka Turun Trojans tuli alussa kovaa päälle, ei tämä kokenut joukkue antanut minkäänlaista mahdollisuutta vierasjoukkueelle.

Ensimmäisellä neljänneksellä taistelivat Crocodilesin keskushyökkääjät ja Trojanssin linjamiehet sekä tukipelaajakerros. Tässä taistelussa vei krokotiilit pitemmän korren ja huikeita etenemisiä nähtiin. Syykin selvisi pian myös kuuluttajana toimineelle Juha Luurille. Itse Christian Powell oli sivurajalla ja otti keskushyökkääjät aina välillä puhutteluun. Christian on poikien idoli ja sellainen herrasmies, että saa junioreihin kyllä vipinää. Oppia tulee siis suoraan suomen parhaimmalta keskushyökkääjältä. Näitä taitoja pojat sitten tarjoilivat Christianille rikkoen vastustajan taklauksia. Taisi olla yhdessä #21 Joona Sarvikkaan juoksussa yhteensä viisi rikottua vastustajan taklausta, joten Powellin opit ovat menneet perille.

Toisella neljänneksellä Ari ”arska” Havulehdon perusopeilla jatkettiin. Päävalmentajan sanoin, että opetellaan ensin perusasiat kuntoon ja aletaan sitten kikkailemaan. Jos perusasiat ovat kunnossa, niin sitä jälkeä kyllä syntyy. Trojans valmennus oli kuitenkin tutkinut krokotiilien pelit hyvin tarkkaan ja löysivät sieltä vielä muutamia heikkoja kohtia. Kerran pääsivät ensimmäisellä puoliajalla Crocodiles puolustuksen yllättämään. Puoliajalle siirryttiin pistein 19-6 kotijoukkueen johtamana.

Toisella puoliajalla sitten katkesi mustapaitaisten selkäranka krokotiilien jatkaessa keskeltä ja kovaa. Tämä keskeltä ja kovaa on tällä kaudella toiminut ja niin se toimi nytkin. Ilman hyökkäyksen linjan jäätävän kovaa työtä ei keskushyökkääjät etenisi. Nyt kyllä linjavalmentajien opit oli mennyt perille ja väillä mentiin keskeltä niin ettei keskushyökkääjään koskenut kukaan.  Pelin loppupuolella nähtiin pelin ainoa pelinrakentajan säkitys, jonka tarjoili meille joukkueen nuorin eli #47 Paavo Rantakömi.

Peli päättyi lukemiin 46-6. Tässä vaiheessa kiitokset menee reilusta ja hyvästä ottelusta Turkuun. Onnittelut SM-pronssista ja toivottavasti ensi kaudella nähdään taas.

Nyt alkaa näyttämään tekeminen niin hyvältä, että olemme valmiit menemään ensi viikolla makselemaan kalavelkoja Helsinkiin. Finaalivastustajaksi selviytyi East City Giants. Nyt aletaankin tutkimaan videoita ja valmistautumaan finaaliin. Otetaan siis pelikirjan sivut ”finaali” esiin. Näitä on harjoiteltu koko kesän, mutta ei vielä peleissä pelattu. Tämä krokotiilijoukkue on nälkäinen vesipetojoukkue, joten kyllä jännityksellä ensi sunnuntain finaalia odotetaan.

Pelin onnistujat:
Crocodiles
#17 Aukusti Hemminki
#91 Aleksi Pärnänen
#10 Miika Kortesoja

Trojans
#2 Sebastian Brusila
#73 Anton Merensalmi

Pisteiden tekijät:
Crocodiles
#23 Roope Takamaa 18
#21 Joona Sarvikas 12
#29 Eemil Vainionpää 8
#13 Tomi Soini 6
#86 Seeti Korpi 2

Trojans
#73 Anton Merensalmi 6