U15 Espoo Devils vs Crocodiles

U15 SM-sarjan finaali su 8.9.2019 klo 15:00 Keski-Espoon Urheilupuisto Kenttä 2, Espoo

Lopputulos: 28 - 6 (14 - 0)


Otteluennakko

Crocodilesin U15 joukkue selviytyi ikäryhmän sm-finaaliin, vastaan asettuu Espoolainen Devils joka voitti runkosarjan ja näinollen finaali pelataan sen kotikentällä.

Finaalipaikkaa saatiin jännittää aina viimeiselle kierrokselle asti, mutta kun vastustaja devils voitti Helsinkiläisen Giantsin ja Crocot Jyväskylän jaguaarit ja juhlat voitiin aloittaa.

Kyseessä on tämän ikäryhmän tähän mennessä paras saavutus, 2017 joukkue taipui pronssimitaleille ja 2018 joukkue putosi finaalista kolikonheitolla.

U15 runkosarja pelattiin kaksinkertaisena sarjana eli kaikki joukkueet kohtasivat toisensa kahdesti kauden aikana. Edellisiin kausiin verrattuna oli Crocodiles tehnyt jonkin verran pelipaikka muutoksia ja tämä näkyikin jonkin verran kauden ensimmäisessä pelissä, jossa Crocodiles kohtasi vieraspelissä tulevan finaalivastustajansa Espoo Devils:n ja poistui kolean vesisateessa pelatun pelin jälkeen 26-0 häviön kärsineenä.

Päävalmentaja Marko Tuominiemi kiitteleekin joukkueen kärsivällisyyttä ja joukkuehenkeä vaikean avausottelun jälkeen.

”Meillä oli joukkueena vahva luotto pelipaikkamuutosten onnistumiseen pitkässä juoksussa ja vaikka hyökkäyspeli yskähteli rankkasateessa, niin puolustuspelaaminen oli jo tuossa pelissä niin hyvällä tasolla, että syytä isoihin muutoksiin ei ollut.”

Toisena isona juttuna päävalmentaja mainitsee juhannuksen tienoilla pidetyn Maurice Draytonin kipparoiman NFL leirin kuortaneella.

”Meidän ikäryhmästä leirille osallistui useita pelaajia ja näköjään pojat ottivat leiristä kaiken irti.”

”Leiriltä palasi eri pelaajia kuin sinne oli lähtenyt, luottamus omaan osaamiseen ja perustekniikat oli parantunut selvästi.”

Keskikesällä alkoikin sitten kotiotteluiden putki jotka vihreäpaidat voittivat kaikki, Kotona kaatui muun muassa finaalivastustaja Devils 36 – 20, kuten myös kaksinkertainen Suomen Mestari East City Giants 40 – 28.

Voittoputken jälkeen tuli kuitenkin paluu arkeen kun vastaan astui Giants, crocot oli vailla mahdollisuuksia häviten 52 – 6, tätä oppituntia valmentaja Tuominiemi pitää kuitenkin tärkeänä etappina finaaliin mentäessä.

”kun voitettiin ikäryhmää vuosikausia hallinneet Devils sekä Giants näkyi se treeneissä välittömästi, monella pojalla hymy herkässä ja takki auki ylänappia myöten.”

”Lisäksi u15 ikäryhmässä on pelien lisäksi omat haasteensa rippileirien ja tietysti perheiden lomamatkojen suhteen, niinpä Helsinkiin lähdettiin vaikeista olosuhteista, muutama avainpelaaja puuttui pelistä, sekä vielä useampi valmistavista harjoituksista.”

”Tuo ottelu on kuitenkin asia jonka pojat varmasti muistavat finaaliin valmistautuessa, ilman sitoutumista ei finaalia voida voittaa.”

Loput pelit menivät kuitenkin Seinäjokisten kannalta kohdilleen, niinpä sunnuntain Finaalissa kohtaavat kauden ainoan häviönsä Crocodiles:lle kärsinyt Espoo Devils ja kaudella yhden tappion enemmän kärsinyt Crocodiles.

Devils runkosarjan voittajana lähtee finaaliin suosikkina, mutta Coach Tuominiemi odottaa pelistä tiukkaa vääntöä

”Varmasti tasainen ottelu tulossa, Devilsiä vastaan pelatessa ensimmäinen asia on saada pelinrakentaja Pajarinen kuriin niin juoksu kuin heittopelissä.”

”Meidän on myös hyödynnettävä potkaisija ”Eezi” Mäki-Maunuksen tarjoama etu erikoispeleissä, sekä pystyttävä hyökkäyslinjalla raivaamaan juoksulinjoja.”


Otteluraportti

Linkit

Kuvia