U15-Crocodiles-vs-Trojans

U15 SM-sarjan ottelu 1.8.2021. klo: 13.00 Jouppilanvuoren tekonurmi, Seinäjoki

Lopputulos: 48 – 6 (29-6)


Otteluennakko CRO – TRO U15 SM-Sarja

Sunnuntaina kotisuolla taistellaan Turun Trojanssin ja Sipoon Buldogsin yhdistelmäjoukkuetta vastaan. Perinteiseen tapaan kotistadioni valmistellaan viimeistä piirtoa myöten. Edellisenä päivänä edustusjoukkue pelaa UNC:ta (United Newland Crusaders) vastaan ja varmasti koko junioritiimi on heitä siellä kannustamassa. Osa pääsee ihan sivurajallekkin asti pallopojaksi tai muihin tapahtuman avustaviin tehtäviin.

Tämä tuskin kuitenkaan valmistautumista haittaa. Valmennus tekee koko viikon täysillä töitä, että pelikirja on viimeistä piirtoa myöten nakutettu junioreiden päähän. Jos mitään kummempaa ei satu, niin vain kaksi pelaajaa on rosterista pois. Ikäluokan riparileirit ja konfirmaatiot osuu näin kesällä pelien kans välillä päällekkäin. Vain kahden pelaajan poissaolo antaa joukkueelle lisäpontta, koska jokainen pääsee pelaamaan omalla pelipaikallaan. Alkukauden on ollut peleistä pois useampi pelaaja.

Turku ja Sipoo on tehnyt tällä kaudella loistavaa yhteistyötä yhdistelmäjoukkueidensa kanssa. Kausi on selvästi heillä ollut nousujohteinen. U17 ikäluokassa viime lauantain peli Turussa osoittaa, että siellä koko valmennustiimi on valjastettu pelaajien ammattimaiseen valmennukseen. Peli päättyi siellä niukkaan vihreäpaitaisten voittoon. Trojans tulee siis Seinäjoelle ryminällä ja korkealla itseluottamuksella varmasti. U17 joukkueessa pelasi useita U15 ikäluokan pelaajia, joten siellä on saatu kokemusta laajalla rintamalla myös vanhemmasta ikäluokasta.

Krokotiilien pelit ovat alkukaudesta olleet myös hyviä. Jatkoaikatappiosta viime sunnuntain pelistä ECG:tä vastaan on henkisesti palauduttu. Jo linja-automatkalla Seinäjoelle tappiomieliala kääntyi riemuksi. Sitähän tämä urheilu on parhaimmillaan. Kentältä tulee vain toinen joukkue voittajana pukukoppiin. Pelivideo on analysoitu tarkasti ja virheistä opittu. Peli sujuikin viime sunnuntaina taktisesti pelisuunnitelman mukaan ja pelaajat pelasivat kuumassa Helsingin päivässä loistavasti. Kukaan ei voi vaatia enempää kuin sen, että pelaajat tekevät parhaansa kentällä.

Mitä kentälle tulevana sunnuntaina kannattaa tulla seuraamaan:
1. Laitahyökkääjä #21 Joona Sarvikkaan monipuolisuutta urheilijana
2. Isokokokoisen ja väkivahvan #67 Miko Ojalan jäätävää linjatyöskentelyä
3. Pelinrakentaja #13 Tomi Soinin kylmäpäisiä ratkaisuja

Ottelutapahtumassa on kuuluttaja kertomassa jenkkifutiksen kimurantteja sääntöjä ja selostaa ottelutapahtumia kentällä. Kioski palvelee jo perinteiseen tapaan. Koko juniorijoukkueen tiimi ja lasten vanhemmat toivottavat kaikki seuraamaan Jouppilanvuoren tekonurmelle 1.8.2021 klo 13:00 alkavaa tapahtumaa. Tulkaa ajoissa paikalle. Pelaajien esittely alkanee 10min ennen aloituspotkua.

Vihree iskee ja tulevana sunnuntaina iskee todella lujaa.


Otteluraportti: Kotisuolle sopii tulla yrittämähä

U15 SM-Sarjaa pelattiin kuumassa, kosteassa ja hikisessä sunnuntai iltapäivässä. Voittamattomana kotistadionilta lähti kotijoukkue, vaikka varsinkaan pelin alussa ei toiminutkaan kikka jokaikinen. Turkulaisten ja Sipoolaisten yhdistelmäjoukkue tuli alussa kovaa. Jopa niin kovaa, ettei pallo tahtonut pysyä vihreäpaitaisten näpeissä ollenkaan. Trojanssin varsinkin #24 Viljami Vilen oli sellaisissa liekeissä, että aina kun pallo oli ilmassa, niin Viljamin näpit oli ottamassa palloa kiinni. Otti yhden syötönkatkonkin pelin alkupuolella. Melkoinen urheilijalupaus on tämä herra. Viljami tarjoilikin noin sadalle yleisöön tulijalle ensimmäisen maalin. Se vetikin kotiyleisön vähäksi aikaa hiljaiseksi.

Krokotiilipuolustus alkoi herätä peliin ja niin heräsi yleisökin. Vähän alussa tuntui olevan kaikessa ongelmaa. Kypärätkään eivät tahtoneet pysyä ehjänä päässä. Yleisön pienoisella avustuksella ja #36 Brandon Niskasen täydellisellä lentopotkulla puolustus painosti Turun Trojanssin hyökkäyksen lähtemään läheltä omaa maalia. Siitä tulikin sitten #12 Juho Kasarin taklaamana oma maali Trojanssille.

Toisella neljänneksellä alkoikin hurja krokotiilitykitys. Vesipedot tekivät yhteensä 27 pistettä yhden neljänneksen aikana ja peli kääntyi täysin kotijoukkueelle. Upeita suorituksia teki #29 Eemil Vainionpää ottamalla syötönkatkon ja nappasi yhden pallonrähmäyksen itselleen. Näistä molemmista Crocodiles rankaisi maalilla. Puoliajalle siirryttiinkin krokotiilien johtaessa jo 29 – 6. #86 Seeti Korven lapikas puhui aina, kun siihen tuli mahdollisuus lisäpistepotkuissa. Se oli sataprosenttisesti maalissa silloin, kun potkaisemaan Seeti pääsi. Kuitenkin pallon asettelussa potkaisijalle on vielä harjoiteltavaa. Se ei tuntunut tänään onnistuvan.

Jälleen kerran pitää todeta, että linjassa nämä pelit tehdään. Linjassa nuoret miehet tänään onnistuivat loistavasti. Siellä tehdään peleissä valtavaa työtä ja painitaan vastustajan kanssa, että saadaan tilaa sinne mihin on suunniteltukin. Ai niin! Onhan meillä myös tyttökin siellä ja varsinkin tänään #38 Nella Pisto teki kovan päivätyön ja pelasi oikeaan suuntaan ja oikeaan aikaan. Juuri niin kuin on opetettukin. Näin saatiin hyökkäykset usein pysäytettyä ennen kuin ne pääsivät vauhtiinkaan ja omalle hyökkäykselle tilaa. Nella pelasikin tänään molempiin suuntiin. Eli sekä hyökkäyksessä, että puolustuksessa.

Turkulaisten pelinrakentaja #2 Sebastian Brusila teki kaikki mitä tehtävissä oli ja pelasi hyvän pelin. Taistelijan luonne tuli miehessä esiin ja periksiantamattomuus, vaikka näytti välillä saavan vähän osumaakin. Sebastianista varmaan kuullaan vielä ja niin kuullaan myös #60 Herman Wahlsteinista, jolla kyllä pelisilmää tähän lajiin löytyy. Herman ilahdutti vierasjoukkuetta onnistumisillaan ja nämä onnistumiset huomattiin myös kuuluttajakopissa.

Pisteet:
Crocodiles
#21 Joona Sarvikas 24 pistettä
#13 Tomi Soini 12 pistettä
#91 Aleksi Pärnänen 6 pistettä
#23 Roope Takamaa 2 pistettä
#12 Juho Kasari 2 pistettä
#86 Seeti Korpi 2 pistettä

Trojans
#24 Viljami Vilen

Onnistujat:
Crocodiles
#38 Nella Pisto
#21 Joona Sarvikas
#29 Eemil Vainionpää

Trojans
#60 Herman Wahlstein
#24 Viljami Vilen
#2 Sebastian Brusila

Ottelun lopputulos: Crocodiles – Trojans 48 – 6 (29-6).