U13 Crocodiles vs Jyväskylä Jaguars

U13 SM-sarjan ottelu su 5.5.2019 klo 13:00 Jouppilanvuoren tekonurmi, Seinäjoki

Lopputulos: 58 - 0


Otteluennakko


Otteluraportti

Pikkuvesipedot vahvoina SM-sarjakauden kotiavauksessa

Jyväskylä voitti arvonnan ja aloitti pelin pitkällä aloituspotkulla. Ensimmäistä yritystä lähti yrittämään krokotiilihyökkäys. #21 Joona Sarvikas yllätti Jyväskylän puolustuksen heti pelin alkuun 50 jaardin juoksulla. Lisäpistettä lähdettiin pelaamaan ja senhän onnistui tekemään sama mies. #44 Aukusti Hemminki ja #46 Juho Kasarin huipputakleilla jyväskyläläisten hyökkäysyritykset tyrehtyivät ja pallo siirtyi pian jo takaisin Crocopojille. #13 Tomi Soinin ja #23 Roope Takamaan juoksuilla päästiin aivan maaliviivalle ja viimeistelyn suoritti jälleen #21 Joona Sarvikas. Lisäpisteen esti Jyväskylän #55 Eemil Hintikka ammattimaisella taklauksella. Jyväskylän hyökkäys ei edelleenkään toiminut vahvan Crocopuolustuksen estäessä yritykset ja Crocot pääsi seuraavalla yrityksellä jo 22-0 johtoon, kun #21 Joona Sarvikkaan eteneminen onnistui jälleen. Jaguaarit olivat pääsemässä peliin mukaan ja #1 Aava Pihlin loistavalla pelinrakennustyöllä #29 Roope Korhosen ja #60 Daniel Vihavaisen juoksuilla pedot pääsivät lähelle maaliviivaa. Samalla, kun ensimmäinen neljännes vaihtui toiseen aivan lähellä maaliviivaa #21 Joona Sarvikas nappasi Jyväskyläläisiltä pallon ja hyökkäysvuoro siirtyi Crocoille.


Toinen neljännes alkoi samalla tahdilla kuin ensimmäinen neljännes ja jälleen #21 Joona Sarvikkaalle pelattiin pallo ja pitkien juoksujen ansiosta toinen neljännes alkoi maalilla. Jyväskyläläiset olivat selvästi pääsemässä peliin mukaan ja jälleen aivan maalilinjalle pääsi, mutta syötön katkoon kurkotti #46 Juho Kasari ja pallo siirtyi Crocodiles joukkueelle. Puoliajalle siirrytään vesipetojen johdossa 30 – 0.


Toinen puoliaika alkoi Jyväskylän hyökkäysvuorolla, mutta pallonrähmäyksen jälkeen #46 Juho Kasari nappaa vapaana olevan pallon ja juoksi maaliin asti. Näin ollen Crocodiles siirtyi jo 36-0 johtoon ja pelikellohan alkoi tämän jälkeen käymään koko ajan. Seuraavan Jyväskylän hyökkäyksen aikana pallon riisti Jaguaareilta Krokotiileille loistopeliä pelannut #67 Miko Ojala. Crocodiles käytti tämän hyväksi ja jälleen #21 Joona Sarivikkaan ja pelinrakentajan #44 Aleksi Peltokankaan yhteistyöllä pallo kannettiin maaliin asti ja tilanne oli jo 42-0. Viimeinen neljännes alkoi Cocodilesin hyökkäyksellä ja #46 Juho Kasarin pitkillä juoksuilla. Kolmannella Juhon juoksulla ylitetäänkin maalilinja. Lisäpisteen juoksi #42 Aleksi Peltokangas pelinrakentajana itse. #23 Roope Takamaa pääsi syötön katkoon ja juoksi 30 jaardin juoksulla seuraavan maalin. Lisäpisteen hoiti kotiin jälleen pelinrakentaja omalla pelillään ja tekijänä oli #42 Aleksi Peltokangas. Peli päättyi 58-0.


Kaiken kaikkiaan Seinäjoen linjatyöskentely oli pelin aikana todella kovaa. Linjan kaikki pelaajat ansaitsevat kyllä tästä voitosta kunnian. Jyväskylä taisteli hyvin vastaan ja joukkueesta huokui hyvä yhteishenki. Vaikka lukemat olivat noinkin suuret, ei Jyväskylä kylläkään huonosti pelannut. Siellä on selvästi tehty loistavaa valmennustyötä ja hienoa oli nähdä, että kentällä pelaava tyttö pelasi loistavasti pelinrakentajana ja pienin pelaaja taisi olla vasta kymmenen vuotias ja painokin taisi olla alle kolmekymmentä kiloa. Peli oli kovaa, mutta rehtiä. Molempien joukkueiden valmentajat kiittelivät toisia pelin jälkeen ja ainakin Seinäjoen puolesta halutaan kiittää koko Jyväskylän joukkuetta.


Peli pelattiin koleassa, mutta aurinkoisessa säässä. Pelikenttä oli kuiva, joten olosuhteet pelaajille olivat loistavat. Katsojia lämmitti kentän laidalla oleva kioski ja lämpimät makkarat. Iso kiitos myös peliä selostaneelle ja kuuluttaneelle Jussi Mustikkamaalle sekä tietysti tuomareille aina edustusryhmän päävalmentajaa myöten. Thank you sir Michael Mattingly. Seuraava peli onkin jo kahden viikon päästä hallitsevaa suomenmestaria East City Giantsia vastaan. Tervetuloa Itä-Helsingin jättiläiset nälkäisten krokotiilipoikasten vieraaksi. Olemme valmiit!


TEAM U13 SEASON 2019!