U13 Crocodiles vs Jyväskylä Jaguars

U13 SM-sarjan välieräottelu la 21.9.2019 klo 13:00 Jouppilanvuoren tekonurmi, Seinäjoki

Lopputulos: 42 - 22 (21 - 8)


Otteluennakko

Kutkuttava välierä kotisuolla lauantaina!

U13-joukkue runkosarjan voittajana sai kotiedun ensi lauantaina pelattavaan välieräotteluun. Vastaan asettuu Jyväskylästä Jaguars, missä vahva juniorityö on viime vuosina alkanut kantamaan hedelmää. Jos meillä on tekemisen meininkiä tällä hetkellä junioritoiminnassa, niin on sitä Jyväskylässäkin.

Jaguars kävi runkosarjan ensimmäisessä pelissä Jouppilanvuorella pikkuvesipetojen vieraana toukokuun alkupuolella. Peli päättyi silloin murskalukemiin 58-0, mutta tästä pelistä ei kannata kovin isoja johtopäätöksiä tehdä. Molempien joukkueiden pelikirjat eivät vielä olleet hioutuneet sellaiseen iskuun, mitä on viime peleissä nähty. Silloin kylmässä säässä pelatussa pelissä krokotiilit olivat valmiimpia sarjakauteen Jyväskyläläisten vielä pohtiessa mihin päin palloa kannattaa suunnata. 

Tulevana lauantaina tullaan tekonurmella näkemään erittäin kovatasoinen ja jännittävä välierä. Jaguaarien pelinälkä ja voittamisen tahto on kohonnut kauden aikana merkittävästi. Heidän kautensa on ollut selkeästi nousujohteinen. Crocodiles taas saattaa kentälle kokeneen joukkueen, joka ei ole antanut eikä anna yhtään pistettä ilmaiseksi. Pikkuvesipetojen puolustuksen tekeminen runkosarjassa on ollut jäätävää. Ykköspuolustus ei ole antanut vielä yhtään pistettä vastustajalle ja kokeilukokoonpanoissakin on runkosarjassa päästetty vain neljä maalia. Siis yhteensä vain 28 pistettä.

U13 runkosarjaan osallistui yhdeksän joukkuetta, missä kaikki joukkueet kohtasivat toisensa kauden aikana.  Kahdeksan pelin aikana Crocodiles hyökkäys teki yhteensä huimat 400 pistettä. Pikkuvesipetojen pelit on varmasti vastustaja videoinut ja analysoinut, mutta pelikirjat on laitettukin täysin uusiksi välierään. Näitä viimeisten pelien pelejä on harjoiteltu jo pitkään ja yllätyksiä tullee myös pelaajien pelipaikoissa.

Päävalmentaja Janne Järvenpää kiitteleekin joukkueen joukkuehenkeä ja pelaajien monipuolisuutta.

”Meillä on joukkueena vahva luotto omaan tekemiseen. Haluamme pelaajille monipuolisia pelejä ja pelipaikkoja pelaajien henkilökohtaisen kehittymisen vuoksi. Olemme uskaltaneet ottaa runkosarjassa riskejä ja kokeilleet erilaisia juttuja, emmekä vielä ole paljastaneet kaikkia kortteja.”

Toisena isona juttuna päävalmentaja mainitsee muiden valmentajien tekemän työn joukkueen eteen.

”Meidän ikäryhmässä on useita valmentajia saatu sitoututettua lasten eteen tehtyyn työhön. Kimmo Kuvaja, Veli-Matti Mäki ja Janne Pisto ovat äärimäisen ammattitaitoisia valmentajia ja omaavat niin pitkän kokemuksen valmentamisesta ja pelin johtamisesta, että kehitys on ollut joukkueella hurjaa. Ei voi muuta kuin kiittää jo tässä vaiheessa joukkueen eteen tehdystä työstä kaikkia mukana olleita.”

U13 tekemisen meininkiä voidaan kutsua jo pieneksi ihmeeksi. Kauden aikana ei ole yhtään pelaajaa tippunut kokoonpanosta pois. Kaikki tukevat joukkueessa toisiaan ja kentälle mennään pitämään hauskaa: ”kun laitetaan hammassuojat suuhun ja kypärä päähän niin isketään täysillä, mutta kun niitä ei ole niin kentän laidalla ollaan myös vastustajien kanssa kavereita.”, toteaa joukkueen johtaja Rami Takamaa. Sarjakaudella näin tapahtuikin usean joukkueen kanssa ja etenkin välierävastustajan Jyväskylän kanssa on mukavat välit niin joukkueen valmennuksen, johdon, huollon kuin myös pelaajien kesken. U13 joukkueessa on saatu tekemiseen sitoututettua pelaajien lisäksi myös vanhemmat. Ottelutapahtumaa tehtäessä joukkueessa on 23 pelaajaa ja vähintäänkin saman verran on aikuisia erinäköisissä toimitsijatehtävissä. Tähän, kun lisätään lukuisat tukijat kauden aikana niin joukkueen johtajalla on helppo todeta: ”Olemme yhtä suurta vihreää perhettä”.

”Lauantaina on varmasti tasainen ottelu tulossa. Jaguaareissa on äärimmäisen kovia pelaajia ja tiedämme hyvin joukkueen valmennuksen taidon opettaa innovatiivisen pelikirjan mukaiset pelit pelaajille. Joukkue on sitkeä ja taistelutahtoinen. Meidän on hyödynnettävä omat vahvuudet ja pelaajien taidot. Meillä on joukkueessa äärimmäisen kovia yksilöitä, jotka osaavat pelata joukkueena. Yksilöistä moni on kiistatta Suomen parhaita omilla pelipaikoillaan, mutta jokainen jenkkifutisottelu lähtee 0 – 0 tilanteesta.”, toteaa Janne Järvenpää lähtökohtatilanteesta välieräpeliin.

Ottelu pelataan: La 21.9.2019 kello 13:00 Jouppilanvuoren tekonurmella

Tulkaahan katsomaan jännitysnäytelmää!


Otteluraportti

Pikkuvesipedot SM-finaaliin!

Kutkuttavan jännittävään tänään pelattuun välierään Jouppilanvuoren tekonurmelle ehkä pienoisena ennakkosuosikkina lähti kotijoukkue Crocodiles. Kuitenkin jo ennakkoon tiedettiin, että Jyväskylästä tulee nälkäinen jaaguaarijoukkue, joka pelaa isolla sydämmellä. Tiedettiin myös se, että heidän valmennuksensa taso on sellainen, että he taitavasti osaavat sekoittaa vastustajan pelin. Niin kävi myös ajoittain tänään nähdyssä pelissä. Siihen, kun lisätään kauden aikana ison kehitysaskeleen ottanut pelinrakentaja #18 Aava Pihlin onnistumiset, niin ottelu lähti odotetusti käyntiin jännittävissä merkeissä.

Pikkuvesipetojen pelinlukutaito ja pelin aikana tehdyt muutokset alkoivat kuitenkin tuottamaan tulosta. #91 Aleksi ”julle” Pärnäsen äärimmäisen hienot kopit vaikeista paikoista oli myrkkyä ja Crocodiles dominoi kenttätapahtumia sellaisella kovuudella, että puoliajalle siirryttiin kotijoukkueen johtaessa 21-8 lukemin. #36 Brandon Niskasen potkut oli uskomattoman tarkkoja. Brandon potkaisi jokaisen lisäpistepelin haarukkaan. Tämä on harvinaista herkkua U13 ikäisissä, koska tähän asti lisäpisteet on nähty ennemminkin pelattavan normaali pelinä eikä potkuina.

Toisella puoliajalla Jyväskylä lähestyi uhkaavasti kaventaen kotijoukkueen johtoaseman yhteen maalin. #30 Onni Mäki kuitenkin tiukimmassa tilanteissa näytti kaapin paikan ja teki loistavia taklauksia. Tämän johdosta #5 Daniel Vihavaisen juoksuja ei päässyt Jyväskylä hyödyntämään siinä määrin kuin olisi ehkä halunnut. Seinäjoen linjapelaaminen oli välillä ailahtelevaa, mutta tiukassa paikassa kuitenkin kotijoukkueen isot karpaasit vei Jaguaarilinjalta pidemmän korren. Tähän, kun lisätään vielä #38 Nella Piston pelivälineen nappaaminen Jyväskyläläisten nenän edestä, niin alkoi takaa-ajo sulamaan toden teolla.

Ottelun loppupuolella alkoikin Jaguaarilauma väsymään ja pistejohto venyi aina 20 pisteeseen. Merkittävää pelissä oli se, että kumpikaan joukkue ei tehnyt isoja virheitä eikä loukkaantumisia kentällä nähty ollenkaan. Peli-ilo oli molemmilla joukkueilla huikea tässä välierässä. Molemmat joukkueet todellakin halusivat finaaliin. Ottelutapahtumasta oli tehty sellainen, että se varmaan jää molempien mieleen vielä joksikin aikaa.

Ottelun lopputulos oli kotijoukkueelle 42 – 22. Ottelun parhaimpina palkittiin Jyväskylästä #9 Emil Mannermaa ja #11 Atte Peltola. Kotijoukkeen parhaimpana palkittiin #91 Aleksi Pärnänen ja #67 Miko Ojala. Finaali pelataan Seinäjoella viikon päästä lauantaina, johon vastaan asettuu huomenna sunnuntaina pelattavasta toisesta välieräparista joko East City Giants Helsingistä tai Vaasasta Royals.

Nähdään viikon päästä!

#vihreeiskee