U13 Crocodiles vs East City Giants

U13 SM-sarjan ottelu la 18.5.2019 klo 13:00 Jouppilanvuoren tekonurmi, Seinäjoki

Lopputulos: 38 - 6 (8 - 6)


Otteluennakko


Otteluraportti

Krokotiilinpoikaset syöttivät katkeraa kalkkia hallitseville suomen mestareille kotisuolla!

Peli lähti käyntiin East City Giantsin aloituspotkulla, jonka potkaisi numero #3 Janne Kuoppamäki. Corocojen hyökkäysvuoro aloitettiin 20 jaardin linjalta omasta puolustuspäästä. ECG:n puolustus oli kyllä todella vahva pelin alussa ja Crocodiles joutui luopumaan pallosta. #38 Nella Piston tehdessä kovasti linjassa töitä ECG:n hyökkäys alkoi myös tahmeasti. Kuitenki #48 Terho Vainion hienon 20 jaardin juoksun jälkeen ECG pääsi uusiin yrityksiin. #23 Roope Takamaan ja #38 Nella Piston kovien taklausten kautta ECG:n hyökkäysyritykset tyrehtyivät. Crocoilla kävi pallo, mutta ei riittävää tulosta vielä. Pelin käynnistyminen hyökkäysjoukkueella näytti ottavan aikansa. Peli lähti molemmilla käyntiin toisia tunnustellen. #36 Brandon Niskasen pitkät potkut kuitenkin pakotti ECG:n aina aloittamaan oman hyökkäysvuoronsa epäedullisesta kenttäasemasta. Crocojen rähmätessä pallon ECG kuitenkin pääsi aloittamaan crocojen puolustusalueelta mutta #30 Onni Mäki pysäytti jälleen ECG:n yritykset.

Eka neljännes päättyi 0-0 tilanteeseen, mutta aivan toisen neljänneksen alussa ECG pääsi yllättämään kiertopelillä ja siirtyi maalin johtoon. Crocodiles sai myös oman hyökkäyksen toimimaan ja eteni ECG:n tehdessä virheitä aina 20 jaardin linjalle. Aivan upean heittopelin jälkeen #13 Tomi Soinin heittäessä #33 Aleksi Peltokangas kiinniottaessa. Pallo oli maalialueella ja sehän on silloin touchdown. #21 Joona Sarvikkaalle tehty juoksulisäpisteyritys onnistui ja Crocodiles siirtyi 8-6 johtoon. Jälleen #36 Brandon Niskasen loistavan aloituspotkun jälkeen ECG painostettiin aloittamaan omalta alueelta ja #76 Aatu Koliinin kolistellessa linjassa ECG:n vaikeudet alkoi näkymään. #30 Onni Mäki nappasi ECG:n pallonrähmäyksen jälkeen pallon ja aivan ennen puoliaikaa Crocodiles pääsi vielä yrittämään, mutta ECG pääsikin syötönkatkoon ja hyökkäysvuoro siirtyi takaisin ECG:lle. Jälleen hienon potkun jälkeen ECG joutui oman hyökkäysvuoron aloittamaan heikohkoista kenttäasetelmista. Puoliajalle siirryttiin tiukassa 8-6 kotijoukkueen johtoasemassa.

Toinen puoliaika lähti jännittävästi liikenteeseen ECG:n #23 Samuel Kaasisen juoksuilla, mutta aivan ilmiömäisellä #13 Tomi Soinin heitolla ja #22 Juho Makkosen kiinniotolla jälleen 20 jaardia ja maaliviivan ylitys. Lisäpisteet hoiteli kotijoukkueelle #13 Tomi Soini pelinrakentajana itse. Jälleen ECG:n #23 Samuel Kaasisen kainaloon palloa annetaan, mutta #17 Aukusti Hemmingin ja #91 Aleksi Pärnäsen takleilla hyökkäysyritykset pysähtyi. Crocotiili hyökkäys lähti hyvistä kenttäasemista ja heti ensimmäisellä yrityksellä #52 Eeli Riihivirta vahvana keskushyökkääjänä vei uusiin yrityksiin. Eelin vahvalla juoksulla mentiinkin sitten seuraavalla pohjiin asti. Lisäpisteen juoksi #21 Joona Sarvikas ja Crocodiles siirtyi 24-6 johtoon. Eelin työskentelyä juoksijana on kiva seurata. Mies ei kaadu vaikka kaikki yhdeksän vastustajaa on kimpussa. #38 Nella Piston linjatyöskentely tuotti tulosta ja ECG:n hyökkäys otti takapakkia. Kolmas neljännes päättyi 24-6 Crocojen johdossa.

Viimeinen neljännes alkoi #33 Aleksi Peltokankaan näytöksellä ja 60 jaardin juoksulla #13 Tomi Soinin heittäessä pitkän heiton Allulle. Lisäpisteet juoksi #21 Joona Sarvikas. Jälleen Crocojen potkaisijan #36 Brandon Niskasen taidonnäyte pitkällä potkulla ja ECG:n kenttäasetelmat olivat jälleen haastavat. Kuitenkin pelinrakentajan #21 Juulio Vahlan pitkällä heitolla ECG pääsi puolen kentän vaiheille. Crocovalmentajat aloitti selvästi peluuttamaan erikoisempia kuvioita ja pelaajia vähän oman totutun pelipaikan ulkopuolella. Tämä on sitä pitkän kauden aikana tarvittavaa testaamista. Pelaajia pitää olla laajalla rintamalla. Seuraava maali kirjattiin #21 Joona Sarvikkaalle. Crocodiles siirtyi jo 38-6 johtoon. ECG taisteli loppuun asti, mutta puolustuksessa äärimmäise hienoja takleja suoritti #25 Eero Marttila. ECG:n #29 Eero Vitikaisen juoksuilla päästiin lähelle maaliviivaa. Ottelun loppuvaiheilla nähtiin vielä hieno syötönkatko #91 Aleksi Pärnäsen suorittamana, jonka jälkeen pitkä juoksu, mutta aivan loppuvaiheissa ECG:n keltakypärä suoritti
näyttävän taklauksen jalkoihin. Otteluaika loppui ja peli päättyi Crocodiles U13 joukkueen voittoon 38-6.

ECG pelasi äärimmäisen hienoa ja kovaa peliä, mutta joukkueen kurinalaisuus ja isot virhemäärät koituivat tällä kertaa kohtaloksi. Pelaajien  hermostuneisuus näkyi kentällä ja joukkueena ECG ei tällä kertaa päässyt lähellekään siihen mitä Crocodilesin U13 joukkue. Äärimmäisen hyvällä
itsetunnolla ja joukkuehengellä kotijoukkue pelasi kokonaisvaltaisiesti vahvaa peliä niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. Jokainen pelaaja joukkueessa on tärkeä ja se näkyi kentällä. Kaikki kannusti toisia ja pelin jälkeen Matin lämmittämä sauna maistui normaalia paremmalta. Me olemme joukkue isolla J:llä. Kiitos koville vastustajille, toimitsijoille ja myös aurinkoiselle säälle. 9.6. saamme vieraaksi kotisuolle alkukauden myös hyvin pelanneen Helsingin Wolverines.


Yy-kaa-koo Crocodiles…..
TEAM U13 2019