U13 Crocodiles vs East City Giants

U13 SM-sarjan finaali la 28.9.2019 klo 13:00 Jouppilanvuoren tekonurmi, Seinäjoki

Lopputulos: 6 - 30


Otteluennakko

Näin siinä vain loppujen lopuksi kävi, että runkosarjan ylivoimainen voittaja Crocodiles U13-joukkue oli pitelemätön viime lauantaina Joupiskan tekonurmella voittaen välierässä Jyväskylän Jaguaarit lukemin 42 – 22. Tämähän tarkoitti sitä, että alle 13-vuotiaiden joukkue sai kotiedun finaaliotteluun, joka pelataan huomenna tekonurmella klo 13.00 alkaen. Vastaan asettuu Helsingistä East City Giants.

Kotijoukkue on ollut tasaisen kova tähän asti ja ei ole tällä kaudella hävinnyt yhtään ottelua. ECG on taas kärsinyt toukokuussa tappion nimenomaan pikkuvesipedoille. Tässä ottelussa silloin kotijoukkue näytti kaapin paikan ylivoimaisella voitolla pistein 38 – 6, joka tarkoittaa jalkapallotermein 6 – 1 lukemia.

Molemmat joukkueet ovat varmasti kauden aikana kehittyneet roimasti. Ennen kaikkea ottelussa kannattaa seurata krokotiilien linjatyöskentelyä. Nämä räjähtävät jättiläiset ovat tehneet karua jälkeä U13 sarjassa tähän asti, eikä ole jättäneet vastustajan pelinrakentajille hetkeäkään rauhaa. Omalla hyökkäysvuorollaan hyökkäyksen linja on ollut taas sellainen tiilimuuri, joka on pystynyt pitämään vastustajan kaukana pelinrakentajasta antaen hänelle aikaa tehdä vaikka minkämoinen kikkapeli.

Videomateriaalia on varmasti ECG tutkinut paljon. Miten krokotiilit pelejään pelaa ja tekevät asiat kentällä niin taitavasti. Loppukauden aikana ECG:n valmennusta oli seuraamassa vihreäpaitaisten kaikki pelit ja tekemässä merkinnät omien pelikuvioiden hiomista varten. Ammattilaismeininkiä näyttää olevan valmennuksella jo alle 13 vuotiaissa. Porvoossa esimerkiksi yksi vihreäpaitainen luuli ECG:n valmentajaa uudeksi faniksi ja kutsui myös Seinäjoelle katsomaan pelejä. No tästäkin selvittiin yhden selventäessä, että se on mahdollisen finaalivastustajan videoija. Kotijoukkue on kuitenkin harjoitellut käytännössä harjoituksissa kesätauon jälkeen sellaisia pelejä paljon, mitä käytetään vain finaalissa. Tämä on yksi lajin hienouksista. Tässä pelaa lapsien lisäksi myös molempien sivurajojen takana olevat valmentajat miettimällä ja juonimalla, miten vastustajan heikkoudet ja omat vahvuudet käytetään kaikista parhaiten hyödyksi.

”Olemme täydessä iskussa ja ladanneet finaaliin kaikki mahdolliset paukut. Joukkueen terveystilanne on hyvä ja jokainen joukkueen pelaaja on pystynyt harjoittelemaan oman pelipaikkansa täysillä ja pääsee myös pelaamaan huomenna finaalin. Luotamme omaan tekemiseen ja uskomme, että pelaajiemme taidot riittävät lyömään toistamiseen viime vuotiset suomen mestarit tällä kaudella.”, kertoo joukkueen päävalmentaja Janne Järvenpää. Kesätauon jälkeen pelien lisäksi kolme lajitreeniä viikossa on varmistanut sen, että on pystytty pelien ulkopuolisia kuvioita harjoittelemaan paljon.

”Lauantain tapahtumasta on tulossa kaikkien aikojen junnutapahtuma. Yllätyksiä jätetään lauantaille paljon, mistä ei yleisölle etukäteen kerrota. Meillä on erittäin aktiivinen vanhempien ryhmä, joka tulee tekemään kaikkensa, että pelaajat saavat tästä ikimuistoisen päivän ja yleisö nauttii. Sääkin näyttää suosivan, joten nyt on laitettu ALL IN. Niin kuin suomenmestaruusfinaali ansaitsee”, toteaa joukkueen johtaja Rami Takamaa.

Tätä finaalitapahtumaa ei siis kannata missata missään tapauksessa. Kotisuo tömäjää ja jännitysnäytelmä on valmis pelaajien varmasti kolistellessa kentällä kovaa. Viiden vaahteraliigatuomarin jakaessa oikeutta kentällä, pelaajien tunnetilat saadaan pidettyä varmasti aisoissa ja keskittyminen pelissä ja omassa tekemisessä. Noin kahden tunnin kolistelun jälkeen jaetaan suomenmestaruusmitalit ja ”poika”.

Tervetuloa viihtymään tapahtumaan. Vihreää päälle! Kioski palvelee!

#realplayerweargreen


Otteluraportti