U15 SM-sarjan ottelu 25.7.2021. Ottelupaikka varmentuu myöhemmini

Lopputulos: 34 - 28 (20-14)

Otteluraportti ECG – CRO 25.7.

Kutkuttavan jännittävä peli Itä-Helsingin jättiläisiä vastaan

Tiedettiin jo ennakkoon tämän U15 ikäluokan SM-sarjan pelin olevan tiukka ja tiivistunnelmainen peli Helsingin Mylllypuron liikuntakeskuksessa. Peliin lähdettiin neljän miehen vajauksella. Ikäluokan rippileirit heinäkuussa vaikeuttaa koko rosterin saamisesta pelimatkalle. Peliä oli siirretty viikkoa myöhemmäksi mitä sarjaohjelmassa oli. Tällä kertaa poisolleet pelaajat pääosiltaan kohdistui linjaan, joten valmentajilla oli ennakkoon vähän normaalia enemmän mietittävää. Poissaolevien pelaajien lisäksi valmennusta mietitytti viiden pelaajan pelikunto, jotka pelasivat ikäluokkaa korkeamman pelin edellisenä päivänä Turussa.

Hyökkäyksen linja teki sen mikä pitikin. Pelisuunnitelman mukaan juostaan keskeltä ja kovaa. Tämä onnistuikin hyvin ja takuuvarmasti lähes aina viiden jaardin verran eteenpäin tikkaria sivurajalla vietiin. Tämä on toiminut tällä kaudella ja tällä pelisuunnitelmalla varmaan jatketaankin. Christian Powelin opit on menneet keskushyökkääjille perille. Siellä mennään jo samalla itseluottamuksella eteenpäin. Ensimmäisellä puoliajalla puolustus teki kaikki mitä pystyi, mutta vasta toisella puoliajalla se pääsi täysillä peliin mukaan. Tällöin hyökkäykselle saatiin huomattavasti paremmat kenttäasetelmat ja tulosta alkoi syntyä. Todella hieno tason nosto puolustukselta siis pelin aikana. Niin kuin monesti sanotaan niin puolustuksella voitetaan pelit.

Vastustajan takuuvarmat keskushyökkääjä #23 Samu Kaasinen ja laitahyökkääjä #48 Terho Vainio pelasivat todella hyvin ja heti pelin alussa ECG pääsi kahden maalin johtoon vähän turhankin helpolla. Kuitenkin Crocodiles kasasi sivurajalla itsensä ja tauolle mentiin ECG:n johtaessa vain 20 – 14. Itse asiassa tilanne olisi varmaan ollut tasan #12 Juho Kasarin ottaessa syötönkatkon ja juoksemalla 80 jaardia aina maaliin asti. Tuomari kuitenkin löysi virheen ja pallo nostettiin ylös puoliajan merkiksi.

Loppu olikin pelissä sitten selvää krokotiilihallintaa. Vain yksi pieni lipsahdus neljännellä neljänneksellä ja silloin laitahyökkääjä pääsi juoksemaan heiton jälkeen puoli kenttää aina maaliin asti. Pallon kiinniottajana ja kantajana oli jälleen #48 Terho Vainio. Paine alkoi kasvamaa ECG:n hyökkäyksellä ja tämä johdosta #17 Aukusti Hemminki nappasikin tärkeän syötön katkon. Crocodiles tasoitti pelin aivan viimeisillä minuuteilla, mutta lisäpisteyritys jäi harmittavasti pienen ajatusvirheen vuoksi yritykseksi. Näin ollen varsinaisen peliajan päättyessä tilanne oli 28 – 28. Jatkoajalle siis mentiin.

Jenkkifutiksen jatkoaika suoritetaan hyökkäyspelinä ja arvonnassa ECG pääsi aloittamaan 25 jaardin päästä maalista. ECG saikin viimeisellä yrityksellä pallon vietyä uusiin yrityksiin ja runnoi väkisin pallon aina maaliin asti. Crocodilesin vuorossa taas toisella yrityksellä hienosti pelinrakentaja Tomi Soini heitti täydellisen heiton laitahyökkääjä Aleksi Pärnäselle. Tässä tilanteessa sivurajatuomari otti vahvasti tilanteesta vastuuta ja tuomitsi, että heitto kiinniotettiin maalialueen ulkopuolella. Päätuomari kävi tarkastamassa tuomion ja sivurajatuomari pysyi mielipiteessään. Näin harmittavasti päättyi peli ECG:n voitonjuhliin.