U17 Dragons (Cro/Jag) vs Tampere Saints

U17 SM-Sarjan ottelu la 18.7.2020 klo 14:00 Jouppilanvuoren tekonurmi, Seinäjoki

Lopputulos: 17 - 14


Otteluennakko


Otteluraportti

Crocodilesin ja Jyväskylä Jaguarsin u17 yhdistelmäjoukkue Dragons kohtasi lauantaina Tampere Saints/Hyvinkää Falcons vastaavan joukkueen jonka työnimenä on Red Angels.
Kauden ensimmäiseksi peliksi joukkueet esittivät valmista ja hyvätasoista peliä, tiukan ottelun vei loppujen lopuksi nimiinsä kotijoukkue Dragons.
Ottelun alku oli hyökkäysten osalta hakemista ja molemmat joukkueet joutuivat turvautumaan lentopotkuun useamman kerran.
Dragons eteni lähinnä Arttu Aallon heitoilla ja Angels juoksemalla, vasta ensimmäisen neljänneksen viimeisellä pelillä kotijoukkue teki ensimmäisen teedeen keskushyökkääjä Samu Hautalan 3.n jaardin juoksulla.
Maalia edelsi Saulus vanhatalon komea lähes 40:n jaardin juoksu, mikä toi pallon Angelsin viiden jaardin linjalle, lisäpiste epäonnistui, joten toiselle neljännekselle siirryttiin 6-0 lukemissa.
Toinen neljännes jatkettiin puolustusvoittoisesti, jossa varsinkin kotijoukkueen DE Eetu Mäki-Maunus oli pitelemätön.
Toisen neljänneksen puolivälissä vierasjoukkue eteni Dragonsin maalia kohti, mutta maalin lähestyessä joutui turvautumaan neljänteen yritykseen noin kolmenkymmenen jaardin linjalla, kotijoukkueen puolustus pysäytti yrityksen ja pallo siirtyi Dragonsille.
Heti ensimmäisellä pelillä qb Aalto löysi lyhyellä heittopelillä laitahyökkääjä Santtu Salmen, Santtu karkasi puolustajalta ja vei pallon aina vierasjoukkueen viiden jaardin linjalle, mistä rb Samu Hautala teki illan toisen maalinsa juoksupelillä, lisäpisteen Dragons pelasi ja myös onnistui ja näin tilanne oli 14-0.

Eräänlainen ottelun miniratkaisu nähtiin jakson lopulla, Angels pääsi heittopelillä aina kotijoukkueen 15 jaardin linjalle ja käytti viimeisen aikalisänsä, mutta hieman yllättäen turvautui juoksupeliin kaksi kertaan peräkkäin vaikka pelikellossa oli vain puoli minuuttia jäljellä, kun aikalisiä ei ollut niin pelikello kului loppuun.

Toiselle jaksolle kentälle marssi selvästi ryhdistäytynyt vierasjoukkue, myös joukkueiden fyysinen ero alkoi näkyä, Dragonsin joukkueessa ei ole kuin viisi 03 syntynyttä pelaajaa, varsinkin linjat ja db osasto koostuvat lähinnä 05/06 syntyneistä pelaajista.
Niinpä Angelsin juoksupeli alkoi pelittää paremmin, kun juoksua oli syötetty tarpeeksi niin qb Tuukka Lammi hämäsi juoksua ja heitti komean heiton laitahyökkääjä Eino Kauhaselle joka eteni maaliin saakka, lisäpisteet enkelit pelasivat, niin tulostaululla oli 14-8 lukemat.
Kotijoukkueen vastaus tuli seuraavalla hyökkäysvuorolla jossa ”Eezi” Mäki-Maunus näytti tällä kertaa osaamistaan potkaisijana ja siirsi Dragonsin 17-8 johtoon potkumaalilla, hyökkäysvuorossa nähtiin kaksi komeaa kiinniottoa, niin Jerry Landen kuin Santtu Salmi ottivat ihan maanrajasta tärkeät kiinniotot.
Kolmannen neljänneksen lopulla Dragonsille tarjottiin mahdollisuutta ratkaista ottelu, ensin LB Tuomas Järvenpää säkitti qb Lammin tuottaen lähes kymmenen jaardia takapakkia, seuranneella kolmannella yrityksellä kulmapuolustaja Sebastian Ahonen nappasi syötönkatkon ja Dragons hyökkäys pääsi lähtemään hyvästä kenttäasemasta.
Mutta Mitä pitemmälle ottelu eteni sitä selvemmin Vierasjoukkueen puolustuslinja alkoi hallita ja Dragons keskushyökkääjille ei enää löytynyt juoksulinjoja ja heitoissa qb Aalto joutui turvautumaan omiin juoksuihin, Dragons hyökkäys jäi ratkaisupaikassa lähtöpaikkaan ja pallo puntattiin syvälle Angelsin alueelle.

Viimeisen neljänneksen alkaessa Vierasjoukkue lähti myös heittämään entistä rohkeammin, jakson alkuun qb Lammi löysi laitahyökkääjiä lyhyillä kuvilla, mutta puolen kentän lähestyessä pitkä heitto päättyi Dragons safety Joona Sarvikkaan käsiin.
Jälleen toistui tuttu kaava, Dragons hyökkäys kävi kentällä kolme yritystä ja punttasi pallon puolen kentän tuntumaan.
Tätä tilaisuutta Red Angels ei enää jättänyt käyttämättä, qb Lammi löysi laitahyökkääjä Kauhasen ja tilanne kaventui 17-14 lisäpisteen epäonnistuessa.
Aika oli kuitenkin armoton ja kellossa oli enää minuutti jäljellä, vierasjoukkue yritti onside potkua jonka Dragons pelaajat peittivät, näinpä kotijoukkue pystyi turvaamaan 17-14 voiton vain ottamalla kuluttamalla kellon loppuun.
Valmentaja Tuominiemi näki pelissä paljon hyviä asioita,
”Voitto maistuu todella hyvälle, vastassa oli fyysinen joukkue, joka pelasi kovaa mutta reilusti.
Tasaisissa otteluissa erot tehdään usein erikoisjoukkueissa, loistavan potkaisijan (Mäki-Maunus) ansiosta pystyttiin pitämään vastustaja kaukana meidän maalista ja tehtiin ratkaisu pisteet kenttämaalilla.

Myös Puolustus pelasi loistavan ottelun, lb Tumen (Tuomas Järvenpää) ja DE Eezin (Eetu Mäki-Maunus) lisäksi erityisesti ilahdutti nuorten takenttäpelaajien ennakkoluuloton pelaaminen, safetykaksikko Roope Takamaa/Joona Sarvikas ovat vasta 06 , ja cornerit Ahonen ja Emeli Tuovinen 05 syntyneitä, mutta täyttivät paikkansa.
Hyökkäyksessä meidän nuori linja jäi fyysisyydessä ja tuntui että polttoaine olisi loppunu kolmen neljänneksen jälkeen, mutta pitää muistaa et pojat on vielä u15 ikäisiä, tänään tuli paljon hyvää kokemusta, kun saadaan ajoituksia kohdalleen niin hyvä tulee”.