Tampere Saints vs Crocodiles

Vaahteraliigan ottelu to 17.5.2018 klo 18:30 Pyynikki, Tampere

Lopputulos: 40-0 (27-0)

Otteluennakko

Lopulta takaoven kautta paikkansa Vaahteraliigassa varmistanut Seinäjoki Crocodiles lähtee kauden avausotteluunsa Tampereen Pyynikille kohtaamaan Tampere Saintsin. Ottelu pelataan torstaina klo 18.30 ja se on nähtävissä myös Ruutu+ -palvelusta, ellei tule lähdettyä tutustumaan Suomen siipikaupunkinakin tunnetun Mansen mainioista iltariennoista amerikkalaisen jalkapallon parissa.

Ottelu on kotijoukkueelle kauden toinen sen startattua kautensa viime lauantaina sarjanousija Kuopio Steelersiä vastaan kotikentällään. Saints hävisi avausottelunsa, ehkä hieman yllättäenkin, 35-29 (35-13). Tulosta voidaan pitää pienimutoisena shokkina siinä mielessä, että tamperelaisjoukkue sai Hämeenlinna Huskiesin raunioilta riveihinsä todella merkittäviä vahvistuksia, joiden oletettiin muuttavan Vaahteraliigan voimasuhteita olennaisesti. Eihän yksi tappio tietenkään sitä tarkoita, etteikö näin olisi.

Saintsin pisteistä lauantain ottelussa vastasivat laitahyökkääjät Micky Kyei ja Ilari Laine kummankin tehtyä kaksi touchdownia, sekä Turusta tullut Miko Ylikoski kenttämaalillaan. Pelinrakentaja Kyle Nolan heitti kaikki maalit, eli ilmasiltaa tullaan varmasti rakentelemaan myös torstain ottelussa.

Saintsin puolustuksesta muuten löytyy tuttuja kasvoja useampikin, sillä tukimiehet Jie Li ja Tobias Mäki ovat saaneet jefukasvatuksensa Crocodilesissa ja Joni Virtanenkin pelasi täällä taannoin samoin kuin keskushyökkääjä Veikka Lehtonenkin.

Vierasjoukkue Crocodiles pelasi samaan aikaan lauantaina harjoitusottelun I divisioonan Helsinki Wolverinesia vastaan voittaen tuon ottelun 34-26 (28-18). Pisteet syntyivät laitahyökkääjä Miikka Kaunismäen onnistuttua kahdesti, keskushyökkääjä Christian Powellin, pelinrakentaja Ben Wilkersonin ja laitahyökkäjä Anthony Brooksinkertaalleen. Sentteri Jonathan Moorehouse osoitti monipuolisuuttaan potkimalla lisäpisteitä.

Joukkueiden yhteinen historia Vaahteraliigassa siis jatkuu tälläkin kaudella. Viime vuonna Crocodiles otti yhteensä vain vaivaiset kaksi voittoa, mutta toinen niistä tuli kotikentällä juuri Saintsista numeroin 29-14. Vieraissa vesipedot aloittivat loistavasti ottaen 14-0 -johdon, joka kuitenkin mureni yhtä vikkelästi ja loppunumerot kirjattiin lopulta isännille peräti 49-14.

Kaudella 2016 Saints sai sarjanousijana erinomaisessa tuloskunnossa olleelta Crocodilesilta kyytiä kahdesti. Seinäjoella numerot olivat 62-0 ja Pyynikillä 42-14 Crocodilesin eduksi. Yhteensä seurat ovat mitelleet Vaahteraliigassa yhdeksän kertaa ja näistä kahdeksan ottelu on päättynyt Crocodilesin voittoon.

Ketä kannattaa sitten ottelussa seurata? Kotijoukkueesta ehdottomasti ainakin pelinrakentaja Kyle Nolania. Mies heitti joukkueensa kaikki touchdownit ja yli 350 jaardia. Laitahyökkääjistä maalit viimeistellyt kaksikko Kyei - Laine poimi yhteensä kiinni 15 koppia ja huikeat 237 jaardia. Heidän kanssaan kannattaa todellakin olla hereillä, eli puolustuksen takakentällä tulee olemaan melkoisen helteinen ehtoo.

Saintsin puolustuksessa yhdeksän taklausta tililleen liiga-avauksessa kerännyt Tony Ballon on varmasti mies, joka on syytä kiertää. Trojansin jäämistöstä Hämeenlinnan kautta tuleet Ville-Valtteri Suojanen ja Juhani Yli-Arvelaparansivat joukkueen puolustuksen yleisilmettä todella merkittävästi.

Entäs sitten Crocodiles? No, tietenkin hyökkäyksessä uusi pelinrakentaja Ben Wilkerson, uusi keskushyökkääjä Christian Powell, sekä laitahyökkääjistä varsinkin Anthony Brooks ja Miikka Kaunismäki ovat luupin alla. Kaikkien heidän onnistumisensa vaatii kuitenkin nuoren hyökkäyksen linjan onnistumista.

Puolustuksessa Ja'Michael Edwards-Lott on linjan keskellä paljon vartijana. On kuitenkin sanottava, että Jukka Ristolainen teki erinomaista työtä Wolverinesia vastaan siirryttyään hyökkäyksen linjasta puolustukseen. Takakentän puolustajista suuri mielenkiinto kohdistuu ranskalaiseen Maxime DeFalcisiin. Siinä muutama kaveri, joiden tekemistä kannattaa väijyä joko paikan päällä tai telkkarin äärellä.

Keskinäiset ottelut
2017 Crocodiles v Saints    29-14
2017 Saints v Crocodiles    49-14
2016 Crocodiles v Saints    62- 0
2016 Saints v Crocodiles    14-42
2010 Crocodiles v Saints    35- 0
2010 Saints v Crocodiles    10-31
2009 Saints v Crocodiles    14-47
2008 Crocodiles v Saints    40-38
2008 Saints v Crocodiles    23-32


Otteluraportti

Crocodilesin kausi amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigassa alkoi karulla konttaamisella Pyynikin urheilupyhätössä Tampereella.

Kauden ensimmäisessä ottelussaan sarjanousija Kuopio Steelersille hävinnyt Saints antoi nyt vieraille peruspelaamisen oppitunnin pallon kummallakin puolella.

Isäntien pelinrakentaja Kyle Nolan oli huikeassa tulosvireessä heittäen jo ensimmäisellä puoliajalla reilut 200 jaardia ja neljä touchdownia, joista ensimmäinen syntyi heti isäntien ensimmäisellä yrityksellä 50 jaardisella ruotaisulla Micky Kyeille.

Siinä missä Nolan oli kuin Midas konsanaan muuttaen kaiken koskettamansa kullaksi, Crocodilesin Wolverinesia vastaan loistanut hyökkäys rämpi syvällä suossa löytämättä pelastusrengasta.

Vierasjoukkue ei päässyt kertaakaan yrittämään pisteiden tekemistä ensimmäisellä puoliajalla ja toisellakin jaksolla konstit olivat keppoiset. Sen sijaan isännät juoksivat kaksi touchdownia ensimmäisen puoliajan neljän heittomaalin lisäksi nöyryyttäen vieraitaan totaalisella tavalla.

Ongelmakohtia Crocodilesin pelaamisessa oli useita. Sentteri Jonathon Moorehousen aloitussnäpit eivät tahtoneet osua pelinrakentaja Ben Wilkersonille, vaan muutaman huonon aloituksen jälkeen myös lähtökohdat hyökkäyksen tekemiselle olivat surkeat. On aivan eri asia lähteä liikkeelle 1 ja 10 asetelmasta kuin 1 ja 20. Tai 3 ja 25. Siinä ei paljon ole tehtävissä.

Kun taas lentopotkut tahtoivat mennä ihan minne sattuu, sai puolestaan Saints aivan loistavat kenttäasetelmat omalle hyökkäykselleen, eikä ole mitään syytä ihmetellä jos Nolanin tasoinen pelinrakentaja silloin kurittaa kovalla kädellä synkässä yössä vaeltanutta Crocodilesin puolustuksen takakenttää. Samaan hengenvetoon voisi tai pitäisi myös todeta, että ellei puolustuksen linja pysty luomaan painetta pelinrakentajalle, on turha olettaa takakentänkään tekevän ihmeitä.

Tekemistä jäi siis todella paljon vierasjoukkueelle. Sitä jäi niin hyökkäykselle kuin puolustuksellekin, eikä suinkaan kaikkein vähiten spessuille, eli erikoisjoukkueille.

Jos oikein kovasti etsii positiivisia asioita, niin kyllä niitä ehkä muutama löytyy. Ben Wilkersonia ei säkitetty kertaakaan. Christian Powell juoksi ihan hyvin, mutta tällä kertaa lähtökohdat olivat hankalat ja tehtävä aika haastava. Maxime DeFalcis ja Jaska Värinen taklasivat ihan kelvollisesti. Juhani Koivumäki poimi yhden rähmäyksen näppeihinsä. Muilta osin oli hiljaista.

Jo ottelun ensimmäisellä neljänneksellä nähtiin myös vierasjoukkueen ja erityisesti nuoren Timi Hietalan kannalta murheellinen tilanne, missä hänen nilkkansa murtui. Todella sääli, sillä otteet Wolverinesia vastaan olivat sellaisia, että luvassa oli enemmänkin Vaahteraliiga downeja. Nyt voidaan vain toivottaa nopeaa kuntoutumista ja uutta tulemista mahdollisimman pikaisesti.

Valmennusportaasta Janne Pisto availi hiukan sanaista arkkuaan ottelun jälkimainingeissa. Tyytyväisyyttä ei ollut mitenkään hirvittävän paljon havaittavissa linjakoutsin puheissa. Eikä varmasti ollut syytäkään.

- Tehtiin aivan kauhea määrä virheitä. Sen lisäksi tehtiin kaikkea sellaista, mitä ei taatusti ole harjoiteltu ja jätettiin tekemättä niitä asioita, mitä on harjoiteltu, aloitti Pisto analyysinsä.

- Taklaaminen oli aivan hirvittävää. Sanoin jo päävalmentajalle, että ensi viikolla pistetään kamat päälle ja harjoitellaan taklaamista. Se oli sellaista kädet suorana tanssimista ja mikäs siinä on hyökkääjien ollessa, manasi Pisto omiensa tekemistä.

- Jos jotain hyvää etsii, niin hyökkäyspelaamisessa oli toisella jaksolla pieniä valonpilkahduksia paikallistettavissa. Juoksupelissä oli toivoa antavia piirteitä, mutta päivän selväähän se on, että paljon meillä on tekemistä, tunnusti Pisto.

- Muistetaan nyt kuitenkin, että tämä oli kauden ensimmäinen matsi. Kyllä me tulemme tekemistämme parantamaan, mutta kieltämättä muutamat ongelma-alueet yllättivät viime lauantain treenipelin jälkeen. Yksi niistä oli snäpit ja toinen potkut, tiivisti Pisto.

© Crocodiles 2019

Powered by Capnova -- Design by Mainostoimisto Oddmob