Crocodiles naiset vs Oulu Northern Lights

Naisten 1-Divisioonan ottelu su 2.8.2020 klo 14:00 Jouppilanvuoren tekonurmi, Seinäjoki

Lopputulos: 6 – 30 (0 – 8)


Otteluennakko

Otteluennakko Seinäjoki Crocodiles – Oulu Northern Lights 2.8.2020

Naisten 1-divisioonaa on pelattu poikkeuksellisen kevään jälkeen vasta yksi kierros. Crocodiles pelasi avausottelunsa Mikkelissä, taipuen Bouncersille 36-12 sateisessa säässä. Northern Lights pääsi aloittamaan kotiottelulla Kotka Eaglesia vastaan, mutta tästä ei ollut apua ottelun päättyessä kotkalaisten hyväksi 14-22. Tämän lisäksi pelattiin ottelu Hämeenlinna Tigers- Wolverines Blue , joka päättyi lukemiin 51-0. Lohja Lionesses ei ole vielä päässyt kentälle vaan aloittaa pelinsä vasta tulevana viikonloppuna.

Crocodilesin ja Northern Lightsin kohtaamiset viime kesänä olivat äärimmäisen tiukkoja. Joukkueet pelasivat kaksi kertaa vastakkain ja molemmat taistelivat voitot juurikin omilla kotikentillään. Tänä kesänä lyhennetyn sarjan vuoksi joukkueet kohtaavat vain kerran Seinäjoella. Molempien hävittyä ensimmäisellä kierroksella on voitontavoittelu varmasti kova.

Molemmat joukkueet ovat uudistuneet jälleen talvikauden aikana. Oulun vahvuutena näytti olevan erityisesti juoksupeli ja heitettyjä palloja ei juurikaan ensimmäisessä ottelussa nähty. Crocodiles taas eteni Mikkelissä useimmiten heittämällä. Mielenkiinnolla odotetaan mitä joukkueet tuovat lisää kauden toisiin peleihinsä. Pelin ratkaisukohta saattaa löytyä myös turn overeista, joita molemmat joukkueet pääsivät tekemään ensimmäisissä otteluissaan.

Oulussa vahvaa tekemistä jo useamman vuoden on näyttänyt laitahyökkääjä ja tukimies #87 Natalie Blomster ja viime kesänä maajoukkueessakin ollut keskushyökkääjä ja tukimies #20 Aino Lepojärvi kannattaa laittaa seurantaan. Pelinrakentajana toimiva rookie #12 Nea Törmänen on varmasti saanut varmuutta ensimmäisestä pelistään ja nähtäväksi jää, aloittaako Northern Lights etenemisen nyt myös heittopeleillä.

Seinäjokisten riveissä nähdään edelleen konkari #12 Tiina Salo, joka keskittyy nyt turvaamaan puolustuksen takakenttään ja laitahyökkääjän tehtäviin. Puolustuksen linjassa #75 Sonja Hyrkäs näytti jo terävät kyntensä Mikkelissä ja tulevana sunnuntaina pistää varmasti myös pallonkantajat koville. Pallot löytävät näppärästi vasta toista kauttaan pelaavan #7 Kati Pulakan käsiin ja puolustuksenkaan puolella tältä pelaajalta ei varmuutta puutu.

Jouppilanvuorella nähdään sunnuntaina tuttujen joukkueiden tiukka taisto, josta tuskin jännitystä puuttuu. Ottelua pääsee seuraamaan paikanpäälle, mutta ottelu live streamataan myös Crocodiles naisten Youtube-kanavalla. Tervetuloa! Crocodiles-Northern Lights sunnuntaina 2.8. Jouppilanvuoren tekonurmella, kickoff klo 14.00


Otteluraportti

Naisten amerikkalaisen jalkapallon 1.divisioonan toinen peliviikko lähti käyntiin, kun Seinäjoki Crocodiles kohtasi Oulu Northernlights joukkueen ensimmäisessä kotipelissään sunnuntaina 2.8.2020 klo 14 Jouppilanvuoren tekonurmella.

Vierasjoukkue lähti vikkelästi liikkeelle Laura Haapasen #83 peittäessä heti ensimmäisen kickoffin. Oulu lähtee liikkeelle vahvalla juoksuhyökkäyksellä, mutta Crocodiles onnistuu pysäyttämään yritykset ja hyökkäysvuoro vaihtuu. Crocodiles lähtee liikkeelle vauhdikkaalla heittohyökkäyksellä ja onnistuu keräämään kolmet ensimmäiset downit, kunnes Northernlights pysäyttää hyökkäyksen. Ensimmäinen neljännes on erittäin tasaista vääntöä puolin ja toisin.

Toinen neljännes jatkuu Northernlightsin juoksuhyökkäyksellä, kun Lepojärvi #20 sekä Haapanen #83 kantavat palloa. Northernlights joutuu kuitenkin luopumaan pallosta ja Crocodiles lähtee hyökkäämään omalta 25 jaardin linjalta. Crocodilesin hyökkäys päättyy kuitenkin nopeasti, kun Northernlightsin Jenni Gonzalez Myllyllä #86 lukee erinomaisesti pelinrakentajaa ja nappaa syötönkatkon. Northernlightsin pelinrakentaja Nea Törmänen #12 sekä Lepojärvi #20 takovat juoksujaardeja, kunnes driven viimeistelee Gonzalez Myllylä #86 touchdownilla. Lisäpisteen juoksee Törmänen #12 ja tilanne on 0– 8.

Puoliajan jälkeen Crocodiles potkaisee kickoffin ja Northernlights jatkaa jälleen vahvaa juoksua ja eipä aikaakaan, kun Iida Kivioja #8 kantaa pallon maaliin ja kasvattaa lukemat taululle 0-14. Oulu potkaisee kickoffin ja Crocodilesin Lillian Nuutinen #40 palauttaa pallon n. 50 jaardin tuntumaan. Palloa lähdetään sekä heittämään ja kantamaan, mutta Oulun puolustus on pettämätön. Northernlights jatkaa vahvalla juoksulla ja muutaman kiertopelin jälkeen keskeltä aukeaa väylää, kun Lepojärvi #20 pistelee 6 pistettä lisää tauluun 30 jaardin juoksulla. Lisäpiste onnistuu ja tilanne 0–22.

Viimeisellä neljänneksellä Crocodiles onnistuu nappaamaan pallon itselleen, kun Henna-Maija Alakoskela #71 onnistuu peittämään pallon. Crocodiles lähtee hyökkäämään 36 jaardin päästä maalista ja jaardit ovat tiukassa, kunnes Kati Pulakka ottaa pallon kiinni ja ottaa uudet yritykset. Crocodiles etenee ja neljännellä yrityksellä Tiina Salo #12 nappaa pallon kiinni ja juoksee maaliin. Tilanne kaventuu 6–22.  Crocodiles potkaisee kickoffin ja Natalia Blomster #87 palauttaa pallon kentän puoliväliin. Oulu puskee juoksullaan kentän läpi muutama jaardi kerrallaan ja Lepojärvi #20 juoksee vielä yhden maalin lisää. Lisäpisteen tekee Gonzalez Myllyllä #86. Crocodiles saa pallon vielä kerran itselleen mutta pisteet jäävät tekemättä. Peli loppuu numeroin 6-30 Oulun hyväksi.

Ottelun maalintekijät:

Crocodiles:

Tiina Salo #12 (1 TD)

Northernlights:

Aino Lepojärvi #20 (2 TD + extra point x 2)

Iida Kivioja #8 (1 TD)

Jenni Gonzalez-Myllylä #86 (1 TD + extrapoint x 4)

Nea Törmänen #12 (extra point x 2)

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueen Nelly Karhu #10 ja vierasjoukkueen Aino Lepojärvi #20