Otteluennakko Seinäjoki Crocodiles – Oulu Northern Lights 2.8.2020

01.08.2020, 11:31

Naisten 1-divisioonaa on pelattu poikkeuksellisen kevään jälkeen vasta yksi kierros. Crocodiles pelasi avausottelunsa Mikkelissä, taipuen Bouncersille 36-12 sateisessa säässä. Northern Lights pääsi aloittamaan kotiottelulla Kotka Eaglesia vastaan, mutta tästä ei ollut apua ottelun päättyessä kotkalaisten hyväksi 14-22. Tämän lisäksi pelattiin ottelu Hämeenlinna Tigers- Wolverines Blue , joka päättyi lukemiin 51-0. Lohja Lionesses ei ole vielä päässyt kentälle vaan aloittaa pelinsä vasta tulevana viikonloppuna.

Crocodilesin ja Northern Lightsin kohtaamiset viime kesänä olivat äärimmäisen tiukkoja. Joukkueet pelasivat kaksi kertaa vastakkain ja molemmat taistelivat voitot juurikin omilla kotikentillään. Tänä kesänä lyhennetyn sarjan vuoksi joukkueet kohtaavat vain kerran Seinäjoella. Molempien hävittyä ensimmäisellä kierroksella on voitontavoittelu varmasti kova.

Molemmat joukkueet ovat uudistuneet jälleen talvikauden aikana. Oulun vahvuutena näytti olevan erityisesti juoksupeli ja heitettyjä palloja ei juurikaan ensimmäisessä ottelussa nähty. Crocodiles taas eteni Mikkelissä useimmiten heittämällä. Mielenkiinnolla odotetaan mitä joukkueet tuovat lisää kauden toisiin peleihinsä. Pelin ratkaisukohta saattaa löytyä myös turn overeista, joita molemmat joukkueet pääsivät tekemään ensimmäisissä otteluissaan.

Oulussa vahvaa tekemistä jo useamman vuoden on näyttänyt laitahyökkääjä ja tukimies #87 Natalie Blomster ja viime kesänä maajoukkueessakin ollut keskushyökkääjä ja tukimies #20 Aino Lepojärvi kannattaa laittaa seurantaan. Pelinrakentajana toimiva rookie #12 Nea Törmänen on varmasti saanut varmuutta ensimmäisestä pelistään ja nähtäväksi jää, aloittaako Northern Lights etenemisen nyt myös heittopeleillä.

Seinäjokisten riveissä nähdään edelleen konkari #12 Tiina Salo, joka keskittyy nyt turvaamaan puolustuksen takakenttään ja laitahyökkääjän tehtäviin. Puolustuksen linjassa #75 Sonja Hyrkäs näytti jo terävät kyntensä Mikkelissä ja tulevana sunnuntaina pistää varmasti myös pallonkantajat koville. Pallot löytävät näppärästi vasta toista kauttaan pelaavan #7 Kati Pulakan käsiin ja puolustuksenkaan puolella tältä pelaajalta ei varmuutta puutu.

Jouppilanvuorella nähdään sunnuntaina tuttujen joukkueiden tiukka taisto, josta tuskin jännitystä puuttuu. Ottelua pääsee seuraamaan paikanpäälle, mutta ottelu live streamataan myös Crocodiles naisten Youtube-kanavalla. Tervetuloa! Crocodiles-Northern Lights sunnuntaina 2.8. Jouppilanvuoren tekonurmella, kickoff klo 14.00