Ranskalaistähti Crocodilesiin

03.12.2017, 11:27

Ranskalainen 24-vuotias takakentän puolustaja tai tukimiehenä pelaava Maxime De Falcis tulee olemaan yksi mielenkiintoisimmista ulkomaalaispelaajista ensi kauden Vaahteraliigassa. Ranskalaispelaajaa on ylistetty monilta tahoilta yhdeksi parhaista gallialaisten jenkkifutaajista, joten odotusarvot ovat ainakin tämän myötä korkealla.

Tällä hetkellä Montrealissa yliopisto-opintojaan loppuun hoitava pariisilainen huomasi 16-vuotiaana haluavansa jotakin muuta kuin rugbya tai jalkapalloa.

Maxime antaa paljon kiitosta perheelleen, joka on tukenut häntä valintojensa kanssa.

– Halusin jotain uutta, enkä vaipua perinteiseen stereotypiaan mitä tulee ranskalaisiin urheilijoihin. Näin jenkkifutista telkkarissa ja tutustuin lajiin median kautta. Olin koukussa saman tien ja intohimoni lajiin kasvoi ja siirryin jo nuorena pohjoiseen, Spartiates of Amiensiin, kertoo De Falcis Kanadasta.

– Olen perheen ainoa lapsi, mutta sukulaisia minulla on paljon. Perheeni tulee Pariisin läheltä. He ovatkin olleet todella isona tukena, enkä koskaan olisi päässyt näinkään pitkälle urallani ilman heitä.

– Siirryttyäni Amiensiin voitin siellä nopeasti kaksi mestaruutta ja sain stipenditarjouksen Southern Utahin yliopistoon. Pelioikeuden saaminen kesti ja treenasin ensimmäisen kauden ilman pelejä. Varojen puute ja muutokset valmennuksessa saivat minut tekemään päätöksen jatkaa yliopistouraani Kanadassa. Pelasin Montrealissa ja nousin myös Ranskan maajoukkueeseen, lisää De Falcis, joka kertoo olevansa erittäin kiinnostunut myös muusta urheilusta.

Amiensissa De Falcis pelasi jo 18-vuotiaana Ranskan pääsarjaa, joten ei ihme, että miestä vietiin nopeassa tahdissa Atlantin taakse.

– Taisin olla nuorin aloittava pelaaja koko liigassa silloin. Nousin sen kautta Ranskan juniorimaajoukkueeseen ja pääsin pelaamaan Austinissa järjestetyissä World Gamesissa 2012. Ensimmäisenä yliopistovuotenani kehityin tosi paljon ja pääsi sitten myös miesten maajoukkueeseen SM-kisoihin, missä pelasin Suomea vastaan pronssipelissä. Oli suuri kunnia edustaa Ranskaa ja toivon tietenkin pääseväni jatkossakin maajoukkueeseen, taustoittaa De Falcis.

Urheilutiedettä yliopistossa opiskeleva De Falcis tunnustautuu vankkumattomaksi Philadelphia faniksi. Jefussa seura on tietenkin huikeaa kautta pelaava Eagles, mutta myös korisjoukkue 76ers ja baseballjoukkue Phillies, kuuluvat suosikkien listalle.

– Seuraan myös jonkin verran jääkiekkoa ja kaikki suuret jalkapalloturnaukset alusta loppuun, lisää De Falcis.

Kysyttäessä nuoren miehen Suomi-tietoudesta hän tunnustaa, ettei faktaa juurikaan löydy datapankista.

– Sen tiedän, että päivät eivät lopu ollenkaan ja siellä on kaunista. Sen olen kuullut Vaahteraliigasta, että se on yksi Euroopan eliittisarjoista ja odotankin todella innolla sitä, että pääsen pelaamaan siellä, De Falcis sanoo.

Vuosien saatossa Crocodiles on löytänyt useita helmiä Ranskasta, eikä ole mitään syytä epäillä, etteikö 184 cm/95 kg pätikkä tulisi olemaan taas yksi helmistä ensi kesän peleissä. (omm)