Pelinrakentaja Baker jatkosopimukseen Crocojen kanssa

17.09.2018, 19:24

Crocojen loppukauden pelinrakentaja Jonathan Baker on tehnyt ensi kautta koskevan jatkosopimuksen seinäjokelaisseuran kanssa.

Jonathan pelasi alkuvuoden Ranskan liigan Saint-Ouen-l’Aumône Cougarsin joukkueessa. Vaikka seura ei pudotuspeleihin päässytkään oli Bakerin henkilökohtainen kausi siellä menestys, mies oli heitetyissä jaardeissa ja maaleissa koko liigan ykkönen, sekä ansaitsi kierroksen pelaaja -titteleitä.

Tämä herätti myös Crocojen kiinnostuksen, etenkin kun alkukausi oli hyökkäyksen osalta mennyt pahasti vihkoon ja joukkue oli neljän ottelun jälkeen voitoitta, niinpä Baker siirtyi Ranskan kauden jälkeen pohjanmaalle kipparoimaan Crocohyökkäystä.

Jonathanin tulon jälkeen Crocojen pelillinen ilme muuttui totaalisesti. Pelitaitojensa lisäksi mies osoitti olevansa loistava johtaja ja hänen positiivinen asenteensa tarttui nopeasti muuhun joukkueeseen.

Bakerin tulon jälkeen oli Crocoilla tarjota tasapainoinen heittopeli keskushyökkääjä Powellin juoksujen tueksi, niinpä myös voittoja alkoi irtoamaan. Kauden toisella puoliskolla Crocot voitti kaikki muut joukkueet paitsi finaalijoukkueet Roostersin ja Steelersin.

Hyökkäyksen koordinaattori Joni Mäkelä:

Jonathan Bakerin suoritukset, sen jälkeen kun hän liittyy kesken kauden joukkueeseen ja otti joukkueen haltuun, puhuvat puolestaan.

Juttelin Jonathanin kanssa ennen kuin hän lähti takaisin jenkkeihin ja hyvin pian oli selvää, että puhumme hyökkäyksen suhteen samaa kieltä sekä olemme samaa mieltä siitä, mihin suuntaan pelikirjaa halutaan kehittää.

Pelinrakentajan varmistuminen jo tässä vaiheessa auttaa meitä offseason-harjoittelussa sekä muun joukkueen kokoamisessa.

Coach Mattingly:

I am very excited that Jonathan has decide to come back next season! It was a little hard to wait a fewweeks to hear his decision but it worked out for the best.

I believe as of right now we have 2 of the top 5 offensive players in the league back on the same team and I think everyone knows that.

This move really shows we’re not here to mess around and we’re coming back for the Maple Bowl in 2019. All of the people in Seinajoki are excited and in other places, prob not so excited.