Kausi käyntiin paikallispelillä

25.01.2023, 10:00

Se, mikä alkaa Seinäjoella, päättyy myös Seinäjoelle. Siinä lyhyesti Vaahteraliigan kausi 2023. Kauden ensimmäinen ottelu nimittäin pelataan torstaina 11. toukokuuta Wirokit Stadionilla. Sinne vieraaksi saapuu paikallisvastustaja ja sarjanousijan viittaa hartioillaan kantava vaasalainen Royals.

Luonnollisestikin kauden päättymiseen Seinäjoella viitataan OmaSp Stadionilla pelattavan Vaahteramalja XLIV -tapahtumaan.

Royalsin vierailun jälkeen kausi jatkuu kahdella vieraspelillä. Joku voisi sanoa, että siinä tulevat ennakkoarvioiden mukaan peräkkäin myös ne kaksi vaikeinta vieraissa pelattavaa ottelua. Ensin nimittäin matkustetaan Käpylän Velodromille, missä vastassa on Roosters. Sen jälkeen edessä on keikka Savon sydämeen ja Väinölänniemen idylliselle stadionille Steelersin vieraaksi. Roosters kohdataan perjantaina 19. toukokuuta ja Steelers puolestaan lauantaina 27. toukokuuta.

Viikolla neljä on sitten jälleen kotiottelun vuoro Wirokit Stadionilla. Sunnuntaina 4. kesäkuuta vieraaksi saapuu viime kauden avaustrillerissä kohdattu ja kovasti vahvistunut porvoolainen Butchers.

Viikolla viisi on edessä reissumatsi. Lohjalainen United Newland Crusaders on vahvistanut talvikaudella rivejään ja tulee taatusti tarjoamaan aiempaa kovemman vastuksen sunnuntaina 11. kesäkuuta Harjunkentällä.

Kaksi seuraavaa ottelua pelataankin sitten kotona Wirokit Stadionilla. Ensin vieraaksi saapuu talvikaudella hiukan ristiriitaisia signaaleja tarjoillut viime kauden semifinaalivastustajamme, Helsinki Wolverines. Ottelu pelataan perjantaina 16. kesäkuuta. Tuon matsin jälkeen luvassa on taukoa, sillä ensin tulee keskikesän juhla, juhannus ja sen jälkeen ihmisten juhla, Provinssi.

Kahdesta peräkkäisestä kotiottelusta jälkimmäinen otellaan Wirokit stadionilla 7. heinäkuuta, jolloin vajaata kuukautta aiemmin vieraissa kohdattu Crusaders saapuu vieraaksemme.

Kahden kotimatsin jälkeen harrastetaankin sitten kolmen ottelun verran maakuntamatkailua. Kauden ensimmäiset lauantaimatsit pelataan peräkkäin. Ensin vieraillaan Porvoossa Butchersin kotikentällä 15. heinäkuuta ja sen jälkeen toistamiseen Käpylän Velodromilla, missä isäntänä toimii 29.7. Wolverines.

Reissupelikiertueen kruunaa matka paikallisvastustaja Royalsin kotipyhättöön, Kaarlenkentälle perjantaina 11. elokuuta.

Runkosarjan kaksi viimeistä ottelua saadaan pelata Wirokit Stadionilla kotiyleisön edessä. Mikä sen tietää vielä tässä vaiheessa, kuinka tärkeistä peleistä oikeastaan onkaan kyse. Sen kuitenkin tietää, että edessä on ennakkoon ne kaksi kovinta koitosta.

Toiseksi viimeisessä matsissa, perjantaina 18. elokuuta, vieraaksemme saapuu stadilainen punakone, eli Roosters. Pelit kukonpoikia vastaan eivät ole koskaan olleet helppoja, eikä sellaista kannata olettaa tälläkään kertaa.

Runkosarjan päättää kauden ainoa lauantaina pelattava kotimatsi. Voimallisesti vuodesta toiseen siirtomarkkinoilla esiintynyt kolmen edellisen kauden mestarijoukkue Kuopio Steelers nimittäin nähdään Wirokit Stadionilla 26. elokuuta.

Vaahteraliigan semifinaalit puolestaan pelataan heti seuraavana viikonloppuna. Ensimmäinen matsi pelataan 31.8. ja jälkimmäinen 1.9. Toiveena ja tavoitteena tietenkin on, että myös Crocodiles jatkaa tuolloin otteluitaan ja mieluiten tietenkin kotikentällä.

Amerikkalaisen jalkapallon kausi huipentuu lauantaihin 9. syyskuuta. Silloin on tarkoitus tarjoilla Suomen jenkkifutisväelle hieno kokemus juurikin Seinäjoella ja OmaSp Stadionilla.

Kauden ottelut
To 11.05. Crocodiles v Royals
Pe 19.05. Roosters v Crocodiles
La 27.05. Steelers v Crocodiles
Su 04.06. Crocodiles v Butchers
Su 11.06. Crusaders v Crocodiles
Pe 16.06. Crocodiles v Wolverines
Pe 07.07. Crocodiles v Crusaders
La 15.07. Butchers v Crocodiles
La 29.07. Wolverines v Crocodiles
Pe 18.08. Crocodiles v Roosters
La 26.08. Crocodiles v Steelers