Iso mies Oklahomasta

22.02.2024, 11:13

Crocodilesin hyökkäyksen linjaan tulee lihasta Oklahomasta Morgan Mooren muodossa. Moore valmistui Florida A&M yliopistosta pelattuaan aiemmin myös Texas Staten väreissä. Miehen kotikaupunki on Midwest City, joka puolestaan on osa Oklahoma Cityn metropolitan aluetta.

Jo nelivuotiaana jenkkifutiksen aloittanut 23-vuotias pelimies on vuodesta toiseen ollut eliittiä joukkueessaan.

– Jenkkifutiksen lisäksi olen harrastanut baseballia ja yleisurheilua. Sen lisäksi olen ihan mestaruustason painija, sanoo vapaa-aikanaan mieluusti ratsastusta, metsästystä ja kalastusta harrastava pelimies.

Ennen kuin Crocodiles ehti apajille, oli Moore ilmoittautunut NFL:n draftiin ja tutkinut paljon vaihtoehtoja niin Yhdysvalloissa kuin ympäri maailmaakin.

– Tein kuten veljeni ehdotti ja tutkin tarkemmin Suomea ja Crocodilesia. Suomi näytti kauniilta ja rauhalliselta paikalta. Keskustelin perheeni kanssa mahdollisuudesta lähteä sinne, päätin aloittaa ammattilaisurani siellä, sanoo seitsenlapsisen perheen kuopus.

– Neuvottelin joukkueenjohtaja Marko Tuominiemen kanssa ja pääsimme nopeasti yhteisiin näkemyksiin. Tykkäsin kovasti hänen tyylistään, sanoo hyökkäyksen linjan valmennukseenkin osallistuva Moore.

Hyökkäyksen linjan valmennukseen tulevalla kaudella osallistuva Moore tulee Seinäjoelle huhtikuun aikana muiden jenkkien tapaan. Siihen saakka hän treenaa Floridassa. Mies pystyy pelaamaan kaikkia O-linen paikkoja, mutta myös puolustuksen endinä tai sisempänä laitahyökkääjänä.

Moore tunnustautuu San Francisco 49ersin kannattajaksi, mutta suosikkipelaaja on old timer, joka löytyy ihan muualta.

– Suosikkipelaajani on ehdottomasti Lawrence Taylor, joka yksinkertaisesti tuhosi jokaisen eteensä tulevan vastustajan, kehuu 195 cm/134 kg Moore entistä New York Giantsin pelaajaa.

Viimeisellä yliopistokaudellaan pihvit suosikkisapuskakseen nimeävä Moore voitti HBCU ja SWAC:n mestaruudet. Vapaa-ajallaan Moore viihtyy puolivuotiaan tyttärensä seurassa, katselee western-leffoja ja Marvel –elokuvia, sekä kalastaa.