Egbudiwe palaa Crocodiles puolustukseen

14.12.2017, 15:24

Joukkuettaan kohti Vaahteraliigaa rakentava Crocodiles on tehnyt tulevasta kaudesta sopimuksen ruotsalais-amerikkalaisen, mutta myös nigerialaiset sukujuuret omaavan Benjamin Banks Egbudiwen kanssa, joka nähtiin joukkueessa viime kaudellakin.

San Franciscossa junior collegessa pelannut kahden passin pelimies on edustanut urallaan aiemmin myös ruotsalaisia Tyresötä ja Uppsalaa. Nyt Kansas Cityssä opintojaan päättävä pelimies voisi siis yhtä hyvin kantaa lempinimeä Nigerian Nightmare, kuten taannoin teki juuri Kansas City Chiefsin asussa pelannut keskushyökkääjä Christian Okoye.

– Heti ensimmäisellä kaudella junior collegessa pääsin pelaamaan USA:n mestaruudesta, mutta hävisimme Los Angelesissa pelatun matsin. Olin siellä kaksi vuotta ja ne olivat kyllä elämäni parhaita vuosia. Valmennus ja pelaajat olivat jotain ihan toista. Nyt osa pelikavereistani pelaa NFL:aa… Sen jälkeen minulla oli joitakin vaihtoehtoja jatkaa yliopistopelejä ja WKU oli ykkösvaihtoehtoni. Se kuitenkin jäi ja nyt hoidan opintojani loppuun, kertoo Egbudiwe.

Markkinointia opiskeleva Egbudiwe kävi Seinäjoella pelaamassa viime kesänä kuusi ottelua päättäen kuitenkin kautensa Ruotsin liigassa, missä hänen edustamansa Uppsala eteni semifinaaliin, missä se taipui Carlstadille.

Puolustuksen linjan päässä pelaava isokokoinen Egbudiwe on varsin nopea kokoisekseen ja tuokin hyviä vaihtoehtoja Filip Zacokin samalta tontilta Yhdysvaltoihin menettävälle Crocodilesille.

Uppsalassa syntynyt energiaa pursuava Egbudiwe lensi tällä viikolla hyvillä mielin joulun viettoon Ruotsiin, mutta ehti kertomaan myös hieman ajatuksiaan.

– Kaikki aina kysyvät, että miten sinä Benjamin olet aina niin täynnä energiaa ja elämää… Vastaan siihen vain, että tietäisittepä äitini, nauraa pelimies, jonka vanhemmat ovat eronneet jo vuosia sitten ja äiti asuukin nykyisin USA:ssa.

Miehellä on siis kaksi passia ja ainakin yhtä monta kotia, mutta mikä sitten on eniten se koti hänelle….

– Se on kyllä vaikea kysymys. Vietän suurimman osan vuodesta Kansas Cityssä ja viihdyn hyvin USA:ssa, mutta mikään ei voita sitä kun saa olla kotona Ruotsissa. Kun on perhettä kummallakin mantereella, on aina joku lähellä. Jos valita pitäisi, niin kyllä se sitten varmaan olisi Uppsala, pyörittelee Egbudiwe.

Paluu Seinäjoelle oli helppo vaihtoehto miehelle.

– Liiga on täällä ammattimaisempi kuin Ruotsissa. Kaikki stadionit ovat hyviä, kaikki pelit ovat nähtävissä telkkarissa ja kannatuskulttuuriakin on jo olemassa. Mielestäni pelaajat ovat kuitenkin Ruotsissa teknisempiä, mutta Suomessa ollaan aggressiivisempia ja pidän sellaisesta pelityylistä. Seinäjoella viihdyin erittäin hyvin. Eihän se nyt mikään Kansas City tai Uppsala ole, mutta minusta tuntuu, että kaikki ovat joukkueen takana ja kaupunki on mukava keskikokoinen paikka, naurahtaa jääkiekkoa rakastava pelimies, joka seuraa myös futista ja koripalloa. (omm)