Crocojen ensi kauden valmennustiimi vahvistuu

21.08.2018, 19:31

Michael Mattinglyn johtama valmennustiimi saa uuden vahvistuksen, kun pitkän peliuran Seinäjoella tehnyt Tuomas ”Tuoppi, Doc” Leinonen toimii ensi vuonna Crocojen puolustuksen koordinaattorina. ”Tuoppi” Leinonen siirtyi Oulu Northern Lightsista Crocoihin pelaamaan 2003 ja on sen jälkeen edustanut vesipetoja aina viime kauteen asti, jolloin mies ripusti harttarit naulaan. Pelipaikallaan kulmapuolustajana häntä pidetään yhtenä Vaahteraliigan kaikkien aikojen parhaana. Saavutuksena 12 vaahteramitalia, 11 Vaahteraliigan Allstars valintaa (kaikkien aikojen toiseksi eniten), lisäksi 2014 Tuomas palkittiin Matti Lindholm -trophyllä, eli vuoden puolustajana.

Maajoukkueessa Tuoppi toimi kapteenina ja oli vakiokalustoa aina lopettamiseensa asti, otteluita kerääntyi yhteensä 20 kappaletta, kolmet EM-kisat joista kruununa Euroopan mestaruus v. 2000.

Peliuran aikana Tuoppi on ollut lääketieteen opintojen lisäksi myös innokas lajin ja harjoittelun opiskelija, sekä toiminut juniorivalmennuksessa, joten oli hyvin luonnollista että jatkosopimuksen synnyttyä Coach Mattinglyn ensimmäinen siirto oli värvätä Leinonen mukaan valmennustiimiinsä.

Coach Mattingly:

Great to have ”Doc” to part of our coaching staff. Many players talked me to about Tuomas and after interviewing him I knew I can count on him to coordinate an aggressive defense capable of creating disruption.

We already have awesome pack of assistant coaches, Tuomas will be great additional that group.

Tuomas Leinonen, peliura takana ja uudet haasteet edessä, mitkä ovat päällimmäiset tunteet valmennusuralle lähdettäessä?

Päällimmäisenä tunteena on innostus. Tänä kesänä työkiireet saivat aikaan eräänlaisen välivuoden, mikä toisaalta antoi mahdollisuuden tarkastella myös jenkkifutistouhuja hieman etäämmältä. Etäisyys toi esiin kaipuun lajia kohtaan ja nyt se kaipuu kanavoitui innostukseksi, kun Coach Mattingly tarjosi tätä mahdollisuutta.

Oliko sinulle jo peliuran aikana selvää, että jatkat valmentaja kun pelit on ohi?

Ei täysin selvää, koska mietin myös muita vaihtoehtoja kuten kuinka edistää jenkkifutista Etelä-Pohjanmaalla. Kyllä se kuitenkin on se ykkösvaihtoehto mielessä aina ollut.

Kuinka tarkasti olet seurannut tämän vuoden pelejä, ketkä Crocopelaajat ovat tehneet sinuun suurimman vaikutuksen?

Kaikki pelit on tullut nähtyä. Suurimman vaikutuksen on tehnyt RB Powell. Aivan käsittämättömän kova pelaaja, joka pystyy yksin kantamaan joukkuetta aika ajoin. Muuten joukkueessa on useita pelaajia jotka ovat mielestäni valmiita ottamaan seuraavan askeleen kehityksessään.

Mitä asioita Crocojen täytyy parantaa tulevana talvena?

Luonnollisesti pelaajamarkkinoilla on onnistuttava, mutta ensisijaisesti kuitenkin haluaisin nähdä näitä paikallisen pelaajiston seuraavia askelia. Näkisin, että tähän on täydet edellytykset valmennustiimin ja treeniolosuhteiden puolesta. Nyt kun valmennustiimi on varsin hyvin kasassa jo tähän mennessä niin meillä on erittäin hyvät edellytykset täysipainoisen offseasonin läpivientiin.