Christian Powell tutustuu Suomen talveen

24.10.2020, 18:28

Crocodilesissa kolme kautta amerikkalaista jalkapalloa menestyksekkäästi pelannut yhdysvaltalainen Christian Powell ihastui lakeusmaisemiin siinä määrin, että hän päätti jäädä
talven yli Seinäjoelle asumaan ja työskentelemään personal trainerina paikallisella kuntosalilla.

Christian Powellin löytää marraskuun alusta alkaen peronal trainerina Seinäjoen Keilahallin kuntosalilta, josta löytyy monipuoliset laitteet kuntoiluun ja treenaamiseen.
– Työskentelen kuntosalilla asiakkaiden kanssa, ja työskentelen myös Crocodilesin nuorten valmentajana ja treenarina.
Crocojen pelaajille Powell haluaa jakaa tietämystään kauden ulkopuolella tapahtuvan voima- ja nopeus- sekä pelitaitojen harjoittelusta, jota hän oppi pelaajana neljä vuoden aikana Colorado Buffaloes-joukkueessa yliopistossa Yhdysvalloissa sekä vuonna 2016 Pittsburgh Steelersin leirityksissä.
– Kuntosalin asiakkaat voivat kysyä neuvoja, ja marraskuun mittaan nähdään, miten tämä työ menee. Annan jokaiselle keskustellen henkilökohtaisia neuvoja siinä, mitä he haluavat salilla tehdä.
Kuntosalityöskentelyn ohella Powell antaa neuvoja syömisen, levon ja treenaamisen sekä kokonaisvaltaisen terveellisen elämäntavan suhteen.
– Joulukuussa käyn lomalla kotona Yhdysvalloissa, ja palaan hetki alkuvuodesta Suomeen. Powellin intohimo Suomessa on päivittäinen saunominen ja tulevana talvena hän aikoouskaltautua myös testaamaan avantouinnin ihanuutta.

Christian Powell aloittaa marraskuussa työskentelyn personal trainerina Seinäjoen Keilahallin kuntosalilla.

Seinäjoki tuntuu kodilta

Kolmen Crocoissa pelatun kauden jälkeen Christian Powell tuntee Seinäjoen toiseksi kodikseen.
– Olen tuntenut itseni tervetulleeksi, ja täällä on pidetty hyvää huolta pelaajista. Yksi kausi johti toiseen ja niin edelleen.
Lokakuun lopulla Seinäjoella saatiin pieni maistiainen siitä, millainen Suomen talvi on, kun lunta tuiskuttaa ja viima puree. Kalifornian lämmöstä kotoisin oleva Powell ei kylmää pelkää, sillä hän koki lumen ja talven purevat viimat myös Coloradon opiskeluvuosinaan. Suomen karusta syksystä oli miehelle kerrottu ennakkoon.
– Aikaisin tuleva pimeys oli tiedossa, mutta alan olla siihen jo tottunut, Powell naurahtaa. Pelikauden ulkopuolella tehdään se iso työ, joka tulee näkymään tulevan kauden aikana amerikkalaisen jalkapallon pelikentillä. Powell haluaa jakaa seinäjokelaisille sitä, mitä hän on itse urheilijana oppinut.
– Aina on paljon tekemistä, joka paikassa, jokaisella tasolla, on hyvä miettiä tapaa ajatella, tapaa treenata, perustaitoja, vauhtia, ja ennen kaikkea odotan tulevalta talvelta mukavaa yhdessäoloa. Yhtenä kulmakivenä on analysointi, seuraaminen, miltä tekeminen näyttää. Sitten lähdetään etenemään, yksinkertaisin menetelmin, askel askeleelta.
– Olen itsenkin oppimassa, opin joka vuodesta ja kaudesta jotain. Löydän jotain, ja huomaan, että voin tehdä asioita entistä paremmin.

Teksti ja kuva: Jussi Mustikkamaa