Ennakko: Helsinki Wolverines - Seinäjoki Crocodiles

29.07.20 11:01

Seinäjokisten kausi alkaa ryminällä kun bussin nokka asetetaan kohti etelää ja vastaan tulee viime vuosien raastava kilpakumppani Wolverines. Kuten olettaa saattaa niin koronan jälkeinen aika on arvoituksellinen joukkueiden voimasuhteiden suhteen mutta tässähän sitä heti nähdään ketkä ovat tehneet omatoimisesti töitä ja ketkä eivät. Toukokuun lopusta on päästy potkaisemaan joukkuetreenit käyntiin joten aikaa kuvioiden hiomiseen on kuitenkin onneksi jäänyt ruhtinaallisesti.

Crocodiles lähtee ennakolta tasavahvaan ottelupariin joukkueella jossa on tapahtunut muutoksia, uusia värväyksiä on tehty ja nuorille miehille on tullut jälleen vuosi lisää kokemusta. ”Young guns” - osastolta odotetaan hyppyä eliittiin, muutaman mainitakseni Ristolainen, Lundberg ja Kaunismäki. Ristolainen on tehnyt enemmän töitä kuin koskaan ja se tulee näkymään pelikentällä. Lundberg tulee olemaan monelle joukkueen fanille positiivinen yllätys, omaan mieleeni pelityylissä on vastaavaisuuksia Thomas Cekenin kanssa, crokolegenda jonka ollessa kentällä löytyi ainoastaan yksi vaihde - täysillä! Kaunismäki palasi välivuoden jälkeen ja suorastaan janoaa varmoihin käsiinsä palloa. Uskon että kaikki nämä ”tykit” tulevat osoittamaan potentiaalinsa ja tarjoilemaan hienoja hetkiä katsojille.
 
Seinäjoen monivuotinen valmentaja Michael Mattingly siirtyi kehittämään pelikirjaansa Helsinkiin ja onkin nyt vastustajan päävalmentaja, Seinäjoella taas ruoriin astui Jupon Samu joten taktisesti voidaan nähdä mielenkiintoinen koitos. Mattinglyn vanhat jipot lakeuksilla jo tiedetään joten uusia on kikkapussista nyt kaivettava.   

Pieniä nostoja joukkueista on aina mukava kaivaa ja tässä onkin muutama herkullinen seurattava:

Crocodiles:

-Hyökkäyksen linja. Aina paikalla treeneissä, tietää toistensa liikkeet kuin vasemman kätensä.

-Nuoret miehet, Ristolainen, Lundberg ja Kaunismäki. Odotetaan hyppäystä seuraavalle tasolle.

-Värisen Jaska, Suomen ehkä paras LB. Takuuvarma.

-Uusi päävalmentaja Juppo. Kikkapussi vielä avaamaton.

-Spencer Cutlan, uusi pelipaikka. Seinäjoen ”homeboylla” ei ainakaan itseluottamuksesta jää kiinni. 

Wolverines:

-Mattingly, uusiutuuko? Onko ottelujen loppujen erheet historiaa?

-Airforce Wolvot, saadaanko heittopeli kuriin?

-Forcier, QB. Jaloistaan nopea, käsi käy kuin konekiväärin iskuri. Pelin muuttaja.

-Poissaolot karenssin takia, kaksi miestä uupuu ihannerosterista.

Typistetyllä kaudella yksittäiset pelit maksavat joten höntsäilyyn ei ole kummallakaan varaa, alusta saakka on painettava niin että tekonurmi raikaa. Tulossa on jännittävä kausi, lyhyt mutta ytimekäs

Kuva: Marko Tuominiemi

© Crocodiles 2020

Powered by Capnova -- Design by Mainostoimisto Oddmob