Crocojunnuille nopeutta ja ketteryyttä Powellin opissa

12.05.2021, 09:59

Crocodilesin U17- ja U20- nuoret ovat saaneet nauttia menneen talven aikana Seinäjoella yhdysvaltalaispelaaja Christian Powellin valmennusopeista. Talven aikana nuoret saivat lisää nopeutta ja ketteryyttä. 

U17- ja U20-ikäiset pelaajat ovat harjoitelleet miesten edustusjoukkueen kanssa, joten sekin seikka on tuonut nuorille pelaajille lisää vahvuutta tulevan kesän koitoksiin. Valmentaja Marko Tuominiemi pitää Powellin asennetta treenaamiseen esimerkillisenä.
– Hänellä on tiukka ote treenaamiseen, ja se toi meidän junioreille samanlaista kulttuuria, Tuominiemi kehuu. Talven aikana tehtiin Bullerintien monitoimihallilla liikkuvuus- ja juoksuharjoitteita, ja se näkyy tämän hetken otteissa, kun pelaajat ovat jälleen päässeet ulkoilmaan harjoittelemaan Jouppilanvuoren tekonurmikentälle. 
– Kyllä talven treenit toivat paljon lisää, varsinkin linjamiesten liikkuvuuteen. Powellin kokemukset Coloradon yliopistosta ja NFL-seuran leirityksestä on tuonut paljon tietotaitoa seinäjokelaisseuraan.

– Osa U17-pelaajista on miesten edustusjoukkueen ringissä, ja todennäköisesti saavat jopa peliaikaa kesällä miesten peleissä Vaahteraliigassa, siellä on lahjakkaita ja iskukykyisiä kavereita, valmentaja toteaa tyytyväisenä. Oman lisänsä Crocojunnuille tuo farmisopimus Jyväskylän kanssa, ja se mahdollistaa Croconuorten pelaamisen miesten kakkosdivarissa. 
– Viime vuonna olimme U17-nuorten kanssa Dragons-yhdistelmäjoukkueella SM-hopealla ja nyt kirkastamme sen mitalin.

Christian Powell jakoi oppejaan Crocodilesin nuorille. Julius Tuominiemi on saanut talven aikana lisää nopeutta ja ketteryyttä. 

Marko Tuominiemi on nähnyt sen, että Powellin läsnäololla on ollut selkeä vaikutus nuoriin urheilijoihin. Christian Powell aloittaa nyt Crocoissa neljännen kautensa.
– Silloin kun hän ekana kesänä tänne tuli, nämä pojat olivat aika nuoria. Powell on monelle suuri idoli. Ja nyt pojat ovat päässeet samoihin treeneihin hänen kansaan ja myös valmennukseen, niin onhan se ollut sellaista, että joka jätkä katsoo ylöspäin.

Kehitystä tapahtui talven aikana

Christian Powell on nauttinut nuorten kanssa tekemisestä.

– Toivottavasti heillä on ollut myös yhtä hauskaa, Powell naurahtaa. Powell kehuu junioreiden asennetta, joka oli vastaanottavainen ja avoin oppimiselle. Valmentajana ja roolimallina oleminen on myös tuntunut hyvältä. Ja vaikka olennaista on oppia nopeutta, niin ohjelmassa oli talven aikana erilaisten tekniikoiden opettelua. Ja tässä onnistuttiin. 

– Huomasin, että pelaajat tulivat nopeimmaksi ja liikkuminen sulavammaksi. 
Nuorten pelaajien liikkumisen paraneminen teki yhdysvaltalaispelaajaan vaikutuksen.
– Ulkopuolisetkin huomasivat sen, että liikkuvuus parantui, ja se oli mukava kuulla, Powell sanoo.

Julius Tuominiemi pelaa U17-joukkueessa. Hän kehuu niitä monipuolisia harjoituksia, joita on saanut tehdä Powellin opissa. 
– Nopeus. On tullut lisää nopeutta. Treenasimme talven aikana paljon juoksemista ja juoksutekniikkaa. Sain talven aikana lisää nopeutta ja ketteryyttä.
Julius Tuominiemi on treenannut myös omalla ajallaan asioita, jotka edistävät nopeutta ja ketteryyttä. 
– Punttitreeniä ja juoksutreeniä.