Vaasa Royals vs Crocodiles

Vaahteraliigan ottelu la 26.5.2018 klo 15:30 Botnia–halli, Mustasaari

Lopputulos: 25 - 7 (6 - 0)


Otteluennakko

Botnia Bowl osa I – 2018

Huomenna on edessä tämän kauden ensimmäinen pohjalaisjoukkueiden välienselvittely Mustasaaren Botniahallissa, missä kotijoukkue Royals pelaa kauden kaksi ensimmäistä kotiotteluaan.

Viime kaudella Royals oli selvästi niskan päällä joukkueiden keskinäisissä otteluissa edeten lopulta aina Vaahteramaljaan saakka. Siellä oli tuloksena tappio Roostersille.

Tuon tappion jälkeenhän Vaasasta sitten kuuluikin kummia, sillä joukkueen päävalmentaja sai heti kenkää. No, takana oli varmasti paljon sellaista pidemmältäkin ajanjaksolta, josta ulkopuoliset eivät enempää tiedä.

Vielä viime kaudella Royals eteni leveän ja erittäin laadukkaan materiaalinsa voimalla voitosta toiseen. Joukkueessa nähtiin mm. Riku Alakoskela, Justin Sottilare, Matthias Stockamp ja Spencer Cutlan, kaikki entisiä Crocodiles-pelaajia. Poissa on myös koko Vaahteraliigan mahdollisesti kovin jenkkipelaaja, Chris Young.

Ainakin luetunymmärtämisen mukaan materiaali on tälle kaudelle ohentunut merkittävästi. Toki heidän rosterissaan on todella paljon pelaajia, mutta niistä nimistä monet kuuluvat junioreille tai ns. akatemiapelaajille. Materiaali on siis todellisuudessa kapeampi, mutta se on kärjen osalta edelleen erittäin laadukas.

Kaksi ensimmäistä kamppailua ovat tuoneet vaasalaisille kuninkaallisille kaksi tappiota. Ensin Roosters pöllytti joukkuetta jo ensimmäisellä jaksolla kuuden teedeen verran. Loppunumerot eivät siitä isommin kuitenkaan enää muuttuneet, vaan lopulta tulos kirjattiin 48-6.

Kotiottelussaan Porvoon Butchersia vastaan Royals oli todella hyvin pelissä mukana pitkään. Numerot olivat vielä viimeisen neljänneksen alkaessa tasan 13-13, mutta sitten Porvoo meni menojaan voittaen ottelun lopulta 36-13.

Vaasalaisjoukkueen kolmesta touchdownista pelinrakentaja Isaac Fisher on juossut itse kaksi. Tom Suoste on tehnyt sen kolmannen. Senkin juosten. Hereillä on siis oltava Royalsin juoksupelin suhteen, sillä se on eittämättä Fisherin parempi osaamisalue.

Royalsin tämän kauden vahvistuksia ovat mm. Kurtis Lee, ruotsalainen Daniel Hermansson, edelleen huipulla pelaava ex-krokotiili Stacey Thomas, junnupuolella vesipedoissa loistanut toisen polven pelimies Walter Vasanoja, Irlannin passilla liikkuva Akeem Ayola, ranskalainen Steeven Tresfield, edellämainittu pelinrakentaja Fisher, keskushyökkääjä Justin Williams ,jo viime kaudella mukana ollut laitahyökkääjä Denny John, ranskalainen laitahyökkääjä Jerome Valbon ja laitahyökkääjä Jerrah Young USA:sta.

Vierasjoukkue Crocodiles avasi kautensa surullisenkuuluisalla vierasottelulla Tampere Saintsia vastaan Pyynikillä. Tuosta matsista ei järin valtavasti superlatiiveja vesipetojen kohdalta löydy. Numerot 40-0 jättivät melkoisesti parannettavaa jokaiselle osa-alueelle. Moni on arvellut, että tuon huonommin on mahdoton pelata.

Suolana jo avoimiin haavoihin tuli vielä nuoren Timi Hietalan nilkan murtuminen heti ensimmäisessä Vaahteraliigan ottelussa. Iloinen nuori mies kuitenkin pistää itsensä kuntoon ja palaa varmasti entistä kovemmin näyttöhaluin.

On joka tapauksessa aivan selvä asia, että nyt on ryhtiliike tehtävä. Se vaatii jokaiselta pelaajalta parempia otteita. Tällä kertaa mukaan saadaan myös kolmikko Mikko Rastas, Asko Mäntymäki ja Tuomas Hvitfelt.

No, viime kaudella numerot Royalsia vastaan olivat vieraissa 40-8 ja kotona 57-7 vaasalaisille, eli aika lähellä noissa numeroissa oltiin vieläkin syvempää pohjakosketusta.

No, tietenkin tässä voisi kai mainita sen, että nuo voitot olivat vaasalaisjoukkueiden ensimmäiset Crocodilesista Vaahteraliigassa kautta aikojen.

Tämän pohjalaisjoukkueiden keskinäisen Botnia Bowliksi nimetyn kamppailun voittaja saa haltuunsa kiertopalkintona Kyrönmaalta peräisin olevan, 1779 valmistuneen puisen kirnun. Vielä kirnuakin olennaisempi juttu ottelussa on tietenkin sarjapisteet, mutta ei missään nimessä kannata unohtaa Royalsin hienoa elettä Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen avittamiseksi. Ottelussa suoritetaan keräys #PETFforBotnia -kampanjan tiimoilla. PET-CT -kuvantamislaitteella syöpä ja sen etäpesäkkeet voidaan havaita aiempaa nopeammin, ja näin parantaa syöpähoidon onnistumisen mahdollisuuksia. Tästä iso käsi Vaasan suuntaan.

Ottelu alkaa klo 15.30 Botniahallin pesäpalloviivojen sävyttämällä viheriöllä. Ellei paikalle pääse, on matsi mahdollisuus katsoa myös Ruutu+ -palvelusta.


Otteluraportti

Ei avautunut Crocodilesin pistetili Vaahteraliigan toisessakaan ottelussa, vaan joukkue jatkaa edelleen nollakerhossa. Tappio Mustasaaren pesäpallohallin tekonurmella jätti vesipedot nollakerhoon nostaen kotijoukkueen sieltä pois avausvoiton myötä.

Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue meni johtoon melkoisen räikeän kiinnipidon myötä. Näinpä pelinrakentaja Isaac Fisher pääsi etenemään maalialueelle touchdownin merkiksi. Ainahan näitä menee läpi, mutta ainahan ne kirvelevät, eli ei paljon sielua lämmittänyt se, että pitkässä juoksussa virheiden pitäisi mennä tasan. Toiselle jaksolle mentiin ilman sen enempiä pistesuorituksia.

Toisella puoliajalla kotijoukkue karkasi ranskalaisen laitahyökkääjö Jerome Valbonin ja jenkkikeskushyökkääjä Justin Williamsin touchdowneilla 19-0 -johtoon.

Viimeisellä neljänneksellä vierasjoukkueen Christian Powell näytti olevansa melkoinen menijä. Miehen viimeistelemä TD oli Crocodilesin ensimmäinen pistesuoritus tälle kaudelle, eikä se todellakaan jättänyt ketään kylmäksi. Powell karkasi noin 6-7 taklauksesta irti viimeistellen maalin ja osoittain samalla olevnasa liigan eliittiä pelipaikallaan.

Tuo TD ja Jonathon Moorhousen potkaisema lisäpiste eivät kuitenkaan erityisen pitkälle piisanneet, sillä kotijoukkue käytti vielä kertaalleen hyödykseen Crocodilesin hyökkäyksen saamattomuuden.

Crocodiles oli onnistunut kohentamaan puolustuspelaamistaan kauden avausottelusta. Se ei kuitenkaan loppupeleissä paljoakaan auttanut. Isäntäjoukkue nimittäin loihti kuitenkin tarvittavan määrän pisteitä.

Crocodilesin puolustus pelasi pitkään hyvin. Jopa loistavasti. Sen sijaan hyökkäys ei kyennyt antamaan apuja. Nyt on varmaan melkoisen iso itsetutkiskelun paikka. Kauden alla oletettiin, että juuri hyökkäys on se, joka kantaa joukkuetta. Tähän mennessä tuo samainen hyökkäys on tuottanut kahdessa ottelussa seitsemän pinnaa, eikä sillä kyllä kaus mennä.

Linkit