Porvoo Butchers vs Crocodiles

Vaahteraliigan ottelu la 9.6.2018 klo 15:30 Keskuskenttä, Porvoo

Lopputulos: 38-13 (17-6)


Otteluennakko

Kolmas mahdollisuus

On sangen poikkeuksellista, että Vaahteraliiga alkaa yhdenkään joukkueen osalta kolmella peräkkäisellä vierasottelulla. Crocodilesin kohdalla tilanne on tällä kaudella tämä. Nyt on tarjolla kolmas mahdollisuus ottaa kauden avausvoitto.

Kaksi ensimmäistä ottelua Tampereella ja Vaasassa ovat tuottaneet tappiot. Nyt on edessä tähän mennessä etukäteen vaikein ottelu. Siitä huolimatta siis, että vielä ei ole pisteitä saatu plakkariin. Matka Porvooseen ei nimittäin ole koskaan ollut helppo.

Lauantaina klo 15.30 asettuu vastaan Butchers Porvoon Keskuskentällä, luonnonnurmella. Edessä on todella haastava juttu, mutta nyt jos koskaan on jokaisen pelaajan nostettava omaa tasoaan.

Kauden kahdessa ensimmäisessä pelissä Crocodilesin osalta oikeastaan hyvin harvat asiat ovat onnistuneet. Ensimmäisessä pelissä ei käytännössä onnistunut mikään Tampereella. Toisessa matsissa Vaasassa puolustus alkoi jo muistuttaa puolustusta, mutta hyökkäyspeli oli yhtä Christian Powellin loistavaa suoritusta lukuun ottamatta edelleen kovin hampaatonta.

Kauden kaksi ensimmäistä ottelua ovat myös aiheuttaneet murheita loukkaantumisten muodossa. Timi Hietalan ja Benjamin Egbudiwen kaudet tulivat päätöksiinsä ennenaikaisesti. Lisäksi Lamin Sahon koeaika päätettiin päättää, sillä seurajohto koki, että Sahon panos ei ollut sitä tasoa kuin toivottiin.

Seuroillahan on mittava yhteinen historia. Otteluita on pelattu ihan divaritasolla saakka vuosikymmeniä sitten. Siinä, missä Crocodilesissa on ehkä nyt meneillään uuden pentueen kasvattaminen ja raateluhampaiden teroittaminen, Porvoossa teurastajankakaroista on kasvanut ihan äijiä. Projekti oli sielläkin samantyylinen. Tosin Butchers käväisi ihan divarissakin, mutta se retki ei kauan kestänyt. Nyttemmin oma juniorityö on jauhanut todella erinomaisia pelimiehiä kentälle.

Kauden kaksi ensimmäistä peliään suomalaisen pelinrakentajansa, Janne Lehtisen, johdolla edennyt Butchers on myös pelannut vain vieraskentillä. Ensin tuli vierasvoitto Wasa Royalsista numeroin 36-13, mutta toisessa kamppailussa Roosters oli vahvempi 49-13.

Jos haetaan yksittäisiä pelaajia, joihin kannattaa Butchersista kiinnittää huomiota, niin ensimmäiseksi mieleen tietenkin tulee juoksuvoimaan luottavan hyökkäyksen keskushyökkääjä Derion Hall. Eipä kannata kuitenkaan unohtaa blokkaavan keskushyökkääjän roolissa pelaavaa Sebastian Lindelliä liioin.

Puolustuksessa Crocodilesille tuttu Roman Runner on edelleen erittäin kovan tason pelimies. Sebastian Karbin ja Jesse Vuoksenturja saattavat olla kuin isä ja poika, mutta todella kovia pelimiehiä kumpikin. Siinä missä Karbin on veteraani, Vuoksenturjasta kasvaa huipputekijä.

Lähtökohtaisesti Crocodilesin on keksittävä se taikasauva, millä Hallin juoksu pysähtyy. Jos se onnistuu, heittopuolustus pystyy kyllä elämään Lehtisen heittokuvioiden kanssa. Vastaavasti, Butchers on kohtalaisen kova pysäyttämään juoksua. Nyt olisi Ben Wilkersonin aika saada pallo nopeasti liikkelle näpeistään. Mieluiten todella nopeasti, eikä aina ole syytä etsiä TD-heittoa. Saattaa olla, että lyhyet heitot vaikkapa Powellin hyppysiin olisivat semmoinen täsmälääke, joka auttaisi. Mene ja tiedä. Huomennahan se sitten selviää.

Ellei ole kulkua eteläiseen Suomeen, voi matsia katsella Ruutu+ palvelusta.

Keskinäiset ottelut 2010-luvulla
2017 Crocodiles v Butchers     0-31 (0-10)
2017 Butchers v Crocodiles    40-14 (26-14)
2016 Butchers v Crocodiles    7-35 (0-14)
2016 Crocodiles v Butchers    52-19 (24-0)
2015 Crocodiles v Butchers    28-7 (21-7)
2015 Butchers v Crocodiles    14-22 (7-19)
2014 Crocodiles v Butchers    18-26 (3-13)
2013 Butchers v Crocodiles    51-35 (19-0)
2012 Crocodiles v Butchers    42-18 (28-0)
2012 Butchers v Crocodiles    35-42 (21-14)
2011 Butchers v Crocodiles    10-21 (3-14)
2010 Crocodiles v Butchers    42-30 (14-14)
2010 Butchers v Crocodiles    30-17 (17-17) Vaahteramalja XXXI


Otteluraportti

Kolmas peräkkäinen tappio

Crocodilesin kausi Vaahteraliigassa ei todellakaan ole alkanut suotuisien tähtien alla. Kauden kolmas ottelu, samalla myös kauden kolmas vierasottelu, toi kauden kolmannen tappion. Porvoon Butchers oli kotikentällään liian vahva kaataen vesipedot katolleen lukemin 38-13 (17-6).

Ottelun ensimmäisellä hyökkäysvuorolla Crocodiles tarjoili kikkapelin, joka suunnattiin kohti ensimmäistä kertaa Vaahteraliigassa pelannutta nuorta toisen polven debytanttia, Joel Särkelää. Tuli mieleen yhdenlainen dejavu-ilmiö kauden ensimmäisestä matsista Tampereella. Siellä haettiin pommilla Anthony Brooksia. Ei onnistunut ja nokkaan tuli kun päät painuivat.

Vaikka Butchers pystyikin vastaamaan heti pistesuorituksella, jäi sekin kolmeen pisteeseen. Näissä numeroissa mentiinkin toiselle neljännekselle. Silloin karkuun pääsi ottelussa Crocodilesin yli monin kohdin juossut keskushyökkääjä Derian Hall tehden ensimmäisen kolmesta touchdownistaan.

Lisää suolaa haavoihin tuli kun ex-krokotiili, Roman Runner, viimeisteli Janne Lehtisen heitosta 42 jaardin TD:n. Numerot olivat jo 17-0. Ennen taukoa saatiin kuitenkin pieni piristysruiske. Pelinrakentaja Ben Wilkerson löysi 11 jaardin heitollaan Miikka Kaunismäen maalialueella ja näin TD:n jälkeen tauolle mentiin lukemissa 17-6.

Kolmas neljännes ratkaisi pelin lopullisesti. Hall juoksi peräti 42 jaardin siivun maaliin saakka, Niko Pennanen aiheutti safetyn ja Joni-Petteri Malka kengitti sisään SE-numeroilla kolmen pisteen kenttämaalin. Lukemat olivat jo 31-6.

Vaikka jo viime kaudella loistanut Anthony Brooks onnistuikin komeastui pitkässä heittopelissä Ben Wilkersonilta, iski Butcher takaisin saman tien Hallin toimesta.

Vaikka palloa 23 kertaa kantanut Christian Powell jäi ilman pisteitä, raatoi keskushyökkääjä tälläkin kertaa kuin työjuhta. Jaardeja kertyi tilille 118. Se on melko kova lukema tappiollisessa pelissä, missä hyökkäys ei isommin päässyt juhlimaan.

Suurimmat ongelmat Crocodilesilla ovat edelleen hyökkäyksessä. Vaikka väläyksittäin nähdään hienoja suorituksia, lähtee koko homma kuitenkin linjan kemiasta, työstä ja toiminnasta. No, ainakin jos on uskominen linjavalmentaja Janne Pistoa.

– Aivan liikaa sähläämistä ja soheltamista. Kyllä me eteenpäin olimme menneet edellisiin peleihin verrattuna, mutta se nyt vaan ei piisannut. Koko homma lähtee linjasta. Blokkaaminen on tärkeää. Hyökkäyksen linja tietää kuitenkin sen, että koska lähdetään ja minne mennään. Eikä se nyt riitä, että otetaan yksi kontakti ja jäädään katselemaan, Pisto tuhahti hiukan harmissaankin.

– Meillä on yksi sarjan kovimmista keskushyökkääjistä. Jos me pystyisimme antamaan edes pikkuisen apuja, niin sillin saataisiin uusia yrityksia, saataisiin aikaa puolustukselle, saataisiin maaleja… Paljon on työtä tehtävänä, mutta ei valittaminen auta. Jatketaan harjoituksia, Pisto lisäsi.

Toki tälläkin kertaa oli kentällä onnistujia. J-P Ristolainen oli Jaska Värisen tavoin yksi heistä. Ristolainen pelasi kahteen suuntaan ja lopuksi vielä stunttasi sentterinä Jonathon Moorehousen lennettyä ottelusta ulos. Värinen puolestaan taklasi puolustuksessa vahvasti. Samoin teki ranskalainen Maxime DeFalcis, joka on ehdottomasti erinomainen vahvistus joukkueelle.

Linkit