Crocodiles vs Vaasa Royals

Vaahteraliigan ottelu la 17.8.2019 klo 16:30 Keskuskenttä, Seinäjoki

Lopputulos: 63 – 54 (35 – 21)


Otteluennakko

Crocodiles 1 voitto / Royals 0 voittoa

Edellisessä joukkueiden välisessä kohtaamisessa Vaasassa Crocodiles oli parempi lukemin 27-34 (14-24). Toki ottelussa oli Crocoilla sauma katkaista peli aiemminkin kuin vasta pelin lopussa. Tuolloin Crocodiles-voiton avaimena oli vahva juoksupeli ja erityisesti Christian Powell, joka juoksi 10,2 jaardin keskiarvolla 234 jaardia ja 2 maalia. Royals antoi kovan työnäytteen viime lauantaina pitämällä liigan ykkösetenijän Steelersin Gerard Johnsonin 26 jaardissa ja vastaavan onnistuessa lauantaina Royals olisi vahvoilla.

Lauantaina Pohjanmaalla pelataan jo perinteikäs Botnia Bowl. Kun joukkueet ovat sarjataulukossa vielä peräkkäin ja pudotuspeliviivan molemmin puolin, on lähtökohta otteluun herkullinen. Voittamalla ottelun Crocodiles (4-5) lähes varmistaisi pudotuspelipaikkansa. Vaikka se häviäisi loput ottelunsa sekä Royals että Butchers olisivat hävinneet kaikki keskinäiset ottelunsa Seinäjokea vastaan, jolloin edes tasapisteisiin pääseminen ei vaarantaisi Crocodilesin pudotuspelejä. Jos Butchers häviää oman pelinsä perjantaina, Crocodiles on tästä syystä varmasti pudotuspeleissä. Royalsin (3-6) voittaessa taistelu viimeisestä pudotuspelipaikasta jää täysin auki. Erityisesti jos Butchers on voittanut oman ottelunsa. Tällöin kaikki kolme joukkuetta olisivat tilanteessa 4-6, kun kaksi ottelua olisi jäljellä.

Royals hyökkäys on tuskaillut pisteiden teon kanssa tällä kaudella ja heinäkuussa Tampereella se jäi jopa pisteittä. Viimeisessä kahdessa pelissä se on kuitenkin tehnyt 86 pistettä ja uudet vahvistukset Alpha Jallohin johdolla ovat päässeet isompaan rooliin. Crocodiles puolustus on päästänyt pisteitä varsin runsaasti tällä kaudella, ja Royalsin onkin syytä päästä tekemään pisteitä reilusti mieliäkseen voittaa. Royals puolustus on päästänyt kolmanneksi vähiten pisteitä sarjassa, mutta 30,3 päästettyä pistettä per ottelu vaatii myös hyökkäykseltä onnistumisia ja tähänastinen kokokauden keskiarvo 24,7 tehtyä pistettä per ottelu ei riitä voittoon.
Crocodiles on tehnyt pisteitä Royalsia enemmän (33,8/ottelu), mutta 39,8 päästettyä pistettä per ottelu on ollut liikaa. Crocodilesille ottelussa oman hyökkäyspelin toimiminen sekä juosten että heittäen toisi pisteitä tauluun, mutta puolustuksessa sen pitää pystyä pysäyttämään Vaasan juoksut ja heitot.
Kumpi joukkueista vie Pohjanmaan maljan mukanaan ja vahvistaa asemiaan pudotuspelikisassa selviää lauantaina Seinäjoen keskuskentällä.

Vaasasta saapuu varmasti kannustajia, toivottavasti Keskari täyttyy Crocojen omista kannattajista. Kahdestoista mies kentälle tarvitaan!


Otteluraportti

Linkit

Facebook tapahtuma
Tilastot
Kuvia

Pääsyliput

Aikuiset: 12€
Aikuiset S-etukortilla: 10 €
Opiskelijat (kortti esitettävä): 5 €

Alle 13-vuotiaat ja eläkeläiset ilmaiseksi

Hyväksymme kaikki yleisimmät pankki- ja luottokortit, Smartum liikunta- ja kulttuurisetelit sekä Tyky-kuntosetelit käyvät maksuvälineenä.