Crocodiles Avoin U9/U11/U13 Giants Turnaus

17.9.2017 Velodromi, Helsinki

Otteluraportti U13

Lue myös U9/U11 otteluraportti

SM-sarjan ollessa ohitse päätti joukkue lähteä yhdessä U-9 ja U-11 joukkueiden kanssa GIANTS turnaukseen, johon suuren pelaajamäärän johdosta jouduttiin lähtemään kahdella linja-autolla onhan U9/U-11 ja U-13 joukkueiden yhteenlaskettu pelaajamäärä jo lähes 50, tähän päälle vielä Valmentajat, Joukkueenjohto, Huolto ja vähän vanhempia kannustusjoukoiksi niin porukka ei vaan yhteen autoon sovi.

Ennakkoon oli jo sovittu että turnauksessa kaikilla on mahdollisuus kokeilla itselleen oudompiakin pelipaikkoja ja niinpä kentällä nähtiin alle 35kg pelaaja puolustuksen linjassa, Running Back:n ja Wide Receiver:n paikoilla puolustuksen linjassa yleensä pelaavia pelaajia (painon rajoissa toki), pelinrakentajana rookie joka ehti kyseistä paikkaa harjoitella 4 treeneissä jne jne, joten nyt oli todellakin lupa kokeilla uusia kuvioita.

Pelit pelattiin kesän aikana pelatusta 9vs9 SM-Sarjasta poiketen 7vs7 pelitavalla sekä lyhyemmällä ja kapeammalla kentällä.

Ensimmäiseksi vastustajaksi asteli SM hopeaa voittanut Helsinki Wolverines jolle Crocodiles joukkue hävisi välierissä tiukan pelin jälkeen. Wolverines oli tällä kertaa matkassa ohuella vain 8 pelaajan rosterilla joten peli ei oikein millään mittakaavalla ollut välieräpeliin vertailukelpoinen, mutta tarkoitus olikin lähinnä nautiskella hienossa kelissä pelattavista kauden viimeisistä peleistä ja näin joukkueet myös tekivät. Pelin lopputulos Crocodilesille 53-33.

Toiseen peliin vastustajaksi saatiin koko kauden voittamattomana pelannut, hallitseva Suomen mestari East City Giants jolle joukkue hävisi runkosarjassa melko isoin numeroin. ECG oli käytännössä koko rosterilla matkassa kuten myös Crocodiles joten ero SM sarjaan oli lyhyempi/kapeampi kenttä ja 7vs7 pelimuoto.

Crocodiles joukkue lähti peliin turnaukseen valitsemallaan pelitavalla ja pelaajat kokeilivat yhä edelleen uusia itselleen oudompia pelipaikkoja. Pelin ensimmäinen puoliaika oli Crocoilta hieman yskähtelevää peliä, mutta toisella puoliajalla pelaajat lähtivät räyhäkkäästi peliin olleen parhaimmillaan vain 2 pisteen päässä ECG:stä, lopputulokseksi kuitenkin kirjattiin ECG:n 64-54 voitto.

Iso kiitos molemmille vastustajille puhtaasta ja reilusta pelistä! Kiitos myös järjestävälle seuralle hienosti järjestetystä turnauksesta!


Otteluraportti U9/U11

Kauden päätösturnaus Helsingin Velodromella 17.9.2017

Seinäjokiset eivät enää yhteen linja-autoon mahtuneet. Lähdettiin Helsingiin kolmella joukkueella kauden päätösturnaukseen. Tätä turnausta oltiin odotettu jo pitkään, koska meidän nuorin U9 joukkuekin oli saamassa kaksi hyvää peliä turnauksen aikana. Mukana oli myös SM-sarjassa hienosti pelannut U13 joukkue. Yhteensä linja-autoissa oli pelaajia ja heidän vanhempiaan reilusti yli 60. Helsinki on niin syrjässä, että jouduttiin lähtemään jo aamun pikkutunneilla.

U11 ensimmäinen peli Turun Trojansia vastaan alkoi Turkulaisten hyökkäysvuorolla, mutta puolustus aloitti erittäin vahvasti pelinsä, joten hyökkäysvuoro saatiin käyntiin hyvistä kenttäasetelmista. #9 Eetu Pihlajamäki juoksi ensimmäisen maalin. Lisäpisteen maaliviivan taakse hoiteli #62 Eeli Riihiviita. Pallo takaisin Turkulaisille, mutta #70 Miko Ojalan syötönkatko katkaisi hyökkäyksen ja Miko juoksi siitä maalin Turkulaisten eteen tulevien taklaajien lennellessä edessä. Lisäpisteen teki #12 Juho Kasari. Turkulaisten seuraava hyökkäysvuoro päättyi pallosta luopumiseen. #47 Tomi Soinin 25 jaardin heiton nappasi kiinni #22 Joona Sarvikas ja sen jälkeen olikin tyhjä kenttä juostavana. #12 Juho Kasari juoksi lisäpisteet ja peli alkoi näyttää jo selvältä. Turkulaiset jo alkoivat päästä peliin kiinni, mutta muutaman yrityksen jälkeen jälleen pallo takaisin vesipedoille. #9 Eetu Pihlajamäen ja #62 Eeli Riihiviidan juostessa tarvittavat jaardit Crocot lisäsi johtoaan. Lisäpistettä lähdettiin hakemaan heittopelillä, mutta tällä kertaa se jäi saamatta. Peli jatkui samanlaisena ja seuraavan näytöksen antoi #12 Juho Kasarin, jolle tehtiin hienon kuvion jälkeen sellainen peli, että kenttä oli tyhjä edessä ja siitä sai hölkötellä maaliin. #62 Eeli Riihiviita juoksi lisäpisteet ja tauolle siirryttiin tilanteessa 38 – 0.

Toinen puoliaika alkoi samoin Crocojen hallitessa kenttätilanteita. Valmentajat oli tauolla muuttaneet täysin pelipaikkoja pelaajille ja pelaajat joutuivat vähän oudoimpiin tilanteisiin. Silti puolustuksen pelatessa kovaa Turkulaiset olivat ongelmissa. #17 Aukusti Hemminki juoksi yhden TD:n ja #12 Juho Kasari nappasi kaksi syötön katkoa ja juoksi niistä maaliin asti. #22 Joona Sarvikas myös käytti nopeita jalkojaan juostessa pari maalia. Puolustukseen siirtynyt #47 Tomi Soini, #23 Roope Takamaa ja #94 Roope Salmi teki sellaista jälkeä, ettei Turkulaisille jäänyt mahdollisuutta. Puolustus ryösti pallon muutaman kerran ja niistä Crocot sitten rankaisi hyvin etenevillä hyökkäysvuoroillaan. Peli päättyi murskalukemiin 72 – 0.

U9 aloitti oman turnauspäivänsä ECG:n ja Porvoon Butchersin yhdistelmäjoukkuetta vastaan, kun samaan aikaan U11 aloitti Helsingin Wolverines joukkuetta vastaan toisella kentällä. U11 aloitti hyökkäysvuorolla ja peli lähti käyntiin #12 Juho Kasarin juoksupelillä. Viime hetkellä kuitenkin ahmapuolustaja taklaa Juhon ja eteneminen pysähtyy puolen kentän kohdille. Uudet yritykset olivat tosiasia ja hyökkäys eteni nopeasti. Uusiin yrityksiin juoksi myös #47 Tomi Soini. Tällä hyökkäysvuorolla ei kuitenkaan päästy ihan maaliviivan toiselle puolen ja pallo siirtyi ahmoille. Wolverines hyökkäys pysähtyi myös puolustuksen hyvään pelinlukutaitoon ja upeisiin taklauksiin. Seuraavalla hyökkäysvuorolla muutaman yrityksen jälkeen #12 Juho Kasarin kainaloon pallo ja Wolvojen puolustus oli voimaton. Lisäpisteyritys epäonnistui. Wolvot joutui edelleen vaikeuksiin Crocopuolustuksen kanssa ja pallo takaisin vesipedoille. Puolustuksen valmentajan Esa Laitilan vinkit linjapelaajille oli myrkkyä Wolvojen hyökkäykselle ja pelinrakentaja oli jatkuvasti vihreäpaitaisten keskellä. Pallo siirtyi Crocoille. Jälleen hyvien hyökkäysyritysten jälkeen Crocot eteni helpon näköisesti uusiin yrityksiin. Viimeistelytyön teki #12 Juho Kasari. Lisäpisteen juoksi #47 Tomi Soini. U11 pelissä seuraavan maalin juoksi sitten #9 Eetu Pihlajamäki. Lisäpisteyrityksen juoksi maaliin #22 Joona Sarvikas. Puoliajalle siirryttiin Crocojen johtaessa jo 20-0.

U9 pelin käynnistyminen viivästyi, koska tuomareita ei paikalle löydetty. Peli lähti puolisen tuntia myöhässä käyntiin ECG:n hyökkäysvuorolla. ECG:n hyökkäys oli voimaton pikkupelaajiemme puolustuksen edessä. Hyökkäysvuorolla taas U9 eteni hienosti aina lähelle maaliviivaa asti ja viimeistelytyön teki #20 Tero Laitila. Lisäpisteen runttasi keskeltä linjan läpi #81 Werner Pisto. Toisella kentällä Wolvojen hyökkäystä kiusasi Crocojen #23 Roope Takamaa säkittämällä pelinrakentajan ja seuraavalla vuorolla sama mies pelinrakentajan kimpussa jolloin heitto napsahti suoraan #17 Aukusti Hemmingin käsiin ja siitä Aukusti juoksikin maaliin asti. Lisäpiste rutiinisuorituksella #22 Joona Sarvikas. U9 puolustus pelaa edelleen vahvasti ja seuraavalla hyökkäysvuorolla #81 Werner Pisto tarjoili sellaisen heiton #20 Tero Laitilalle, että sen jälkeen olikin tyhjä kenttä juostavana. Sama mies juoksi lisäpisteen. U11 pelissä jälleen tapahtuu ja #17 Aukusti Hemminki nappaa päivän toisen syötönkatkon. Juuri ennen maalilinjaa kuitenkin Wolvot taklaa ja Aukusti ei aivan maaliin asti päässyt. Viimeistelyn tekee seuraavalla yrityksellä #62 Eeli Riihiviita. Lisäpisteyritys epäonnistui. Pallo kävi jälleen Wolvoilla, mutta Wolvot ei päässeet eteenpäin ja seuraavan hyökkäyksessä olikin #22 Joona Sarvikkaan vuoro viedä pallo maaliin. U9 kentällä tapahtui samaan aikaan ja siellä upeita suorituksia esitti #20 Tero Laitila. Lisäpisteyritys heittopelillä suoraan maaliin asti. Tämä on harvinaista herkkua alle 9 vuotiaissa. U9 pelissä puoliajalle siirryttiin Crocojen johtaessa 20-0. U11 peli päättyi vähän tämän jälkeen toisella kentällä Crocojen voittaessa 40-0.

Toisella puoliajalla U9 pelissä ECG pääsi yllättämään vesipedot yhdellä maalilla, mutta heti perään #81 Werner Piston vikkelät jalat teki kentällä sellaista jälkeä, ettei ECG ehtinyt mukaan laisinkaan. Seuraavassa ECG:n hyökkäysvuorossa Crocot nappaa pallon heti alussa pois ja kenttää ei olekaan paljoa juostavana jälleen Wernerin viedessä pallon maaliin asti. Lisäpisteyritys kuitenkin epäonnistui. Kenttätilanteissa hienoja juoksuja esitti myös #25 Erno Mäki ja #27 Miko Mansikkamäki. Crocot voitti pelin ylivoimaisesti 27-6.

Päivän viimeinen peli oli U9 joukkueella Wolverines joukkuetta vastaan. Viereisiltä kentiltä suihkun raikkaana saatiin U13 ja U11 joukkue kannustamaan nuorempia pelaajiamme. Tästä noin melkein 40 pelaajan joukosta lähti sellainen älymölö, joka varmaan kaikuu Velodromella vielä pitkään. U9 pelaajamme osoitti olevansa kannustuksen arvoinen ja ei antanut Wolvoille kyllä armoa yhtään. Alun pienen lipsahduksen jälkeen, mistä Wolvot teki maalin, peli oli täysin Crocojen hallinnassa. #63 Josejaakko Paavola kiusasi linjassa Wolvopuolustusta, niin ettei he omia hyökkäysvuorojaan tahtonut saada käyntiin ollenkaan. #87 Paavo Rantakömi esitti taas sellaisia plokeja hyökkäysvuoroillaan, että pallonkantajilla oli helppo homma viedä pallo maaliin asti. Pieni takaisku tuli pelin aikana yhden pelaajan satuttaessa pelitilanteessa hiukan polveaan, jolloin pieni joukkue oli ilman vaihtopelaajaa. Kuitenkin alle 9 vuotiaat jaksoivat koko pelin loppuun asti ja peli päättyi murskalukemiin 32 – 6 Crocojen juhliessa voittoa.

Turnauspäivä Helsingissä oli hieno. Turnauspäivän kruunasi historian ensimmäinen amerikkalaisen jalkapallon taitokisa, mikä sai suomenmestaruus statuksen. Meiltä osallistujia tähän kilpailuun oli runsas. Alle 9 vuotiaiden sarjassa Werner Pisto ja Tero Laitila ottivat ylivoimaisen kaksoisvoiton, joten mitaleita kannettiin Seinäjoelle urakalla. Kovin ovat tuttuja sukunimiä Seinäjokilaisten Jefu-piireissä totesi, joku katsomossa. Katsomossa kuului muitakin ihmetyksen aiheita. Sivukorvalla kuultua: ”mitä noi Seinäjokiset noille pelaajille syöttää?” ja ”mistä ne on löytänyt noita pelaajia, kun täällä on vihreäpaitaisia enemmän, kun muita yhteensä?”. Turnausjärjestäjä palkitsi tsempparipalkinnolla U9 joukkueesta Erno Mäen ja U11 joukkueesta Aukusti Hemmingin.

Kausi 2017 on päätöksessään ja tästä on hyvä jatkaa pienen tauon jälkeen. Joukkueet vähän hajoaa vanhempien siirtyessä ikäluokassa ylöspäin, mutta kovat on odotukset ensi kauteen myös. Valmennus on tehnyt pyyteetöntä työtä lasten eteen ja se näkyy kentällä. Kiitoksen sanoja pitäisi luetella niin monelle henkilölle, että tila loppuu kesken. Tämän vuoksi tässä annetaankin kaikille tasapuoliset kiitokset. Junioritoiminta Seinäjoella on tällä hetkellä kovassa nosteessa.

U11 ja U9 joukkueet hiljenee, mutta vain hetkeksi. KIITOS!

© Crocodiles 2019

Powered by Capnova -- Design by Mainostoimisto Oddmob