Saints vs Crocodiles

Vaahteraliigan ottelu 29.07.2016 kello 18.30 Pyynikki, Tampere

Lopputulos: 14 - 42 (7 - 28)

Otteluennakko

Vaahteraliigassa toisena oleva Crocodiles kohtaa perjantaina Nelonen PRO:n ja Ruutu+ -palveluiden kautta tarjolla olevassa ottelussa isäntäjoukkue Tampere Saintsin Pyynikillä. Matsi alkaa klo 18.30, mutta telkkarit, läppärit, tabletit ja muut härpäkkeet kannattaa varmasti säätää oikealle taajuudelle jo klo 18.00, jolloin preliminäärit alkavat.

Historian lehdiltä on havaittavissa, että Crocodiles ja Saints ovat kohdanneet yhteensä kuudesti ja kaikki nuo ottelut ovat päättyneet Crocodilesin voittoon. Myös Saintsin edeltäjä, jos näin voidaan sanoa, Pyynikki Patriots on tullut Vaahteraliigassa tutuksi kuuden ottelun verran. Näistä tamperelaisjoukkue on ottanut yhden voiton, eli yhteensä saldo Mansen ryhmiä vastaan on 11 voittoa ja yksi tappio liigapeleissä.

Crocodiles matkustaa Tampereelle poikkeuksellisen lyhyen treeniviikon jälkeen pelattuaan sunnuntaina Vaasassa, eli kyseessä on poikkeuksellinen viikko, mutta näitä on ollut tällä kaudella lähes jokaisella joukkueella. Tämä on tietenkin luonut omat haasteensa tekemiseen, mutta asiahan on luonnollisestikin ollut tiedossa jo pitkän aikaa.

Omat haasteensa tulevalle TV-kamppailulle luovat myös muutokset kotijoukkueen rosterissa. Pelinrakentaja Dominic Bonan käryäminen pisti puhelinlangat laulamaan ja lopputulemana on uusi kasvo pelinrakentajan tontilla Avery Nelomsin muodossa siinä kohtaa kun peli starttaa. Crocodilesiakin edustanut keskushyökkääjä Veikka Lehtonen pelasi edellisessä kamppailussa tuolla tontilla Trojansia vastaan. Se puolestaan tarkoitti sitä, että mies joutui hiukan hankalaan tilanteeseen, eikä Saintsin heittopeliä voinut parhaalla tahdollakaan kutsua uhaksi. On kuitenkin syytä arvella, että tämä juttu tulee muuttumaan nopeassa tahdissa. Neloms on urallaan pelannut yliopistopalloa Virginia University of Lynchburgissa ja viimeksi hän on edustanut Puolassa Warsaw Dukesia. Suomeen Neloms saapui tiistaina, eli kuvioita on taatusti hierottu yötä päivää.

Kauden avausottelussa Seinäjoella tamperelaisten puolustuksen takakenttä oli ongelmissa pelinrakentaja Justin Sottilaren johtaman heittohyökkäyksen kanssa,mutta nyt ex-krokotiili Kari Titola on saanut valmennettavakseen Ranskan maajoukkuemies Damien Rosetten avittamaan tällä osa-alueella.

Pelinrakentajan vaihtuminen kesken kauden ei ole helppo juttu aina omalle joukkueelle, mutta se ei ole sitä vastustajallekaan. Nyt ei ole mitään käryä siitä, millainen tulevan vastustajan pelinrakentaja on. Onko luvassa heittoa vai juoksua vai molempia? Tietenkin netistä löytyy jokunen klippi Tampassa, Floridassa syntyneestä 26-vuotiaasta pelinrakentajasta, mutta niiden perusteella on vielä vaikea rakentaa ihan kaikkea perjantaita silmällä pitäen.Tällä viikolla Crocodilesin puolustus on voinut keskittyä vain korjaamaan omaa tekemistään ja kehittämään sitä.

Vaasassa pelatussa kamppailussa oli näkyvissä se, että puolustus oli hiukan muuttunut, elänyt ja treenannut ilman tiettyjä pelaajia. Ranskan maajoukkuemiehet eivät olleet monessakaan treenissä mukana, mutta pelissä nähtiin, että Pierre Courageuxin kaverit Robin Mouton linjassa ja Matthieu Fayard tukimiehenä tulevat olemaan selviä vahvistuksia joukkueeseen. Tällä viikolla on matkalaukkunsa kaupunkiin tuonut myös linjamies Thomas Malagodi.

Omat pienimuotoiset murheensa Crocodilesille ovat aiheuttaneet loukkaantumiset. Näitäkin on tietenkin tällaisessa lajissa jokaisella joukkueella, mutta kiusalliseksi tilanteen tekee se, että kyseessä ovat avainpelaajat, eli jenkit. Vaasassa June Robinson joutui jättämään ottelun sikseen jo ensimmäisellä neljänneksellä, eikä Kevin Marshall Jr pelannut lainkaan. Luonnollisestikin hyvä juttu oli se, että ottelu kyettiin hoitelemaan kotiin vaikka kehissä oli käytännössä vain yksi Pohjois-Amerikan apu. Jatkossa näin ei kuitenkaan voi kauden ratkaisuhetkillä olla, sillä silloin vastustajat saavat aivan liikaa tasoitusta.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen keväällä ei ehkä kertonut ihan kaikkea tamperelaisjoukkueen osaamisen tasosta. Kyseessä oli kauden ensimmäinen koitos ja moni liigatulokas saattoi hiukan jännittääkin kamppailua jouduttuaan heti melko kovaan paikkaan. Sen jälkeenhän Saints on osoittanut pystyvänsä pelaamaan tällä tasolla, aivan kuten joukkueen päävalmentaja rumasta tappiosta huolimatta vakuuttikin. Numerot 62-0 olivat tylyt, mutta siitä on jo aikaa, eikä tuon ottelun tulos vaikuta tulevaan peliin millään tasolla.

Tällä hetkellä Saints on tiukasti kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa kuudella sarjapisteellään ja joukkue tulee varmasti taistelemaan loppuun saakka tuosta tontista. Kauden kahdeksasta ottelustaan Majanderin suojatit ovat voittaneet kolme ja hävinneet avausottelun lisäksi neljä muuta. Kausi alkoi pyhimysten osalta kolmella peräkkäisellä rökäletappiolla, mutta sen jälkeen alkoi joukkueen hyökkäyspeli rullata ja tulostakin alkoi syntyä. Saints takoi neljässä peräkkäisessä ottelussa yhteensä 158 pistettä, eli lähes 40 pistettä ottelua kohti. Huono joukkue ei moiseen pysty.

Kahdessa peräkkäisessä matsissa Saints nousi myös melkoisesta ahdingosta voittoon, sillä TAFT oli jo ottamassa kauden ensimmäistä voittoaan Pyynikillä, mutta niin vain tamperelaiset iskivät toisella puoliajalla tarvittavat pisteet ja käänsivät kamppailun yhdellä pojolla itselleen. Myös Royals piti isäntiä pihdeissään johtaen vielä ottelun viimeisellä neljänneksellä kahdella touchdownilla. Tuo johto suli kuitenkin isäntien kyydissä ja lopusa juhlat olivat valmiit 49-42 -voiton myötä. Sen jälkeen tuli Bonan käry ja tappio Trojansille lukemin 39-0, eli asiat menivät taas kerran uuteen uskoon.

Crocodiles -hyökkäyksen osalta monelle lienee selvää, että aika usein mennään nakkelemalla palloa. Laitahyökkääjistä Timothy Thomas ja Spencer Cutlan ovat yhdessä André Feuerherdtin kanssa saalistaneet 1860 heitojaardia, 126 koppia ja 26 touchdownia Justin Sottilaren heitoista. Kun listalle lisätään Vili Rajamäen ja Niko Lesterin osaavat kädet, on heittouhka se suurin uhka myös Saintsin puolustukselle. Marshallin poissaollessa Niko Lester on ottanut isomman roolin keskushyökkääjänä, mutta kyllä myös Jie Li ja Jussi Koivumäki pystyvät soikiota kantamaan. Perjantain ottelusta tästä ryhmästä on Cutlan sivussa henkilökohtaisten syiden vuoksi. Myös parissa matsissa pallonkantajana nähty June Robinson on poissa.

Puolustuksen osalta on jo aiemmin mainituista syistä kohtuullisen vaikea sanoa, kuka joutuu minkäkinlaisen haasteen eteen. Jotainhan sieltä taatusti tulee, mutta kuinka ja missä muodossa jää arvailujen varaan. Ihan selvää on se, että hereillä on oltava, eikä tällaisessa pelissä ole minkäänlaista varaa ylimielisyyteen, sillä Saints jos kuka tarvitsee sarjapisteitä todella kipeästi. Neloms, joka nyt ottaa vastuun tamperelaisten pelinrakentelusta osaa mainiosti juosta ihan itsekin, sillä mies on urallaan pelannut myös laitahyökkääjänä. Jos taas katsellaan heittohyökkäystä, niin yksi kohteista on taatusti aiemmin Crocodilesissakin pelannut Tommi Pinta, joka täksi kaudeksi palasi Manseen Turku Trojansista. Myös Henri Laine lienee yksi Nelomsin suosikkikohteista.

Juoksupeleissä Saints on luottanut paitsi vasta pari matsia pelanneseen Veikka Lehtoseen, myös toiseen Lehtoseen, eli todella erinomaista jälkeä tehneeseen Tuukkaan. Jälkimmäinen Lehtonen on kantanut palloa 89 kertaa ja lähes 500 jaardia. Jos Crocodiles puolustus tukkii juoksun yhtä tehokkaasti kuin Royalsia vastaan, joutuu Saints taatusti heittämään ja se puolestaan pistää vierasjoukkueen puolustuksen takakentän ratkaisevaan asemaan tässä kamppailussa. Vastaavasti myös tamperelaisten puolella puolustuksen takakenttä saa olla hereillä, muuten käy hassusti.

Näillä eväillä tsekkaamaan miten maailma makaa Pyynikiltä katseltuna.


Otteluraportti

Vaikka Vaahteraliigaa on Crocodilesin osalta vielä kolme kierrosta jäljellä, on joukkue jo varmistanut paikkansa pudotuspeleissä. Asia varmistui Tampereen Pyynikillä, missä vesipedot tekivät sen mitä tarvittiin, eli poimivat tarjolla olleet pisteet yhtä näppärästi kuin syötönkatkotkin, joita kertyi kolme, vaikka tarjolla oli enemmänkin.


Ensimmäisellä puoliajalla vierasjoukkue karkasi nopeasti kahden touchdownin johtoon. Ensin oma hyökkäysvuoro tuotti ottelun ensimmäiset pisteet kehiin palanneen Kevn Marshall Juniorin juostua kahdeksasta jaardista pallon maalialueelle ja Tomi Natrin potkaistua lisäpisteen haarukkaan.

Isäntien uuden pelinrakentajan Avery Nelomsin rähmättyä pelivälineen Teemu Sinisalo poimi sen ja näin Crocodilesin hyökkäys pääsi uudelleen kentälle iskien toistamiseen pisteitä taululle. Nyt homma hoitui suhteellisen vikkelästi ja André Feuerherdt sai kunnian tuulettaa touchdownia Justin Sottilaren tarjoilemasta heitosta. Mittaa siivulle kirjattiin 44 jaardia ja Natrin potku muutti numeroiksi 14-0.

Tämän jälkeen kotijoukkueen tuore Puolasta hankittu pelinrakentaja Neloms osoitti, mikä hän oikeasti on miehiään ja karkasi peräti 78 jaardin verran, eli maaliin saakka. Se myös kilautti hälytyskelloja vierasjoukkueen sidelinella ja puolustusta muokattiin hiukan uuteen uskoon.

Toki peli taisi nähdä ratkaisunsa jo toisella neljänneksellä, sillä Crocodiles muokkasi lukemia silloin kahdesti. Kevin Marshall Jr juoksi ehtoon toisen touchdowninsa ja Natrin potkun jälkeen nmerot olivat vieraille 21-7.

Kun jälleen erinomaisesti pelannut Toni Haukkamaa nappasi Nelomsin nakkaaman pallon hyppysiinsä syvällä omalla alueella tarjoten Justin Sottilaren johtamalle hyökkäykselle mahdollisuuden, kiitti Sottilare ja Niko Lester poimi 44-jaardin kuvion päätteeksi kirsikat kakusta touchdownin muodossa. Natrin potku teki numeroista entistä murheellisemmat kotijoukkueen kannalta, eli tauolle mentiin lukemissa 28-7 Cocodlesin johtaessa kamppailua.

Kolmannella neljänneksellä Marshall takoi viimeisenkin naulan pyhimysten arkkuun juoksemalla illan kolmannen maalinsa. Natrin pommitettua soikion haarukkaan olivat lukemat jo 35-7 vieraille ja loppu olikin sitten kosmetiikkaa.

Aikaisemmin Crocodilesiakin edustanut Tommi Pinta kaunisteli numeroita nappaamalla Nelomsin 20 jaardisen heiton hyppysiinsä, mutta vieraat eivät malttaneet olla rokottamatta isäntiä vielä kertaalleen Sottilaren pistettyä soikion Timothy Thomasin näppeihin 32 jaardin kuviolla, joka tuotti illan viimeisen touchdownin ja Natrin potkun jälkeen muokkasi loppunumeroiksi 42-14 Crocodilesille.

Voitto siis varmisti paikan playoffeissa, mutta edelleen on hakusessa kotietu, joka tulee ratkeamaan vasta kolmessa viimeisessä ottelussa TAFT:ia, Roostersia ja Trojansia vastaan.

Tampereella Justin Sottilare oli edelleen elementissään heittäen kolme touchdownia ja lähes 300 jaardia. Numerot pitävät miehen edelleen liigan ykköspelinrakentajan jalustalla.

Vaikka Saints keräsi jopa enemmän jaardeja hyökkäyksellään kuin Crocodiles, on joukkueella täysi työ ponnistaa pudotuspeleihin, sillä olennaista eivät kuitenkaan ole jaardit, vaan pisteet ja niissä kotijoukkue jäi jalkoihin tälläkin kertaa.

Jos peliä silmäilee vain numeroiden valossa, ero tuli turnovereissa. Crocodiles nappasi haltuunsa kolme syötönkatkoa Toni Haukkamaan, Tuomas Leinosen ja Pierre Courageuxin toimesta, sekä yhden rähmäyksen. Vastaavasti Saints poimi yhden rähmäyksen, mutta ei ainuttakaan syötönkatkoa. Crocodiles iski näistä pallonriistoista 21 pistettä taululle ja se vaikutti melkoisesti ottelun lopputulokseen.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että pisteet olisivat mitenkään erityisen helposti lähteneet Pohjanmaalle.

- Ei oltu ihan omalla tasolla, mutta voitto tuli. Meillä oli ensimmäisellä puoliajalla hyviä hyökkäysvuoroja ja saimme muutaman pallonriiston hyvään paikkaan, joukkueen käskyttäjä Henri Kotanen kiteytti illan TV-pelin saldon.

- Seuraavalla vuorolla heidän uusi pelinrakentajansa rokotti meitä kyllä kipeästi ja sitten pistettiin puolustusta uuteen uskoon. Oli kyllä nopea kaveri, Kotanen kommentoi tiistaina maahan saapuneen Avery Nelomsin juoksua.

- Vaikka paljon jäi treenattavaa, oli tässä muutama hyväkin juttu. Voitto ihan ensiksi, mutta myös pallonriistot, Haukkamaan Tonin pelaamine ja pudotuspelipaikan varmistuminen, sekä se, että Marshall palasi kunnossa kehiin, iloitsi Kotanen ottelun jälkimainingeissa.

Tälläkin kertaa myös useampikin nuori pelimies sai vyölleen downeja. Eniten niitä keräsi Spencer Cutlanin tonttia hoitanut Miikka Kaunismäki, mutta löytyi sieltä peliaikaa muillekin mukavasti.

Vieraiden puolustuksesta on annettava erityiskiitosta tukimies Matthieu Fayardille, joka saalisti 8,5 taklausta ollen joukkueensa tehokkain tällä saralla. Toni Haukkamaa puolestaan poimi kauden neljännen syötönkatkonsa ja sen lisäksi keräsi tililleen viisi taklausta, sekä yhden pallonkantajan taklauksen linjan takana.

Linkit

Tilastot

© Crocodiles 2020

Powered by Capnova -- Design by Mainostoimisto Oddmob