Crocodiles vs Trojans

Vaahteraliigan ottelu 19.8.2016 kello 18.30 Jouppilanvuoren tekonurmi

Lopputulos: 31 - 26 (24 - 19)

Otteluennakko

Perjantai-iltana Joupiskan Eevia Areenalla ratkaistaan tämän kauden Vaahteraliigan runkosarjan voitto. Sarjassa kakkosena oleva Crocodiles saa TV-kameroiden edessä ottaa mittaa sarjassa kolmantena olevasta Turku Trojansista.

Molemmat joukkueet ovat tällä hetkellä sarjaa johtavan Roostersin tavoin jo varmistaneet paikkansa seuraavana viikonloppuna pelattavissa välierissä. Myös semifinaaleiden kotietu on ratkaistu, mutta otteluparit eivät suinkaan ole vielä selvillä.

Nelonen Pron ja Ruutu+ -palveluiden kautta huomenna seurattavissa olevassa kamppailussa on siis edelleen paljon pelissä Crocodilesille. Trojansin asema on stabiili, eikä tule muuttumaan suuntaan tai toiseen ottelun tuloksen myötä.

Asetelma on se, että Crocodilesin voittaessa vesipedot pelaavat oman semifinaaliottelunsa lauantaina 27. elokuuta kotikentällään. Mikäli Crocodiles häviää Trojansille perjantain ottelun, voittaa Roosters runkosarjan ja se pelaa lauantaina sarjan neljänneksi sijoittunutta joukkuetta vastaan ja Trojans matkustaa uudelleen Seinäjoelle sunnuntaina 28. elokuuta.

Tuo Vaahteraliigan viimeinen pudotuspelipaikka, eli neljäs sija, on edelleen kahden kauppa. Koska Wasa Royals ei kyennyt Roostersia tiistaina kaatamaan Velodromilla, joutuu se pelaamaan viimeisessä kotiottelussaan veitsi kurkulla Tampere Saintsia vastaan, sillä jos tamperelaiset onnistuvat jälleen kerran kyykyttämään kuninkaallisia, pääsevät he semifinaaliin. Sarjaohjelma on siis todella onnistunut, koska näissä peleissä ratkaistaan vielä paljon.

Tähän mennessä 40 kertaa Vaahteraliigassa kohdanneet joukkueet ovat kohdanneet myös tällä kaudella jo kertaalleen. Hiuksianostattavassa trillerissä Turun Yläkentällä vierasjoukkue ratkaisi kamppailun ottelun viimeisellä minuutilla Spencer Cutlanin kenttämaalilla napaten voiton mukaansa numeroin 27-24 oltuaan ensimmäisellä puoliajalla tappiolla 17-6. Cutlan oli pari minuuttia ennen loppua ehtinyt potkaista vieraat tasoihin ja erityisen olennaista kummassakin potkumaalissa oli se, että molemmat olivat nelikymppisiä.

Tuossa Turun kamppailussa Trojans esitteli myös pelinrakentajansa, Max Shortellin, joka korvasi suomalaiskuuppa Miro Kadmiryn. Shortell osoittikin heti vaarallisuutensa löytäen ex-krokotiili Juuso Mäkisen 50- ja 80-jaardin heitoilla. Aikamoisia pommeja siis. Nyt on tiedossa paremmin, mitä voidaan odottaa. Shortell on Vaahteraliigan pelinrakentajatilaston sijalla viisi heitettyään 1491 jaardia ja 18 touchdownia. Syötönkatkoja hän on heittänyt kahdeksan.

Shortellin heitot eivät suinkaan ole troijalaisten ainoa ase, vaan väkivahvan keskushyökkääjä Chris Douglasin juoksun pysäyttäminen on myös suuressa roolissa perjantain ottelussa. Douglas on nimittäin Vaahteraliigan ylivoimainen ykkönen1306 juostulla jaardillaan ja 16 juoksumaalillaan.

Ennen kauden alkua spekuloitiin Trojansin olevan se suurin uhka Roostersin mestaruuden uusimiselle. Loukkaantumiset ovat kuitenkin iskeneet todella kipeästi useampaankin kohtaa troijalaisten kroppaa. Näinpä kausi on ollut yhdenlaista vuoristorataa ja tilillä onkin jo neljä tappiota, joista kaksi on aiheuttanut Roosters, yhden siis Crocodiles ja yhden, ehkä yllätykseksi luonnehdittavan, sarjanousija Wasa Royals.

Crocodilesin kausi on ollut varsin hyvä, vaikka matkalla on monenmoisia haasteita kohdattukin. Juoksupeli ei oikein ole lähtenyt niille uomille, joita on toivottu, mutta nyt näyttäisi vihdoinkin siltä, että turkkilaisesta Koc Ramsista tullut Southern Illinois Universityn kasvatti Stevie Strother olisi vastaus tähän murheeseen.

Strother pelasi ensimmäisen pelinsä viime perjantaina Helsingissä Roostersia vastaan osoittaen olevansa todella vikkelä kaveri. Saldona oli pari maalia ja 145 nettojaardia pallo kainalossa. Puolustuksen puolella aiemmin kesällä oli pikkuisen huolia ja murheita vastustajan juoksun pysäyttämisessä, mutta Thomas Malagodin saapuminen linjan keskelle näyttäisi tuoneen lääkettä tähän tautiin. Molemmat pelaavat ensimmäisen kotiottelunsa ranskalaisten Matthieu Fayardin ja Robin Moutonin tavoin Crocodilesin pelattua peräti neljä viimeistä matsiaan vieraissa.

Vieraskiertue alkoi siis 24. heinäkuuta Vaasassa, missä Royals niputettiin jo toistamiseen tällä kaudella. Sen jälkeen voitot haettiin Tampereelta, Vantaalta ja Helsingistä. Mielenkiintoistahan tässä on se, että Crocodiles ei ole tällä kaudella vieraskentällä hävinnyt kertaakaan. Vertailun vuoksi todettakoon, että Trojansin vierassaldo on kolme voittoa ja kaksi tappiota.

Mitä sitten voisi kuvitella tapahtuvan perjantain ottelussa? Ainakin sen, että kotijoukkueen hyökkäys tulee olemaan tasapainoisempi kuin aiemmissa kotiotteluissa Strotherin saapumisen jälkeen. Trojansin puolustus saa takakentällä viihtyvän ex-krokotiili Roman Runnerin johdolla valmistautua myös siihen normaaliin heittokaruselliin, sillä juoksu-uhan tulo Crocodilesin hyökkäykseen tuo varmasti troijalaisten linebackereita Sami Toivosen johdolla lähemmäksi linjaa.

Kotijoukkueen pelinrakentaja Justin Sottilare on tähän mennessä jo osoittanut olevansa Vaahteraliigan ykköstykki omalla pelipaikallaan heitettyään 11 ottelussa mykistävällä 62.8 % teholla peräti 38 touchdownia. Vertailuna voidaan mainita se, että toiseksi eniten heitettyjä maaleja on Royalsin Isaac Fisherillä ja Saintsin Dominic Bonalla, molemmilla 22. Seuraavaksi paras prosenttilukema on puolestaan Fisherillä, eli 59.1 %.

Jaardeissa mitattuna Sottilare vaeltaa omalla polullaan yli 500 jaardin erolla Butchersin Trevor Vaseyhin. Numerot ovat tässä kategoriassa 2875-2338 Sottilaren eduksi. Kukaan muu pelinrakentaja ei toistaiseksi oli ylittänyt 2000 jaardin kalkkiviivaa.

Sopii olettaa, että Sottilare pommittaa hajalle 3000 jaardia tässä matsissa. Voisi myös kuvitella, että 40 touchdownin rajapyykki on aika lähellä. Jos puolestaan haetaan vastauksia heittohyökkäyksien toisesta päästä, laitahyökkääjistä Timothy Thomas on liigan ykkönen niin koppien määrässä (65), jaardeissa (983) kuin maaleissakin (12). Thomasin voisi olettaa rikkovan tuhannen jaardin rajan ja tilastoissa sijalla kolme olevan Spencer Cutlanin saavuttavan 800 jaardin viivan, sillä hänellä on nyt kasassa 769 jaardia.

Crocodilesin laitahyökkääjäkalustosta 14 parhaan joukossa on peräti neljä miestä kun edellä mainittujen lisäksi listalle lisätään André Feuerherdt ja Niko Lester. Saksalaisella Feuerherdtillä on kasassa lähes 500 jaardia ja Lesterilläkin jo yli 400 jaardia. Molemmat ovat muuten tehneet kahdeksan maalia kiinniotoillaan.

TV-kameroiden äärellä tarjolla on monenmoista viihtymistä krokotiili-pomppulinnan ja anniskelualueen muodossa. Perjantai pelistä on mukava jatkaa vaikkapa yökerho Karmaan, jonne ottelulipulla pääsee sisälle veloituksetta klo 24.00 saakka ja sen jälkeenkin vielä saa piletistä parin euron alennuksen. Luonnollisesti tämä tarjous on K18 –materiaalia.

Tervetuloa viihtymään Eevia Areenalle suomalaisen huippujefun parissa. Ja jollet siis pääse hoodeille, niin telkkari tai tabletti tai joku vastaava härpäke auki, sieltähän sitä voi myös tuijotella, niin kuin myös ensi viikonloppuna.


Otteluraportti

Crocodilesin runkosarjavoitto varmistui perjantai-iltana Jouppilanvuoren Eevia Areenan vaatimattomien valojen alla kovin tahmean ja huolimattoman esityksen jälkeen. Jos kotijoukkue ei olisi pompotellut palloa aivan niin ahkerasti vierasjoukkue Trojansille, olisi ottelu ollut todennäköisesti huomattavastikin selvempi.

Kotijoukkueen kaksi ensimmäistä hyökkäysvuoroa olivat lähes identtisiä räpellyksiä, joiden avulla vierasjoukkue tempaisi 13-0 –johdon ennen kuin kaikki olivat edes ehtineet kunnolla istua alas.

Ensimmäinen rähmäys ja räpellys sattui Crocodilesin otettua Jani-Petteri Malkan potkun myötä hyökkäysvuoron haltuunsa ja pelinrakentaja Justin Sottilaren laitettua pallon edellisessä ottelussa loistaneelle Stevie Strotherille, joka pudotti pallon omalla 35 jaardin linjalla. Siitä Trojans kiitti ja kuittasi liigan etenijäkuninkaan, Chris Douglasin, juoksumaalilla ja sama toistui heti seuraavalla hyökkäysyrityksellä. Nyt Ilkka Koiranen palautti rähmäyksen pohjiin ja numerot olivat 13-0 vieraille. Että sellainen alku.

Nyt ei hyökkäys ampunut haulikolla itseään jalkaan, vaan sorsanmetsästystä ennakoiden tulitettiin pumppuhaulikolla kaikkiin ruumiinosiin ilman mitään harkintaa.

Laastaria alkoi löytyä itse aiheutettuihin henkisiin haavoihin vähitellen ja kolmas hyökkäysvuoro tuotti sitten jo jotakin konkreettistakin, mutta tällä kertaa vain kenttämaalin muodossa, jonka Spencer Cutlan potki haarukkaan. Oltiin numeroissa 13-3 troijalaisten tulitettua toisen lisäpisteen päätymännikköön.

Trojansin seuraava hyökkäysvuoro puolestaan päättyi syötönkatkoon, joka ei ollut ihan traditionaalinen koppi. Vieraiden pelinrakentaja Max Shortell haki ilmeisesti ns. screenheittoa, mutta linjassa isoilla miehillä oli kädet pystyssä ja kimmokkeen poimi siroihin näppeihinsä Thomas Malagodi antaen Crocodilesin hyökkäykselle uuden mahdollisuuden, mutta vieläkään ei Justin Sottilaren johtama orkesteri lukenut nuotteja synkronoidusti. Puntin jälkeen Trojans sen sijaan tuli vahvasti aina kotijoukkueen 19 jaardin kohdalle, mistä se neljännellä yrityksellä haki kenttämaalia. Jo kertaalleen lisäpistesuorituksessa epäonnistunut Jani-Petteri Malka tulitti nytkin pallon ohi ja näin pallo siirtyi kotijoukkueen haltuun.

Liikkeelle lähdettiin omalta 30 jaardin kohdalta ja yrityksiä tarvittiin tasan yksi. Justin Sottilare löysi lyhyellä heitollaan Niko Lesterin, joka rimpuili itsensä irti puolustajista ja karkasi sivurajaa pitkin 70 jaardin matkan maalialueelle saakka. Cutlanin lisäpistepotkun jälkeen tilanne oli 13-10 vieraille.

Trojans ilmoittautui kuitenkin mukaan taisteluun ja pistikin pystyyn melkoisen pitkän ja hyvän hyökkäysvuoron tullen omalta 40 jaardiltaan väkisin ja väistämättä isäntien vitosen viivalle, mistä pelinrakentaja Max Shortell juoksi pallon maaliin. Tälläkin kertaa Malka potki pallon pöpelikköön, eli numerot olivat nyt vieraille 19-10.

Stevie Strotherin palautettua aloituspotkua mukavat 22 jaardia Justin Sottilare lähti hakemaan heitoillaan ratkaisuja. Yksi heitto Timothy Thomasille, kaksi Niko Lesterille ja lopuksi millimetrin tarkka ruotaisu maalialueelle André Feuerherdtille tuottivat kaventavan touchdownin ja Cutlanin potkun myötä oltiin numeroissa 19-17 vieraille.

Vähitellen myös kotijoukkueen puolustus alkoi kavuta omalle tasolleen. Vieraiden Max Shortellin elämä alkoi olla yritys yritykseltä tuskaisampaa ja hyökkäysvuoro päättyikin Thomas Malagodin säkityksen jälkeen lentopotkuun, jonka Niko Lester palautti 41 jaardin kohdalle.

Yksi lukuisista rangaistuksista, joita ottelussa nähtiin, oli driven olennaisin tapahtuma, jonka myötä oltiin vieraiden 32 jaardin kohdalla. Siitä Sottilare ja Feuerherdt järjestivät illan toisen kombinaation, jonka myötä isännät siirtyivät ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Sottilaren heitto oli erinomainen maalialueen kulmaan, missä saksalaislaitahyökkääjän kädet olivat metrin verran korkeammalla kuin häntä puolustaneen Seikko Vennelän ja tuuletukset olivat ansaittuja. Cutlanin potkun myötä oltiin taukonumeroissa 25-19.

Toisella puoliajalla peli muuttui eräänlaiseksi asemasodaksi. Lopulliset ratkaisut nähtiin vasta viimeisen neljänneksen lopussa. Ensin Niko Lester karkasi Justin Sottilaren heitosta maalintekoon ja vielä ennen loppua ex-krokotiili Roman Runner kavensi kopillaan, mutta isäntien puolustus esti vieraiden ärhentelyt ja näin varmistui paitsi sarjan voitto, myös mitali.

Crocodilesille runkosarjan voitto oli kuudes kautta aikojen. Samalla ansaittiin ottelu lauantaiksi joko Tampere Saintsia tai Wasa Royalsia vastaan. Voitto tiesi myös sitä, että 2000-luvulla Crocodiles on Vaahteraliigan menestynein seura runkosarjassa. Voitto oli nimittäin runkosarjan 137. Vastaavasti kakkosena tässä tilastossa toisena olevalla Roostersilla voittoja on viisi vähemmän. Trojansilla puolestaan voittoja 2000 luvulla Vaahteraliigan runkosarjasta on 80.

Kotijoukkueen päävalmentaja Henri Kotanen oli syystäkin tyytyväinen mies. Hän myös löysi nopeasti ottelun ratkaisun.

- Otteluhan ratkesi pallonmenetyksiin, veisteli kotijoukkueen päävalmentaja Henri Kotanen ottelun jälkeen. Crocodiles nimittäin menetti pallon alussa kahdesti lahjoittaen näin 13 pistettä vierailleen.

- Ei olisi ollut ollenkaan näin tiukkaa ilman niitä. Toivottavasti nyt ei sitten lopuissa peleissä tule lainkaan pallonmenetyksiä, naurahti Kotanen.

Vaikka numerot olivat tiukat ja peli sekavaa, johtui se suurelta osin rangaistuksista, joita jaettiin tuomariston toimesta avokätisesti molemmille joukkueille yli 100 jaardia ja se on jo paljon se. Epäilemättä jokaiselle lipulle oli olemassa syy.

Yksi ottelun hahmoista oli tasaisen varmaa jälkeä tekevä pelinrakentaja Justin Sottilare, joka voitti kaksinkamppailunsa vieraiden Max Shortellia vastaan selkeästi. Sottilare heitti neljä maalia ilman syötönkatkoja ja lähes 300 jaardia. Shortell heitti yhden maalin, yhden syötönkatkon ja 231 jaardia joutuen myös kahdesti säkitetyksi, joista toisessa mies rähmäsi pallon isännille.

Juoksupelit eivät toimineet. Tai voisi kai pikemminkin sanoa, että molempien joukkueiden juoksupuolustukset toimivat. Liigan etenijäkuninkuuden voittanut Chris Douglas eteni vain 44 jaardia, joten voisi sanoa juoksupuolustuksen toimineen. Kotijoukkueen Stevie Strother ei päässyt pallo kainalossa kuin 40 jaardia.

Näin onkin nostettava hattua puolustukselle, joka pysäytti etenijäkuninkaan seisoville jaloille todella monta kertaa. Linjassa Thomas Malagodi ja Filip Zacok säkittivät pelinrakentajan ja pallonkantaja kaadettiin aloituslinjan takana peräti viidesti.

Joku voisi ottaa ilon irti runkosarjan voitosta ja lähteä voitolla yöhön. Crocodilesin on kuitenkin syytä lähteä voitolla työhön, sillä edessä on haastava semifinaali ja fokuksen pitää olla vain ja ainoastaan siinä. Muuten voi käydä hassusti ja siitäkin löytyy kokemusta.

© Crocodiles 2019

Powered by Capnova -- Design by Mainostoimisto Oddmob