Crocodiles vs Butchers

Vaahteraliigan ottelu 16.07.2016 kello 15.00 Jouppilanvuoren tekonurmi

Lopputulos: 52 - 19 (24 - 0)

Otteluennakko

Uutta matoa koukkuun

Viime lauantaina kärsitty kauden ensimmäinen tappio saadaan nopeasti pois mielestä, sillä jo tulevana lauantaina Crocodiles ottaa Eevia Areenalla mittaa Porvoon Butchersista, joka on aina osoittautunut erittäin hankalaksi vastustajaksi vesipedoille.

Seurat ovat aloittaneet yhteisen taipaleensa amerikkalaisen jalkapallon parissa jo ennen Vaahteraliigaa I divisioonassa kaudella 1990, jolloin Crocodiles pelasi sarjanousijana ensimmäistä kauttaan kyseisellä tasolla. Tuolloin Butchers voitti ottelun Keskuskentän viheriöllä 22-10.

Seuraavan kerran vastakkain oltiin kaudella 1992, jolloin Crocodiles oli ensimmäistä kauttaan mukana Vaahteraliigassa. Kuten taudinkuvaan sopii, molemmat ottelut olivat tasaisia. Jopa niin tasaisia, että toinen niistä päättyi sangen harvinaislaatuiseen tasapeliin lukemin 17-17 Porvoossa. Kauden ensimmäisen kohtaamisen vei Crocodiles kotikentällään, Joupiskan HIEKKAtekonurmella 16-14.

Ja noista ajoistahan on sitten tultu jokunen kilometri. Vuosien varrella porvoolaiset ovat päässeet tuulettamaan SM-kultaakin kolmeen kertaan juuri Crocodilesin kustannuksella. Ensimmäisen kerran Vaahteramaljassa tuli kököttimeen 2005, sitten 2007 ja vielä kerran 2010. Että näin. Pudotuspeleissä on toki hakattu muutenkin kypäriä vastakkain. Yleensä vielä niin, että Butchers on ollut vahvempi. No, ei nyt aina. Ihan liian usein kuitenkin. Pronssimatseissa on kohdattu kolmasti ja ne ovat menneet Butchersille 2-1. Puolivälierissä on tullut tasan tarkkaan yksi voitto, eli 1996. Sen sijaan 1994 ja 1997 hävittiin identtisin lukemin 19-17.

Yhteensä on Vaahteraliigaotteluissa mitelty lihaksia 39 kertaa, eli lauantain kamppailu on historiallinen 40. kohtaaminen pääsarjatason otteluissa. Näistä peleistä Crocodiles on voittanut 22, kerran on tahkottu tasapeli ja 16 kertaa Butchers on juhlinut. Jos jätetään runkosarja sinälleen, Butchers on todellakin osannut voittaa juuri ne oikeat kamppailut Crocodilesia vastaan, eli playoffsissa numerot ovat porvoolaisille 2-7!!!

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet jo kerran. Porvoon Keskuskentällä oteltiin 3. kesäkuuta ja silloin vierasjoukkueen valkoisissa paidoissa esiintynyt Crocodiles otti pisteet mukaansa numeroin 35-7. Ottelussa Crocodilesin keskushyökkääjä Kevin Marshall loukkaantui jo ensimmäisellä neljänneksellä, joten Niko Lester stunttasi sillä tontilla juosten peräti 142 jaardia. Tirehtööri Justin Sottilaren heittokaruselli tuotti 292 jaardia ja viisi touchdownia. Kotijoukkue sai ainoan touchdowninsa ottelun loppusekunneilla muutamalla pompulla, jotka sitten lopulta päättyivät kun Mikko Seppänen sai pelivälineen kiinni maalialueella.

Sarjataulukossa Crocodiles on lauantain jälkeen kakkosena Butchersin pitäessä hallussaan kuudetta sijaa tasapistein viidentenä olevan Royalsin kanssa, eli kummallakin on pistesarakkeessa lukema neljä. Käytännössä Butchers siis taistelee kynsin hampain paikasta pudotuspeleissä.

Joukkue on pelannut ottelun enemmän kuin Crocodiles, eli pelejä on takana seitsemän. Näistä voitot Kari Leivojan ryhmä on kairannut otteluistaan TAFT:ia vastaan kotona ja Saintsia vastaan vieraissa. Kotitappio Saintsille on taatusti sellainen ottelu, joka kaihertaa mieltä, sillä mikäli kaksikko päätyy tasapisteisiin, ovat tamperelaiset suurinumeroisemman voittonsa takia porvoolaisten yläpuolella.

Otteluohjelma tuo kuitenkin kiivaasti playoffeihin himoavan Royalsin Porvooseen, mutta vastaavasti nollakerholainen TAFT on vastassa Myyrmäessä., joten ainakin nämä kaksi ovat sellaisia otteluita, joista Butchers aikoo hankkia pisteitä. Lisäksi joukkue saa lopuissa peleissä pelata Keskuskentällään lauantain jälkeen kolme neljästä jäljellä olevasta pelistään.

Viime kauden teurastajista puolustuksen linjassa pelaava Teemu Sinisalo ja kolmatta keikkaansa Seinäjoelle tekevä Toni Haukkamaa pelaavat nyt siis tuttuja kavereita vastaan jo toistamiseen. Vastaavasti kauden Roostersin väreissä aloittanut parin edellisen kauden krokotiili, Ashley Dewing, pelaa nyt Butchersissa.

Se, mikä on merkittävää Butchersin tekemisessä on joukkueen nuoruus. Se ei kuitenkaan tarkoita tällä erää kokemattomuutta, sillä porvoolaisten junnujuoukkueet ovat vuodesta toiseen jauhaneet kovia otteluita ja voittaneet mestaruuksia, eli on ihan turha kuvitella, että tässä popsittaisiin kevyt kenttälounas ennen ZZ Topin keikkaa, sillä päävalmentaja Kari Leivojalla on näpeissään erinomainen sekoitus kokemusta ja teinitähtiä, joista kasvaa kovia kavereita Vaahteraliigaan todella vauhdilla.

Kokeneempia pelimiehiä ovat kovan luokan tukimies Tero Kontiainen, takakentän Juha-Pekka Suomalainen, linjamiehet Toni Koskela, Marko Puustinen, Petri Pekkanen, Ville Miettinen, Pasi Lautala, Jari Mononen ja Juho Salmi, sekä laitahyökkääjä Ville Kurvinen ja keskushyökkääjä Sebastian Lindell.

Tilastoissa joukkueesta loistaa erityisesti jenkki-RB Kemani Jones, joka pelasi yliopistopalloa Worcester Statessa, kuten myös pelinrakentaja Trevor Vasey. Kolmas jenkki on tikantinkova Michael Galantini Holy Crossin I divisioonakoulusta. Jones on kantanut pelivälinettä 97 kertaa 510 jaardin ja kuuden TD:n edestä. Pelinrakentaja Trevor Vasey puolestaan on tilastoissa kakkosena heti Justin Sottilaren jälkeen. Alkukauden kankeuden jälkeen mies on pommittanut jo 12015 jaardia ja nljä maalia. Vastustajat ovat kuitenkin poimineet hänen heittonsa jo viidesti.

Crocodilesin kohdalla numerot kertovat, että Sottilare on lauantain tappion jälkeenkin Vaahteraliigan ykköspelinrakentaja. Mies on heittänyt kuudessa ottelussa tasan 200 heittoa, joista onnistuneita 125 kpl ja jaardeja yhteensä 1603 yli 60% tehoilla. Touchdowneja on syntynyt 25 ja syötönkatkoja on poimittu kolme, joista kaksi viime lauantaina. Oikeastaan muissa tilastoissa Crocodiles pärjää erinomaisesti joukkueena. Niin puolustus kuin hyökkäyskin kestävät vertailun yhdestä tappiosta huolimatta ihan kaikkien kanssa. Joukkue on tehnyt toiseksi eniten pisteitä ja päästänyt niitä ylivoimaisesti vähiten.

Vaikka tänä vuonna 30-vuotisjuhliaan viettävästä seurasta ja sen edustusjoukkueesta on taas kupattu pelaajia muualle, Butchers on ja pysyy ja tekee edelleen laadukasta työtä tarjoten kauniissa rannikkokaupungissaan hyvää jenkkifutisviihdettä.

Ottelu alkaa Eevia Areenalla poikkeuksellisesti jo klo 15.00, sillä portit naapurissa avautuvat Texasin karvanaamojen konserttia varten klo 16.00. Tervetuloa vaikka kumpaankin tapahtumaan, mutta jos nyt valita pitää, niin ensimmäiseen tietenkin. Matsissa on myynnissä fanikamaa, on kahviota ja löytyypä PY:n terassikin oluenjanoisille. Muksuille on tietenkin krokotiilipomppulinna viritettynä, eli eipä muuta kuin Joupiskalle.


Otteluraportti

Crocodiles raateli vauhdilla

Crocodiles otti kauden toisen voittonsa Porvoon Butchersista Eevia Areenalla selkein 59-19 (24-0) –numeroin ratkaisten Vaahteraliigakamppailun jo ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Voitolla kotijoukkue nousi 12 pisteeseen ja pitää edelleen hallussaan sarjan kakkossijaa ja mahdollisuutta kotietuun pudotuspeleissä.

Paluu voittokantaan Butchersia vastaan kävi varsin helposti, sillä ottelun voittajasta ei varsinaisesti ollut mitään epäselvyyttä enää ensimmäisen puoliajan tai tarkemmin sanottuna ensimmäisen neljänneksenkään jälkeen.

Kokonaisuutena ottelu palveli kotijoukkuetta mainiosti, sillä nyt kehissä nähtiin monta nuorta uuden sukupolven krokotiilinpentua, joilla on edessään loistava tulevaisuus kunhan jaksavat vain tehdä samaan malliin töitä.

Käytännössä päävalmentaja Henri Kotanen päästi nuoret raatelijansa kehiin heti toisen puoliajan alusta alkaen ja peliaikaa annettiin myös niille pelimiehille, jotka sitä ovat vähemmän saaneet. Tähän tarjosi mahdollisuuden räväkkä alku, jonka myötä Jie Löi juoksi kauden ensimmäisen maalinsa ja André Feuerherdt poimi näppeihinsä Jason Sottilaren heittämän 31-jaardisen kopin. Spencer Cutlan aloitti pistetehtailunsa potkimalla molemmat lisäpisteet sisään.

Kotijoukkueen laaja rosteri palveli nyt mainiosti, sillä ranskalaistrio oli edustamassa maataan Italiaa vastaan, Thomas Malagodi ei vielä ole saapunut kaupunkiin, Jussi Koivumäki sairasteli ja Kevin Marshall oli myös siviileissä sivurajalla.

Ensimmäisen puoliajan kolmannen TD:n juoksi puolestaan Greg Robinson ja yhden kenttämaalin lisäksi Cutlan potkaisi myös tuohon maaliin lisäpisteen haarukkaan. Kaiken kukkuraksi yksi maali meni vielä kiinnipidon takia sivu saldon, eli eipä ollut asiassa sen suurempaa epäselvyyttä.

Toisen puoliajan alussa Niko Leser esitteli huimaa vauhtiaan palauttaen porvoolaisten nuoren Daniel Luoman hyvän aloituspotkun aina vieraiden 14 jaardille saakka peräti 82 jaardin juoksullaan, mutta kotijoukkue kuitenkin hukkasi saumansa lisätä pistetiliään Greg Robinsonin rähmättyä pallon, jonka vieraiden parhaimmistoon kuulunut konkari Tero Kontiainen nappasi haltuunsa.

Butchers puolestaan onnistui pistämään pisteitä taululle pelinrakentaja Trevor Vaseyn löydettyä 62-jaardisella heitollaan todella erinomaisen nuoren laitahyökkääjän, Mikko Seppäsen, joka pääsi toistamiseen tällä kaudella tuulettamaan maalia Crocodilesia vastaan.

Timothy Thomasin yli 40-jaardin potkupalautuksen jälkeen kotijoukkue eteni tasapainoisesti kolmella heitolla ja kolmella juoksulla maalialueelle saakka, jonne ponnisti pelinrakentaja Justin Sottilare hyppäämällä yli linjan. Cutlanin lisäpistepotkun jälkeen numerot olivat 31-7 kotijoukkueelle.

Butchersin seuraava hyökkäysvuoro päättyi, kun joukkue ei neljännellä yrityksellään saanut uusia yrityksiä ja mahtuipa sekaan Filip Zacokin pelinrakentajan säkityskin nuorukaisen kellistettyä Vaseyn yhdeksän jaardin verran aloituslinjan takana. Crocodiles puolestaan ehosteli numeroita saatuaan pallon takaisin haltuunsa.

Hyökkäys lähti liikkeelle omalta kenttäpuoliskoltaan ja eteni kolmella Niko Lesterin juoksulla maaliin saakka. Ensin Lester kantoi palloa 11 jaardia, toisella kerralla kuusi jaardia ja kolmannella hän karkasi vieraiden puolustukselta 52 jaardin TD-juoksuun. Cutlanin potkun jälkeen numerot olivat isännille 38-7.

Pisteiden makuun päässyt vierasjoukkue iski kuitenkin hyvään vauhtiin päässeen pelinrakentaja Vaseyn johdolla nopeasti takaisin, sillä lyhyt heitto toiselle nuorukaiselle, Daniel Luomalle, tuotti peräti 71-jaardisen touchdownin, mutta lisäpistesuoritus seilasi nuorukaiselta ohitse ja lukemat olivat 38-13.

Luoman aloituspotkun jälkeen Crocodiles sai taas mainiot asetelmat Thomasin palautettua pelivälinettä varsin kelvolliset 59 jaardia syvälle vieraiden alueelle, mistä pelinrakentaja Sottilare orkestroi uuden tasapainoisen hyökkäysvuoron, joka piti sisällään kaksi juoksupeliä ja kolme heittoa, joista viimeinen tuotti myös touchdownin Cutlanin 31-jaardisella kopilla. Lisäpisteen jälkeen saatiin kolmen neljänneksen jälkeen numeroiksi 45-13.

Viimeisellä neljänneksellä kumpikin pisti pallon aluksi kertaalleen lentopotkulla vastustajan haltuun, mutta toisella kertaa Vasey pisti ilmaan melkoisen pommin, jonka poimi Seppänen näppeihinsä saaden taas tuulettaa touchdownia. Tällä kertaa Butchers haki kahta lisäpistettä pelaamalla, mutta Vaseyn juoksu ei riittänyt.

Viimeisellä neljänneksellä myös Crocodiles sai vielä kerran muokattua numeroita. Kuten läpi koko ottelun, myös tällä maalin tuottaneella hyökkäysvuorollaan Crocodiles eteni käyttäen tasaisesti niin juoksua kuin heittoakin. Molempia oli tarjolla kahdesti. Ratkaiseva heittopeli oli kuitenkin yksi kamppailun hienoimmista yhdistelmistä Sottilaren löydettyä 55 jaardin siivulla Cutlanin, jonka lisäpistepotku sinetöi myös loppunumerot, eli digitaali osoitti lukemia 52-19.
Kotijoukkueen päävalmentaja Henri Kotanen oli kamppailun antiin aivan syystä todella tyytyväinen.

- Saatiin se, mitä haluttiin, eli pisteet ja peliaikaa leveälle ryhmälle, iloitsi Kotanen ottelun jälkeen.

- Nyt palattiin vähän juurille, eli saatiin juoksupeli kulkemaan ja pallonkantajiakin oli useita, tyytyväinen päävalmentaja Kotanen tiivisti ottelun saldon.

- Kaksi juostua touchdownia ja paljon peliaikaa nuorille oli todella ilahduttavaa. Meiltä löytyi nyt useita pallonkantajia ja saatiin juoksukin kulkemaan, Kotanen lisäsi.

Crocodilesin hyökkäyksen tasapainoisuudesta kertoi kaiken se, että joukkue juoksi 30 kertaa ja heitti 27 kertaa. Nyt saldotkin olivat erinomaiset, mutta on huomattava, ettei vastustajakaan kovin erityinen pelillisesti ollut.

Olisi erittäin helppo luetella todella pitkä lista onnistujia kotijoukkueesta, mutta erityisen ilahduttavaa oli todella loistavan ottelun pelanneen tukimies Juho Nätyngin esitys. Mies oli kotijoukkueen taklaustilaston ykkönen. Veteraani Toni Haukkamaa puolestaan rokotti entistä seuraansa nappaamalla yhden syötönkatkon.

© Crocodiles 2019

Powered by Capnova -- Design by Mainostoimisto Oddmob