Helsinki Wolverines vs Crocodiles

Vaahteraliigan ottelu to 30.7.2020 klo 18:30 Brahen kenttä, Helsinki

Lopputulos: 31 – 15 (17 – 7)


Otteluennakko

Seinäjokisten kausi alkaa ryminällä kun bussin nokka asetetaan kohti etelää ja vastaan tulee viime vuosien raastava kilpakumppani Wolverines. Kuten olettaa saattaa niin koronan jälkeinen aika on arvoituksellinen joukkueiden voimasuhteiden suhteen mutta tässähän sitä heti nähdään ketkä ovat tehneet omatoimisesti töitä ja ketkä eivät. Toukokuun lopusta on päästy potkaisemaan joukkuetreenit käyntiin joten aikaa kuvioiden hiomiseen on kuitenkin onneksi jäänyt ruhtinaallisesti.

Crocodiles lähtee ennakolta tasavahvaan ottelupariin joukkueella jossa on tapahtunut muutoksia, uusia värväyksiä on tehty ja nuorille miehille on tullut jälleen vuosi lisää kokemusta. ”Young guns” – osastolta odotetaan hyppyä eliittiin, muutaman mainitakseni Ristolainen, Lundberg ja Kaunismäki. Ristolainen on tehnyt enemmän töitä kuin koskaan ja se tulee näkymään pelikentällä. Lundberg tulee olemaan monelle joukkueen fanille positiivinen yllätys, omaan mieleeni pelityylissä on vastaavaisuuksia Thomas Cekenin kanssa, crokolegenda jonka ollessa kentällä löytyi ainoastaan yksi vaihde – täysillä! Kaunismäki palasi välivuoden jälkeen ja suorastaan janoaa varmoihin käsiinsä palloa. Uskon että kaikki nämä ”tykit” tulevat osoittamaan potentiaalinsa ja tarjoilemaan hienoja hetkiä katsojille.
 
Seinäjoen monivuotinen valmentaja Michael Mattingly siirtyi kehittämään pelikirjaansa Helsinkiin ja onkin nyt vastustajan päävalmentaja, Seinäjoella taas ruoriin astui Jupon Samu joten taktisesti voidaan nähdä mielenkiintoinen koitos. Mattinglyn vanhat jipot lakeuksilla jo tiedetään joten uusia on kikkapussista nyt kaivettava.   

Pieniä nostoja joukkueista on aina mukava kaivaa ja tässä onkin muutama herkullinen seurattava:

Crocodiles:

-Hyökkäyksen linja. Aina paikalla treeneissä, tietää toistensa liikkeet kuin vasemman kätensä.

-Nuoret miehet, Ristolainen, Lundberg ja Kaunismäki. Odotetaan hyppäystä seuraavalle tasolle.

-Värisen Jaska, Suomen ehkä paras LB. Takuuvarma.

-Uusi päävalmentaja Juppo. Kikkapussi vielä avaamaton.

-Spencer Cutlan, uusi pelipaikka. Seinäjoen ”homeboylla” ei ainakaan itseluottamuksesta jää kiinni. 

Wolverines:

-Mattingly, uusiutuuko? Onko ottelujen loppujen erheet historiaa?

-Airforce Wolvot, saadaanko heittopeli kuriin?

-Forcier, QB. Jaloistaan nopea, käsi käy kuin konekiväärin iskuri. Pelin muuttaja.

-Poissaolot karenssin takia, kaksi miestä uupuu ihannerosterista.

Typistetyllä kaudella yksittäiset pelit maksavat joten höntsäilyyn ei ole kummallakaan varaa, alusta saakka on painettava niin että tekonurmi raikaa. Tulossa on jännittävä kausi, lyhyt mutta ytimekäs


Otteluraportti

Kauden avaus taputeltiin käyntiin ja ottelusta kehkeytyikin erittäin viihdyttävä.
Kotijoukkue saapui valmiimpana taistoon ja vierasjoukkueen vahvuudet oltiinkin scoutattu ankaralla kädellä. Seinäjokisten vahvuutena pidetty juoksupeli saatiin estettyä lähes täysin ja keihään kärkikin eli Christian Powell jäi minimaalisille jaardeille.

Peliä väritti runsaat virheet joita kotijoukkue teki vähemmän, numerot olivat selvät mutta peli oli tasaisempi mitä numerot taululla näyttivät. Wolverines saa lisää miehiä EU-pelaajista jo seuraavaan peliin joten joukkue voi olla yllättävänkin kova koko kautta silmällä pitäen. Seinäjokisilla vahvistukset saavat lisää joukkuetreeniä, laatu on parempaa mitä tässä pelissä nyt nähtiin.

Crocodilesilla kasteensa uudella pelipaikalla sai Spencer Cutlan ja heti siellä vaatimustasoon korkeammalla eli pelinrakentajana. Rohkeita yrityksiä mutta kaikki eivät osuneet vielä maaliinsa. Yhteispeli oli hakusessa mutta muutamalla vahvistuksella oli ainoastaan yhdet joukkuetreenit alla joten tämän ymmärtää. Tästä on hyvä parantaa ja varmasti kokemuksen karttuessa ”selkäranka-ratkaisut” helpottuvat. Välillä tuli painetta pelinrakentajalle oikein kunnolla joten helpolla ei mies päässyt. 

Crokoilla miellytti nuorten esiinmarssi, Kallio, Kaunismäki ja Lundberg hoitivat tonttinsa hienosti, Veikka Lehtonen oli myöskin vakuuttava kokeneesta kaartista.

Pari kertaa ammuttiin Crokotiilia nyt omaan nilkkaan, onneksi jalkoja on vielä kolme jäljellä sekä häntä joten hätä ei ole tämän näköinen. Uutta latausta vaan piippuun.
Seuraavaksi kotisuolle saapuukin kunnon mittari kun vastassa on aina laadukas Helsinki Roosters, sama viikonpäivä eli torstai 6.8.2020.

Ehkäpä se kukko ei kie’ukkaan?

Linkit

Kuvia R1ku Exposures / Riku Laukkanen
Kuvia