Helsinki Roosters vs Crocodiles

Vaahteraliigan ottelu ma 13.8.2018 klo 18:30 Velodromi, Helsinki

Lopputulos: 71 - 7 (49 - 7)


Otteluennakko

rocodilesin ensimmäinen ottelu Vantaalla pelattujen EM-kisojen jälkeen on matka varsinaiseen suden pesään. Vaikka vastassa onkin kukonpoikia, se on vain valepuku, joka hämää vastustajia. Helsinki Roosters on nimittäin pelannut ilman tappioita koko tämän kauden, joten jatkosopimuksen kirjoittaneella päävalmentaja Michael Mattinglyllä on edessään melkoinen haaste.

Joukkueet kohtasivat juuri ennen juhannusta Seinäjoen Keskuskentällä. Silloin punakone jyräsi taululle tylyt 88-21 -numerot. Ei siinä juuri selitettävää jäänyt.

Tuo oli pelinrakentaja Jonathan Bakerin ensimmäinen ottelu Crocodilesissa ja siitä lähtien on peli kehittynyt jatkuvasti. Tässä yksittäisessä ottelussa varmasti tärkeämpää kuin pelkkä lopputulos on se, että kehitystä nähdään edelleen.

Aika mielenkiintoinen yksityiskohta Crocodilesin osalta on se, että EM-kisoissa vesipetojen puolustuksesta mukana oli peräti neljä pelaajaa. No, peräti ja peräti. Roostersistahan kisoissa oli reilut 20 pelaajaa!

Vastakkain tässä Velodromilla pelattavassa maanantai-illan TV-kamppailussa on kaksi pisimpään yhtäjaksoisesti Vaahteraliigassa pelannutta seuraa. Kohtaamisiakin on siis matkan varrella tullut aikamoinen kasa. Viimeiset 20 ottelua ovat Roostersin eduksi 11-9, toki viimeiset neljä on päättynyt helsinkiläisjoukkueen voittoon.

Matsi alkaa Velodromilla klo 18.30. Ellet pääse paikan päälle ihastelemaan Euroopan eliittiin kuuluvaa Roostersia, jonka Crocodiles yrittää parhaansa mukaan kampittaa, katsele peliä Ruutu+ -palvelusta.


Otteluraportti

Crocodilesin vierailu Helsingin Velodromille meni oikeastaan vieläkin pahemmin kuin kukaan uskalsi pelätä. Tiedossa oli, että kuusi kertaa peräkkäin mestaruuden voittanut kotijoukkue saattaa olla liian haastava vastustaja, mutta nähdyt otteet olivat oikeastaan kauden heikoimpia varsinkin hyökkäyksen osalta.

Kotijoukkue meni alle minuutissa johtoon puolustuksensa toimesta Santtu Äyräväisen palautettua blokatun lentopotkun maaliin ja kuusi kertaa seitsemästä hyökkäyksestään Roosters toimitti pallon touchdownin arvoisesti Crocodilesin maalialueelle. Jo taukoon mennessä isännät olivat silpunneet vieraiden puolustuksen täysin riekaleiksi.

Vieraiden ainoat ilonaiheet ensimmäisellä puoliajalla olivat, ikävä kyllä aloituspotkujen palautukset, sillä niitä joukkue sai harjoitella melko paljon. Toinen positiivinen juttu oli nuori toisen polven laitahyökkääjä Joel Särkelä, joka avasi pistetilinsä Vaahteraliigassa ensimmäisen jakson lopussa.

Jos hyviä juttuja haluaa tikulla tästä kasasta löytää, sai vierasjoukkue napattua neljä kertaa kotijoukkueelta pallon kesken hyökkäysvuoron. Kahdesti Crocodiles nappasi syötönkatkon ja kahdesti poimittiin näppeihin rähmäys. Tässä tilastossa Crocodiles jäikin voiton puolelle.

Crocodilesin kausi oli ennen tätä kamppailua ollut neljän tappiollisen pelin jälkeen nousujohteista etenemistä tähän saakka. Nyt tuli kuitenkin putoaminen pohjalla melkoisella vauhdilla. Tuntui, että usko loppui kun ensimmäinen neljännes starttasi pieleen.

Kaiken kukkuraksi joukkueen elintärkeä amerikkalainen pelinrakentaja Jonathan Baker loukkaantui pelin kolmannella neljänneksellä. Jo viime kaudella pelinrakentajana nähty Anthony Brooks korvasi Bakerin loppumatsin ajan.

Vaikka joukkue nyt kärsikin selkeän tappion, on pudotuspelipaikka edelleen omissa näpeissä. Se kuitenkin tarkoittaa sitä, että ensi sunnuntaina on kyettävä kukistamaan vieraissa sarjakakkonen Kuopion Steelers ja vielä viimeisessä kotipelissä Tampere Saints mieluiten Bakerin johdolla.

– Peli lähti pieleen alusta saakka. Toisaalta Junior AhoJa’Michael Edwards-Lott ja Jaska Värinen pelasivat puolustuksessa ihan hyvin. Hyökkäyksessä emme kyllä saaneet paljon mitään aikaan. Nyt on keskityttävä kahteen viimeiseen peliin. Oikeastaanhan koko kautemme on niistä kiinni. Jos voitamme ne olemme pudotuspeleissä ja kaikki on hyvin, tiivisti päävalmentaja Michael Mattingly tunnelmat.

Linkit