Crocodiles vs Helsinki Roosters

Vaahteraliigan ottelu pe 14.6.2019 klo 18:30 Jouppilanvuoren tekonurmi, Seinäjoki

Lopputulos: 21 – 29 (14 – 7)

Otteluennakko

Otteluraportti

IHAN EI VIELÄ RIITTÄNYT

14.6.2019 Crocodiles – Roosters 21 – 29 (14 – 7)

Crocodiles pelasi pitkästä aikaa Joupiskalla kotiottelunsa. Kenttä on sekä pelaajien että valmentajien mieleen, alusta on nopea ja kenttä on kelillä kuin kelillä tasalaatuinen. Onhan Joupiskalla myös voittoprosentti huikea!

Tällä kertaa kuitenkin Roosters todisti, että pelit pitää pelata loppuun saakka ja pisteet jaetaan vasta viimeisen vihellyksen jälkeen.

Maalinteon ottelussa aloitti Crocodiles, ensimmäinen TD syntyi Christian Powellin 32 jaardin juoksun päätteeksi. Myös Crokojen toisesta maalista vastasi sama mies, juoksulla oli pituutta 28 jaardia. Ensimmäisellä puoliajalla Roosters onnistui tekemään yhden TDn. Heiton otti kiinni Alexander Wasiljeff. Tauolle mentiin siis tilanteessa 14 – 7.

Puoliajan jälkeen pallon sai vierailija Roosters käyttäen tilanteen myös mallikkaasti hyväkseen kaventaen pelin lukemiin 14 -13. Roosters tarvitsi vain kuusi onnistunutta heittoa kavennusmaaliinsa.
Tästä ei kotijoukkue kuitenkaan lamaantunut vaan jatkoi samaa nopeaa pelaamista kun Porvoossakin viikkoa aiemmin.

Crocodilesin saatua pallon Christian Powell eteni ensin juoksemalla, jonka jälkeen Patrick McKoy-Wilson nappasi komean 50 jaardin kopin. Taululla oli taas selvempi johto 21 – 13. Johtomaalin jälkeen pallo siirtyi Roostersille, joka ei myöskään aikaillut maalinteossa. Karri Pajarinen onnistui kahdella peräkkäisellä juoksupelillä lähestymään Crocodilesin maalia, seuraavaksi Roostersin USAn vahvistus Nnamdi Agude sai kiinni kolme peräkkäistä heittoa ja taululla olivatkin lukemat muuttuneet 21 – 19 Roostersin yrittäessä kahden lisäpisteen suoritusta siinä onnistumatta.

Kun pelikellossa oli aikaa jäljellä kuusi minuuttia, Roosters siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon Roope Niskasen potkaisemalla kenttäpotkumaalilla, jonka jälkeen tilanne oli jännittävästi 21 – 22. Tämän jälkeen Crocodiles ei saanut joko konettaan käyntiin tai Roostersin puolustus onnistui eliminoimaan Crocodilesin hyökkäysyritykset. Pallon siirryttyä Roostersille aiempi kuvio toistui, Karri Pajarinen eteni ensin juoksemalla ja sen jälkeen Nnamdi Agude onnistui saamaan pallon käsiinsä maalialueella, jonka jälkeen tilanne oli jo 21 – 29. Kellossa aikaa oli jäljellä 3.08 minuuttia.

Pallo palautettiin hyvään kenttäasemaan ja hetken jopa näytti siltä, että Crocodilesilla voisi jopa olla mahdollisuus viedä peli jatkoajalle. Erinäisten virheiden tai sekoilujen jälkeen jäi kavennusmaali kuitenkin tekemättä vieraiden korjatessa kaksi pistettä itselleen.

Ottelu oli vesisateesta huolimatta kahden hyvän joukkueen viihdyttävää pelaamista. Vaikka tällä kertaa Roosters oli onnekkaampi tai parempi, ei Crocodilesin kannata vaipua synkkyyteen. Tällä kertaa rutistus ei vain riittänyt voittoon saakka.

Juhannustauolle lähdetään kahden voiton ja kahden tappion jälkeen. Tämänkertaisesta tappiosta huolimatta Crocodilesin peli oli viihdyttävää katsottavaa, niin tämä kuin muutkin kesän ottelut ovat osoittaneet senkin, että sarjassa voimme haastaa kenet tahansa. Ennakkoon ei tarvitse nöyristellä ketään vastustajaa!

Juhannuksen jälkeen selviää, missä Crocodiles tulee pelaamaan seuraavat kotiottelunsa, sillä liiton myöntämä poikkeuslupa koski vain tätä yhtä ottelua. Joupiskan tekonurmi, The Swamp, on ollut Crocodilesin pitkäaikainen kotikenttä ja olisi edelleenkin varmasti niin pelaajien, valmennuksen kuin katsojienkin mieleen, jos kenttä täyttäisi liiton asettamat liigakriteerit. Katetun katsomon puuttuessa niin ottelun yritysvieraat Onninen Oy ja Rakennusliike Peab sekä muu yleisö joutuivat kärsimään vesisateesta.