Miten mukaan?

Jokainen lajia aloittava harrastaja aloittaa alkeisjoukkueesta, jossa opetellaan lajin perusteet. Kun lajin alkeet ovat hallussa, on helpompi ja turvallisempi oppia uusia vaativampia tekniikoita. Taitotason karttuessa on mahdollisuus siirtyä edistyneempiin kisaaviin joukkueisiin.

Löytyykö sinulta jo valmiiksi lajitaustaa? Kilpaileviin joukkueisiin jäsenet valitaan yleensä jo alkuvuodesta, mutta niihin on mahdollista päästä mukaan myös kesken kauden! Ota yhteyttä kyseisen joukkueen joukkueenjohtajaan tai cheerleaders(a)crocodiles.fi, joka antaa lisäinfoa kisajoukkueeseen pyrkivälle.

Mitä maksaa?

Crocodiles on ottanut käyttöön toimintamaksut vuonna 2013. Toimintamaksu määräytyy joukkueen vuosittaisen toimintasuunnitelman mukaisten tapahtumien, kilpailujen sekä kuukausittaisten harjoituskertojen mukaan. Toimintamaksulla katetaan mm. valmennuskorvauksia, tilavuokria sekä joukkueen kilpailutoimintaa ja siihen liittyviä matka-, majoitus- ja ruokailukuluja. Toimintamaksut laskutetaan 50 € kuukausierissä ja laskut tulevat harrastajalle tai huoltajalle sähköpostiin. Jokainen joukkue tiedottaa harrastajilleen toimintasuunnitelmasta ja harrastemaksuista.

Kokeileminen ei kuitenkaan maksa mitään eli seuramme tarjoaa mahdollisuuden tulla parin harjoituskerran ajaksi ensin kokeilemaan, miltä laji tuntuu.

Crocodiles ry:n jäsenmaksu vuonna 2017 on 25 € ja se sisältää myös SCL:n jäsenyyden. Lisäksi joukkueet maksavat seuralle hallinnollisiin kuluihin toimintamaksua jokaisesta joukkueen jäsenestä 50 € keväällä ja 50 € syksyllä.

Vuonna 2017 harrastuksen kokonaiskulut jäsenmaksuineen joukkueissa ovat n. 175 € - 525 €/vuosi riippuen onko kyse alkeis- vai kisajoukkueesta. Lisää tietoa harrastusmaksujen suuruudesta saat aina kyseisen joukkueen joukkueenjohtajalta!

LISENSSIT JA VAKUUTUKSET 2017

Crocodiles on Suomen Cheerleadingliiton jäsenseura. SCL on valtakunnallinen lajiliitto, joka valvoo kaikkien lajin harrastajien ja lajin parissa toimivien etuja.

Suomen Cheerleadingliiton lisenssi sisältää liiton kilpailuluvan ja/tai tapaturmavakuutuksen. Lisenssi on pakollinen kaikille seuran kisaaville harrastajille.

Kilpailijalisenssi (Kilpailevat joukkueet)

A-lisenssi 92 € - Kilpailulupa ja Sporttiturva-vakuutus 31.12.2001 tai aikaisemmin syntyneille harrastajille
B-lisenssi 71 € Kilpailulupa ja Sporttiturva-vakuutus 1.1.2002-31.12.2004 syntyneille harrastajille
C-lisenssi 41 € Kilpailulupa ja Sporttiturva-vakuutus 1.1.2005 tai myöhemmin syntyneille harrastajille

Suomen Cheerleadingliiton kilpailijalisenssit, eli A-,B- ja C-lisenssit sisältävät OP Vakuutus Oy:n Sporttiturva-urheiluvakuutuksen, joka vakuuttaa lisenssin ostaneen harrastajan cheerleadingiin liittyvän tapaturman varalta niin lajin harjoituksissa kuin kilpailuissakin. Katso lisenssin ja vakuutuksen tarkempi tuoteseloste sivun alla olevista linkeistä.

Lisenssien tuoteseloste

Vakuutusehdot

Harrastevakuutus (Mikrot ja alkeisjoukkueet)

Harrastevakuutuksen hinta on 20 euroa kaikkien ikäluokkien harrastajille. Sisältää OP Vakuutus Oy:n urheiluvakuutuksen.

Vakuutukseton lisenssi

Hinta 26 euroa. Varmista ennen lisenssin ostamista omasta vakuutusyhtiöstäsi, että olemassa oleva oma vakuutuksesi kattaa cheerleadingin harrastamisen ja kilpailemisen.

Lisätietoa ja lisenssin osto tästä >>>

Tapaturman sattuessa vakuutuksellisen lisenssin ostaneet harrastajat voivat olla suoraan yhteydessä OP Vakuutukseen p. 0303 0303.

Vakuutuksettoman lisenssin ostaneen harrastajan tulee toimittaa vakuutustodistus omalle joukkueenjohtajalleen. Jokaisella harrastajalla on oltava voimassaoleva vakuutus, joka kattaa kilpacheerleadingin kilpailu- ja harjoittelutoiminnan sekä niihin liittyvien matkojen yhteydessä sattuneet tapaturmat. Varmista, että urheiluvakuutuksesi korvaa sananmukaisesti kilpaurheilun ja cheerleadingin.

VARUSTEET

Alkuun pääsee ihan tavallisilla harkkavaatteilla, joita voivat olla vaikka T-paita ja shortsit tai muut vastaavat vaatteet, joilla on helppo liikkua. Jalkaan sisäpelikengät, aerobic-kengät tai vaikka vaaleapohjaiset lenkkarit. Harrastuksen jatkuessa hankittavana ovat cheerleadingiin tarkoitetut kengät (esim. kaepat) sekä alusshortsit. Muita harkkavarusteita, seura-asuja tai mm. harkkalaukkuja voi ostaa halutessaan seuralta. Kilpailuvaatteet ovat seuran omistuksessa ja niitä ei tarvitse ostaa. Kisavaatteita säilytetään seuran tiloissa muun kisarekvisiitan kanssa.

VALMENTAJAT

Jokaisella joukkueella on vähintään kaksi valmentajaa. Valmentajien osaamista tuetaan vuosittain Suomen Cheerleadingliiton hyväksymillä ja seuran sisäisillä koulutuksilla. Mikro ja minijoukkueissa on mukana myös apuvalmentajia, jotka ovat mukana apukäsinä ja vahvistamassa harjoittelun turvallisuutta. Valmennus on jaettu eri osaamisalueisiin: cheer lajivalmennus, akrobatia ja tanssi. Seuramme panostaa valmentajien koulutuksiin ja tavoitteenamme on jatkuvasti nostaa valmennuksen tasoa sekä pysyä aktiivisesti mukana lajin kehityksessä.

KUINKA USEIN HARJOITELLAAN?

Startti- ja mikrojoukkueet harjoittelevat noin 1-2 kertaa viikossa. Kisaavilla joukkueilla harjoituskertoja on viikon aikana 3-4. Lisäksi joukkueet järjestävät vuoden aikana lajileiripäiviä, joihin on mahdollisuus osallistua. Harjoituspaikat ja ajankohdat löydät jokaisen joukkueen omilta sivuilta. Kesä on poikkeuksellista aikaa ja silloin harjoitusajat ja paikat muuttuvat liikuntasalien ollessa suljettuina. Harjoituksia pidetään sään salliessa mm. hiekkatekonurmella. Juniorijoukkueet saavat mahdollisuuden harjoitella myös esiintymistä käymällä kannustamassa mm. Crocodiles edustusjoukkueen kotipeleissä. Mikrojoukkueet eivät harjoittele kesäisin.

Seuramme yleiset eettiset ohjeet löytyvät täältä>>>

KÖKÄT, TAPAHTUMAT JA MUU SEURATOIMINTA

Seuramme tekee ahkerasti kökkiä, joilla kerätään varoja yhteisen hyvän vuoksi. Pyrimme vuosittain tekemään muutaman isomman kökän ja muita hieman pienempiä talkoita ja myyjäisiä joihin toivomme teitä harrastajien vanhempia ahkerasti mukaan. Kökkärahoilla voidaan järjestää mm. joukkueiltoja, hankkia kisavarusteita tai muita joukkuekohtaisia hankintoja.

Jokainen harrastaja pääsee esiintymään seuran perinteisiin kevät- ja syysnäytöksiin joihin myös sukulaiset ja ystävät ovat tervetulleita mukaan ihailemaan pienten harrastajien hellyttäviä esityksiä, joukkueiden huimaa kehitystä sekä kisajoukkueiden taitavia ja vauhdikkaita taidonnäytteitä. Monesti nämä näytökset toimivat samalla kisaavien joukkueiden kenraalinäytöksinä.

Entä sitten sinä, harrastajan vanhempana?

Oletko kiinnostunut heittäytymään mukaan syvemmälle lapsesi harrastukseen? Laita meille sähköpostia ja kerro ideoista, erityistaidoistasi, tai vaikka vaan halustasi lähteä mukaan Crocodilesin mukavaan ja lämpimään porukkaan! Otamme ilomielin uusia kasvoja mukaan toimintaamme!

cheerleaders(a)crocodiles.fi

Tervetuloa harrastamaan Crocodilesiin!

© Crocodiles 2020

Powered by Capnova -- Design by Mainostoimisto Oddmob