Crocodiles edustus
Juniorit
Crocodiles naiset
Cheerleaders
Uutiset 2012   Uutiset 2011   Uutiset 2010   Uutiset 2009   Uutiset 2008   Uutiset 2007

Uutiset

27.08.2015
Nihkeä voitto Crocodilesille

Nihkeä voitto Crocodilesille
Crocodiles – 69ers 28-26 (19-26)
Crocodiles päätti amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigan runkosarjan erittäin tahmealla esityksellä pudotuspelipaikkaa kärkkyvää helsinkiläistä 69ersia vastaan pimenevässä elokuisessa illassa Jouppilanvuoren Nordic Nutrients Areenalla.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueen osalta täysin luokatonta. Peli ei todellakaan näyttänyt siltä kuin runkosarjaykkösen otteiden olisi pitänyt näyttää. Tietenkin tiedossa oli, että keskushyökkääjä Damonshay Pitt huilaa koko pelin ja pelinrakentaja Justin Sottilaren tilalla aloittaa laitahyökkääjänä pääasiassa viihtyvä Timothy Thomas.

Silti ryhmän ajatukset olivat totaalisesti kateissa varsinkin ensimmäisellä puoliajalla, jota vieraat veivät. Vierasjoukkueen pelinrakentaja Jabari Harrisin pari pitkää heittopeliä veivät 69ersin nopeasti parin touchdownin johtoon.

Ensin löytyi 41 jaardin siivulla RJ Long ja vain hetkistä myöhemmin 65 jaardin kuviolla Sebastien Sagne. Numerot olivat kiivaassa tahdissa 13-0 vieraille.

Kaiken kukkuraksi Crocodilesin pelaamisessa oli nyt näkyvissä sellaista kurittomuutta, mitä aiemmin ei ole ollut. Otettiin turhia rangaistuksia, rähmättiin pallo, pudoteltiin heittoja ja taklailtiin ohi. Ensimmäisen puoliajan perusteella ei käynyt mielessä, että joukkue on varmistanut sarjan voiton.

Sottilare korvasi Thomasin pelinrakentajana varsin nopeasti ja löysikin Thomasin heitollaan, jolla noustiin numeroihin 6-13. Spencer Cutlanin potkut olivat linjassa muun joukkueen tekemisen kanssa. Niinpä lisäpisteyritys epäonnistui.

Aloituspotku ei juuri sen paremmin mennyt, vaan Rafael Pineda palautti todella erinomaisesti ja kaiken kukkuraksi tilanteessa onnistuttiin ottamaan rangaistuksia sen verran, että vieraat saivat aloittaa ja lopettaa hyökkäysvuoronsa yhdellä ja samalla kertaa Jabari Harrisin heitettyä TD:n Sagnelle.

Ja että ensimmäisen puoliajan löylytys olisi ollut mahdollisimman täydellistä seuraava Crocodilesin hyökkäysvuoro päättyi RJ Longin poimimaan syötönkatkoon, jonka mies paineli pohjiin saakka vieden vieraat jo 26-6 –johtoon.

Ehkäpä pelaajatkin huomasivat, ettei pelejä voiteta vain ilmoittautumalla läsnä olevaksi. Ammattiylpeyttä löytyi sen verran Crocodilesin leirissä, että taukoon mennessä Timothy Thomasin toinen ja Harry Innisin ensimmäinen TD nostivat isännät yhden maalin päähän vieraistaan. Ei peli silti mitenkään erityisen silmiä hivelevän kaunista ollut.

Toisella puoliajalla vieraiden eväät loppuivat. Moni helsinkiläinen pelasi koko ajan kahteen suuntaan ja mehut taisivat mennä, sillä vain kotijoukkue pystyi pisteiden tekoon viimeisellä neljänneksellä. Eivät ne pisteet suinkaan helpolla irronneet, sillä yksi Yann Dika-Balotokenin TD meni harakoille rangaistusten takia, yksi kenttämaaliyritys painui pöpelikköön ja vasta viimeisellä neljänneksellä kotijoukkue onnistui puristamaan itsensä voittoon.

Ensin Sottilare löysi heitollaan Innisin toistamiseen maalialueelta ja iso britti poimi heiton näppeihinsä huolella. Innisillä oli saumat nousta todelliseksi sankariksi ottelun viimeisellä hyökkäysvuorolla Crocodilesin tultua lähelle vieraiden maalialuetta, mutta nyt pallo lipesi hyppysistä.

Kun kellossa oli vain reilut 10 sekuntia jäljellä nousi Spencer Cutlan tuhkasta Feenix –linnun tavoin ottaen samalla sankarin viitan harteilleen. Mies kengitti pallon vihdoinkin haarukkaan ja villit voitonjuhlat olivat viittä vaille valmiit.

Kenttämaali nosti Crocodilesin kahdella pisteellä ohi vierasjoukkueen ja näin jännitysnäytelmä kääntyi runkosarjan voiton jo ennen ottelua varmistaneelle Crocodilesille. On aivan totta, että tyylipisteitä ei tarjolla ollut tässäkään tapahtumassa. Myös se on ihan varmaa, että kaksi viimeistä kotiottelua ovat tarjonneet jännitystä siinä määrin, että heikkohermoisille tällainen ei sovi lainkaan. Sen sijaan urheilutapahtumista nauttiville molempien otteluiden loput ovat tarjonneet ihan parhautta.

Alun taaperruksen jälkeen oli hienoa nähdä se, että pelaajat tekivät mallikkaan ryhtiliikkeen ja käänsivät ottelun edukseen. Voitto oli samalla kuudes peräkkäinen Vaahteraliigassa. Kotikentällään Crocodiles on voittanut kaikki kauden kamppailut, eli siinä valossa on vaihteeksi ihan mieluisaa saada välierä kamppailu kotikentälle viikon kuluttua lauantaina.

Toki onnistujiakin löytyi. Mitä pidemmälle mentiin, sitä paremmin pelaajat nostivat tasoaan. Pelinrakentaja Justin Sottilare heitti neljä touchdownia ja nosti saldonsa tällä kaudella 30 heittomaaliin. Se on ihan omassa kastissaan Vaahteraliigassa, eli keskimäärin jenkki on heittänyt kolme maalia ottelua kohti.

Puolustuksessa nuori Filip Zacok nappasi tililleen kaksi säkkiä ja ellei jotakin aivan merkillistä tapahdu runkosarjan kahdessa jäljellä olevassa ottelussa, nuorukainen myös voittaa säkitystilaston ensimmäisellä Vaahteraliigakaudellaan. Aivan huikea suoritus juniori-ikäiseltä puolustuksen linjamieheltä.

Harry Innis ja Timothy Thomas koppasivat kaksi touchdownia mieheen. Puolustuksessa Juhani Koivumäki puolestaan poimi kaksi syötönkatkoa tärekeillä hetkillä nostaen kauden saldonsa kuuteen.

Viikonloppuna pelattavan Trojans – Butchers –kamppailun jälkeen tiedetään kuka saapuu Jouppilanvuoren Nordic Nutrients Areenalle semifinaalivastustajaksi. Jos Butchers onnistuu kellistämään Trojansin toistamiseen, vastustaja on juuri porvoolaisjoukkue. Jos Trojans vie ottelun, saa se kotiedun Roostersia vastaan ja 69ers saapuu uudelleen Seinäjoelle.


Takaisin uutisiin


 • mainos__05
 • mainos__07
 • mainos__06
 • plu
 • mustajarvenliikenne
 • eepee
 • amarillo
 • abc
 • joupiska
 • epkk
 • se
 • pop
 • orat
 • marttilankortteeri
 • komiakaupunkiseutu
 • tuoretie
 • tms

 

 • tt-2
 • Eevia main logo circle
 • sponssibox

 

 •                                  Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Eevia main logo circle